Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO ale Ty nie chcesz wpłaty z góry i czekania na to, aż łaskawie wyślesz jak kupisz. No właśnie - jak kupisz, o ile kupisz na starcie. A tu wprost było napisane, że nasz wpłacić i czekać, aż ci łaskawca wyśle, bez jaj. Od tego jest bank, żeby ci kasę pożyczyć na zakup czegoś, a nie klient.

Edit: i jeszcze wprowadza w błąd tym, że jest gwarancją, która dla nowego nabywcy nie obowiązuje.

Edytowane przez CryptTM
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Albo nie kumacie tego co napisał. Ja też swoją wystawiłem i treść podobna. Tylko kartę sprzedam jak odbiorę 5090. A nie, że ktoś ma teraz kasę wysłać i czekać :) To jest po prostu szukanie chętnego na zakup. Wy tu we wszystkim zawsze problem widzicie... 

No ta mamy tylko problem z tym i ofc tylko potrafimy się czepiać :E

"Warunki zakupu (ważne)
Przedpłata na konto po zakupie." 

To nie my nie kumamy a raczej  ty nie czytasz wszystkiego.. 

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Albo nie kumacie tego co napisał. Ja też swoją wystawiłem i treść podobna. Tylko kartę sprzedam jak odbiorę 5090. A nie, że ktoś ma teraz kasę wysłać i czekać :) To jest po prostu szukanie chętnego na zakup. Wy tu we wszystkim zawsze problem widzicie...

Przecież tutaj chodzi głównie o przedpłatę na konto po zakupie. ;) Nie wiem jak trzeba nie szanować swojej kasy, żeby za cokolwiek na tym portalu płacić z góry.

Opublikowano
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Albo nie kumacie tego co napisał

Przy tej skali oszustów, takie ogłoszenia jak Twoje i jego to chyba tylko żeby socjolog zrobił sobie prace dyplomową "ludzie to idioci i wciąż się nabierają, by zaoszczędzić 300zł". 

Ty to chociaż jeszcze odbiór osobisty zaoferowałeś, tamten nie 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Screenshot_20250110_094527_OLXpl.thumb.jpg.745259a4f36e617b6b0d9bab2be3059d.jpg

Szukać chętnego to na bazarze można :E Wiem o co Ci chodzi, ale tamten gość przegina, kup dzisiaj i wyslij pięniądze, kartę wyśle w pierwszej połowie lutego. A jak mu się nie uda kupić po premierze to co może w marcu.

Tak w ogóle to nie masz jakiejś zastępczej karty choćby do wyświetlania pulpitu jakby Ci ktoś napisał, że bierze, ale od razu ?

Edytowane przez skunRace
Opublikowano
1 minutę temu, skunRace napisał(a):

Szukać chętnego to na bazarze można :E Wiem o co Ci chodzi, ale tamten gość przegina, kup dzisiaj i wyslij pięniądze, kartę wyśle w pierwszej połowie lutego. A jak mu się nie uda kupić po premierze to co może w marcu.

No troche dziwne warunki musze przyznac, ale pewnie jakis jelen sie znajdzie. 

Opublikowano

OLX to burdel na kółkach.
W poprzednim roku wystawiłem uchwyt na monitor. Nieduża kasa.
Gościu wybrał przesyłkę OLX, wpłacił kasę na subkonto OLX.
Ja rachu ciachu ładnie zapakowałem, zabezpieczyłem, wysłałem, a gościu stwierdził, że nie odbierze.
2 tygodnie czekania aż paczka wyruszy w drogę powrotną, 2 tygodnia do mnie wracała.
Jak wróciła to wyglądała jak by psu z tyłka wyjęta. OLX zwrócił mu kasę.
Od tamtej pory tylko przedpłata na konto albo niech kupujący się goni.

Opublikowano
2 minuty temu, skunRace napisał(a):

Tak w ogóle to nie masz jakiejś zastępczej karty choćby do wyświetlania pulpitu jakby Ci ktoś napisał, że bierze, ale od razu ?

No na 9800X3D to ma zintegrowana na której nawet w cos sie tam pograc da :E

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Gret napisał(a):

@PiPoLiNiO czemu mają służyć te wasze zamysły to ja nie wiem :D kupisz 5090 to wystaw 4090 a teraz to co na zeszyt zapisujesz kto pierwszy ten lepszy? 

No ja tak wlasnie robie, jak tylko dotrze nowe GPU od razu sprzedaje stare, jak kupiec nie wezmie to albo wrzuce do CEX (skupuja wszystko) albo Ebay jesli beda mieli oferte za 1 funta. Chyba zaczynam rozumiec o co chodzi w tym Waszym Januszowaniu :) 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

@Gret nie zrobi tak, bo to za duże ryzyko dla niego. Jakby 5090 okazało się za dobre, to straci na sprzedaży 4090. A jak sprzeda teraz za lepsza kasę i nie kupi nowej, to zostanie bez karty. Mało tego, jak będzie 5090 za dobre, to będzie cena wyższa i będzie musiał jeszcze sporo dołożyć. Dlatego ludzie tak kombinują.

Opublikowano
1 minutę temu, Gret napisał(a):

@PiPoLiNiO czemu mają służyć te wasze zamysły to ja nie wiem :D kupisz 5090 to wystaw 4090 a teraz to co na zeszyt zapisujesz kto pierwszy ten lepszy? 

Temu, żeby jeszcze złapać kogoś co dobrze zapłaci :E . Nie ukrywam, że pierwsze dwa dni po prezentacji, były z wysyłkami 4090 poniżej 5k, olx i jedna na allegro, a nie śledziłem 24 na dobę ile takich ofert się pojawiło. 

Ogólnie lepiej na allegro lokalnie wystawić, nawet bez wysyłki i stawiam, że pójdzie szybciej, i nie będzie stękania jak na olx o wszystko. Według mnie olx zrobił się patologią januszy i biznesmenów. 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, dawidoxx napisał(a):

No ta mamy tylko problem z tym i ofc tylko potrafimy się czepiać :E

"Warunki zakupu (ważne)
Przedpłata na konto po zakupie." 

Szkoda strzępić ryja. Stara dobra i sprawdzona szkoła mówi jasno - w takich "koleżeńskich" interesach najlepiej sprawdza się metoda "z ręki do ręki" 😀 

W ogóle co to za warunek przy przedpłacie - wysyłam jak sam otrzymam nowo zakupioną kartę LOL. 

@PiPoLiNiOwystarczy że by zrobił rezerwację - nawet z licytacją ceny czyli rezerwujący jest pozycjonowany na liście że względu na oferowaną kwotę. Tak byłoby sprawiedliwie. To co tam nawypisywał nie brzmi w ogóle wiarygodnie (żeby nie nadużywać słowa wałek😀) i dziwię się że takie ogłoszenia nie lecą do kosza z automatu. 

• Upvote 2
Opublikowano
Teraz, NoviAMG napisał(a):

Temu, żeby jeszcze złapać kogoś co dobrze zapłaci :E . Nie ukrywam, że pierwsze dwa dni po prezentacji, były z wysyłkami 4090 poniżej 5k, olx i jedna na allegro, a nie śledziłem 24 na dobę ile takich ofert się pojawiło. 

Ogólnie lepiej na allegro lokalnie wystawić, nawet bez wysyłki i stawiam, że pójdzie szybciej, i nie będzie stękania jak na olx o wszystko. Według mnie olx zrobił się patologią januszy i biznesmenów. 

No ale jak już wejdą 5090 do sklepów i pojawią się testy to tą jego cena 6300zł z dziś można sobie wsadzić i tak będzie ja musiał zweryfikować. Chyba że faktycznie trafi się kogoś kto dziś zapłaci i będzie czekał grzecznie. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ale co to za biznes, plac teraz a karte wysle Ci kiedys tam, bez jakiejkolwiek gwarancji ze na 100% wysle tego konkretnego dnia? 

Jakby chciał obcemu pożyczyc 5900 pln na miesiąc to tylko na %.. 

Za miesiąc większość używek 4090 zapewne będzie latać w podobnej cenie jak nie taniej 

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 1