Żulernia z Allegro, OLX, PCLab i ITH
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Slayer · Opublikowano
Też spory problem ze znalezieniem odpowiedniej partnerki. Mam wielu znajomych, którzy są sami bo nie udaje im się związać z kobietą. Dobrym przykładem jest mój kuzyn, gość ma dobrze płatną pracę, wykształcenie wyższe, jest inteligentny i ogólnie jest kulturalnym człowiekiem na poziomie. "Problem" polega na tym, że ma on 163cm wzrostu i mówi mi, że zdecydowania większość kobiet go odrzuca właśnie z tego powodu. No i czytając różne fora i komentarze na necie to myślę, że może tak być. On by chętnie założył rodzinę bo ma do tego warunki finansowe i też odpowiednie podejście. -
Przez Keller · Opublikowano
Ale wy oceniacie co jest wprowadzone. Jak wprowadzą będziecie bronić? Pytam setny raz. Nie wiem ,bo nie żyję w innych krajach i nie wiem nawet jakie są ceny wywozu. Wiem, że nam podbili do czynszu plus musimy łazić z tym. Ale ja wiem, pewnie jesteś jak gordon gościem z samochodem gdzie wrzucasz 100 butelek i masz gdzieś czy Ci wezmą czy nie. -
Przez LeBomB · Opublikowano
Nie mącę, tylko piszę jak jest i pisałem przecież kto kogo chce wydymać, czyli samorządy i firmy odbierające odpady podnosząc opłaty zamiast wprowadzić inne działania związane z potencjalnym zmniejszeniem ilości surowca do sortowania. Tylko oni póki co tego surowca zbyt wiele nie stracili. Dopiero mogą stracić. No i? Tak samo z USA, co Cię śmieszy? Podałem tylko informację, a to jak sobie ją zinterpretujesz to Twoja sprawa. Znów argumentacja na zasadzie "bo w Indiach nie sortują"? Już były dyskusje o takiej argumentacji, że może na ulicach mamy zacząć się wypróżniać, bo tam też tak robią? Jak syf wypłynął do Wisły czy Odry to też jakie wielkie halo było, a to też przecież standard z Indii i wielu innych krajów gdzie syf spuszcza się bezpośrednio do rzek, prawda? Argumentacja jak u dzieci, że jak coś trzeba zrobić, to zawsze "bo tamten"... Czyli idąc w tę stronę, Twoja narracja to narracja środowisk skrajnie prawicowych, które sprzeciwiają się systemom kaucyjnym? Już nie pchaj w to przepychanki politycznej, bo pierwotna wersja systemu kaucyjnego została przyjęta 13 lipca 2023. https://www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/Glosowanie.xsp?posiedzenie=79&glosowanie=125 Tylko Konfederacja była przeciw i jeden poseł PiS. Zatem to nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Czy bykowe u nas funkcjonuje? Nie. Czy jest nakaz posiadania dzieci? Nie. Bykowe chciał wprowadzić PiS i wtórowała im Konfederacja, czym w zasadzie chcieli przymusić ludzi do zakładania rodzin, ale nic takiego nie weszło. Powszechnego poboru też obecnie nie ma. Hmm, to w innych krajach z systemem kaucyjnym nie nosi się butelek do butelkomatów czy sklepów? Czyli tak samo jak w systemie kaucyjnym, wystarczy edukacja ludzi, tego co mogą i jakie mają prawa, a jakie wobec nich sklep ma obowiązki. -
Przez SebastianFM · Opublikowano
@WJ_PR, DLSS też nie "zgaduje pikseli" tylko łączy dane z kolejnych klatek obrazu, żeby uzyskać wyższą rozdzielczość.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi