Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

No i cyk - od razu leci obrażanko, bo inaczej się nie da. 

Ech, typowe :) 

Ty to piszesz? Nie wierzę :hahaha:

Chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki teksty rzucasz do forumowiczów.

Moze budzik pisze te posty za ciebie?

Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Nom. To Ty tu wpadłeś i zacząłeś jakieś idiotyczne jazdy o to, że ktoś jedzie z bagażnikiem dachowym i rowerami na haku, zmyślając bzdurne zagrożenie i wymyślając mu od nierozważnych. Potem jeszcze coś o głupocie i ignorancji zaczałeś pisać.

Frustracja wychodzi jak nic. 

Ja tylko postanowiłem nie milczeć gdy piszesz totalne głupoty. :) 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki teksty rzucasz do forumowiczów.

Moze budzik pisze te posty za ciebie?

Jeden z setek:

Screenshot 2025-09-02 at 11-49-15 Motoryzacyjna Blabla. - strona 246 - Motoryzacja - Forum komputerowe ITHardware.png

Edytowane przez Cappucino
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Nie warto, strata czasu, sa bardziej wartościowe metody na zabicie czasu, choćby dlubanie w nosie

Warto - wystarczy tylko nie być chamem jak ty od rana dziś w tym wątku. 

Skoro zacząłeś chamsko atakować to czemu się dziwisz, że ktoś Ci tak odpowiada?

Odświeżę Ci pamięć, bo mogła Ci się zresetować od zbyt dużej ilości informacji :)

image.thumb.png.af9e65f511534d7d01ca62a410bfaf99.png

6 minut temu, Cappucino napisał(a):

Jeden z setek:

Screenshot 2025-09-02 at 11-49-15 Motoryzacyjna Blabla. - strona 246 - Motoryzacja - Forum komputerowe ITHardware.png

:lol2: 

To wyjaśnij mi czemu przy awaryjnym hamowaniu nie ma sensu mieć osobnego sterowania momentem i hamowaniem na każdym kole? Przyczepność nie przyda się? :)  

Rzadko mam okazję hamować awaryjnie i mogę tego nie wiedzieć. Zazwyczaj sporo wcześniej przewiduję ludzką głupotę na drodze i na autostradzie nie pamiętam, żebym musiał kiedykolwiek hamować do zera. 

Opublikowano

od kiedy sugerowanie "myslenia" jest obrazaniem? imo jest to bardziej forma troski, sugesti, dobrej rady i wydaje mi sie, ze tylko dzieci powinny tutaj reagowac forma buntu i negatywnym nastawienem z racji swojego poziomu rozwoju  :hmm:

• Upvote 1
Opublikowano

Wyliczenia wyliczeniami, ale przy uderzeniu to akurat lepiej siedzieć w cięższym aucie... Co z tego że nie wyhamujesz, skoro masa zrobi swoje i strefa zgniotu? Lepiej jechać lekką puszką która się złoży bo elektryk wjedzie Ci w dupę albo bok?

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Wyliczenia wyliczeniami, ale przy uderzeniu to akurat lepiej siedzieć w cięższym aucie... Co z tego że nie wyhamujesz, skoro masa zrobi swoje i strefa zgniotu? Lepiej jechać lekką puszką która się złoży bo elektryk wjedzie Ci w dupę albo bok?

Pod warunkiem, że trafisz na te lżejszą puszkę.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Po co wjeżdżać w drzewo? Mówimy o sytuacji gdy ktoś inny stwarza zagrożenie, a nie sam sobie. 

Owszem, ale gdy z czyjegoś powodu będziemy zmuszeniu do uniknięcia kolizji a na drodze będzie drzewo, większa masa tu nie pomoże, wręcz przeciwnie.

Edytowane przez Cappucino
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Cappucino napisał(a):

Piszemy o gwałtownym hamowaniu gdy nagle widzisz niebezpieczeństwo wjechania komuś w ...kuferek.

Po to masz zachować odległość. Ja wiem, że to ciężko zrozumieć, ale to rozwiązuje większość sytuacji na drodze. Na autostradzie auta nie zatrzymują się w ciągu sekundy. Chyba, że jedziesz przyklejony jak debil i Twoje pole widzenia, to 20 metrów w przód. To tak. Wtedy nie masz szans, ale sam sobie jesteś winien, że jeździsz jak debil...

Co do bagażników czy to na hak czy na dach: producent homologuje auto z takimi parametrami, tzn. to auto da radę z takim załadunkiem. Ba, producent w katalogu daje możliwość kupienia i boxa dachowego, i uchwytu rowerowego na hak. Nawet w prospektach reklamowych są owe rzeczy zamontowane. Normalnie prowokują do bycia mordercą drogowym!

Edytowane przez marko
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Tak widzielismy te liczby :hahaha:

Ok wygrałeś, poddaję sie zanim sprowadzisz mnie do swojego poziomu, a potem wykończysz doświadczeniem :cool:

Pa

35,8m vs 40m --> to te liczby ;) 

Oj, ty nigdy nie zbliżyłeś się do mojego poziomu nawet. Pukasz od dołu. Pa :) 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, marko napisał(a):

Po to masz zachować odległość. Ja wiem, że to ciężko zrozumieć, ale to rozwiązuje większość sytuacji na drodze. 

Oczywiście, gdyby tak było to by nie było wypadków. Życie niestety pisze inne scenariusze.

• Thanks 1