Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Sprzedałem na vinted wentylatory do kompa, wygenerowałem etykietę a teraz patrzę, że to ma iść na Litwę. Nie uśmiecha mi się czekać aż poczta to tam dostarczy więc pytam czy można to olać i nie wysyłać? Nie widzę też opcji aby wyłączyć kupowanie spoza Polski.

Edytowane przez Pentium D
  • Haha 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Opublikowano
26 minut temu, allas napisał(a):

Coraz lepsze te konta oszustów pani Marta w awatarze ładna blondyna. Konto z 2012roku , nawet ma trzy oceny za sprzedaż rzeczy dla niemowlaka. Możliwe że konto skradzione.

olx oszust.png

olx2.png

Oni teraz każdemu potrafią konto skraść.

Mam kilka prób resetu hasła do fb na tydzień(już logowanie 2 etapowe podciągnięte).

Dostałem od znajomego pytanie o nr telefonu i zaraz zapytano mnie o jakiś kod co powinien przyjść. Nie odpowiedziałem i okazało się że znajomy się złapał.

Teraz to nawet nie ma co wierzyć w zdjęcia z karteczką. Nazbierali takich a ai ci napis przeprawi. Skurwysyństwa powinni na front wysyłać z pstuchem co zmaist prądem uczyć kończy żywot biznesmena...

Przesyłka olx jak daleko albo pobiegaj sobie albo wpadnij jak chcesz sprzedać to cudo. Już nawet nie chce mi się biegać na komisariat by to guano zgłaszać i mieć jakieś rekompensaty. 

Inna opcja to poczta z sprawdzeniem zawartości ale i z tym cholera wie czy coś sprawne i nie wybrakowane. Jeszcze cię podatkiem obłożyć za taki bajzel i amerykankę.

Opublikowano

wkurza mnie na allegro lokalnie to ze jak pomylisz sie z ceną albo zdecydujesz obnizuc to praktycznie trzeba zakonczyc to i wystawiac nowe - jak obnizysz to bedzie widoczna obnizka i przekreslona stara cena

to jest sygnał ze nie ma zainteresowania i ludzie nie kupią tego i czekaja na kolejne obnizki :E 

obnizylem kilka ofert pare mcy temu i nic z tego sie nie sprzedalo, zakonczylem ogloszenia i wystawilem w cenach nawet wyzszych niz byly te obnizki i wszystko poszlo - 6-7 ogloszen wiec troche duzo jak na przypadek, w dodatku grudzien, nigdy w grudniu nie kupowali az tak

Opublikowano

A ja uważam inaczej, specjalnie zawyżałem pierwotną cenę żeby ten napis się pojawił, ludzie to traktują jako okazję, a nie że nie ma zainteresowania. 

Jak sklepy obniżają ceny to też nie kupujesz bo brak zainteresowania? Lol nie. 

Opublikowano

Ostatnio sprzedawałem kartę graficzną , jakie było moje zdziwienie  że nie da się wystawić aukcji na zwykłym allegro na koncie prywatnym ( problem z ochroną marek ). Udało  się wystawić tylko na lokalnie niestety z wyższą prowizją. Do tego nie zawsze po wpisaniu modelu karty w wyszukiwarkę , pokazywało  aukcję  z allegro lokalnie.

Opublikowano
3 godziny temu, allas napisał(a):

Ostatnio sprzedawałem kartę graficzną , jakie było moje zdziwienie  że nie da się wystawić aukcji na zwykłym allegro na koncie prywatnym ( problem z ochroną marek ). Udało  się wystawić tylko na lokalnie niestety z wyższą prowizją. Do tego nie zawsze po wpisaniu modelu karty w wyszukiwarkę , pokazywało  aukcję  z allegro lokalnie.

to i tak dlugo wytrzymalo bo cpu to od ponad roku nie dalo sie wystwic na normalnym

w gpu akurat prowizja wieksza, ale np w chlodzeniu wodnym prowizje byly na zwyklym 10-15% - tu jest plasko 4,9 

Opublikowano
19 godzin temu, allas napisał(a):

Do tego nie zawsze po wpisaniu modelu karty w wyszukiwarkę , pokazywało  aukcję  z allegro lokalnie.

No tak, bo teraz trzeba szukać na lokalnie. Allegro ubiło tę opcję, na dodatek wysoka prowizja, uciekłem na OLX.