Intel Raptor Lake - 13/14 generacja
-
Ostatnio przeglądający 4 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Radziuwilk · Opublikowano
Nie rozumiem za bardzo tego calego podejscia. Ja za Polske nie bede ginac i lista powodow. Jak wy to sobie niby wyobrazacie. Ze siedzicie sobie w domu gracie w CSa, a za oknem wojna? Wtedy oznajmiacie, ze zdecydowaliscie, ze tym razem wam sie nie chce czy nie oplaca. Przeceiz jak by ruskie tu weszli to by mogli zrobic ludobojstwo i nie bylo by polakow. Albo zgwalca ci dziecko i kaza na to patrzec i co powiesz? Dla mnie te wszytskie komenty sa jakies mega odklejone. "ja nie bede walczyl, bo mam urlop na ktory odkladalem 3 lata, i mi nie pasuje" Przyjda ruskie i bedziemy na ich lasce. Walczac mamy jakis wybor, szanse. -
Przez Marvf · Opublikowano
Jestem idiotą i wziąłem 5080 FE z dzisiejszego re-stocku, jeśli faktycznie pojawią się SUPERKi w niedalekiej przyszłości w podobnej cenie lub RTX 6000 wgniecie wydajnościowo blackwelle to sobie będę pluł w brodę. Wszystko w nadziei że ominę w ten sposób nadchodzące zwyżki (tfu) -
Przez Wuadator · Opublikowano
Mało kto kupował za 1200, bo były drogie, za 4500 coś czuję, że będzie wisiało -
Przez RavenArsenal · Opublikowano
Krótkie pytanie, do rozdzielczości 3440x1440 Rtx 5090 czy wystarczy 5080 do procesora 9800x3d? -
Przez Badalamann · Opublikowano
Ale nie macie czego tłumaczyć. Po prostu nie macie racji Wasz problem, który tu widze to jakieś przekonanie że pracownik fizyczny ma mało zarabiać i być biedny. Zmierzamy w odwrotnym kierunku. Zwalczamy rozwarstwienie ekonomiczne. Po to PiS tak drastycznie podnsił pensję minimalną. Zmierzamy do "zachodu", gdzie za prace fizyczna w tym po zawodowce/technikum i egzaminie zawodowym zarabia sie podobnie jak po studiach. Choc po studiach część awansuje wyżej niż "specjalista" i zarobi jeszcze więcej, ale niekoniecznie dużo więcej. To właśnie efekt likwidacji rozwarstwienia i dość mocnego "spłaszczenia" dochodów. Nawet za proste prace, bez egzaminu, np "magazyn" czy w rolnictwie można godnie żyć i z życia korzystać a nie wegetować. Za tym głosowali Polacy przy wchodzeniu do UE. To było lepsze tam niż u nas. O tym marzono w latach 90. @LeBomB Tak klasa średnia staje się wreszcie bardzo liczna. Już tu tłumaczyłem, wielu ludzi kompletnie myli klasę średnią z podstawą klasy bogatej. Możesz zobaczyć na oficjalne polskie statystyki. Zmierzamy do tego by większość pracujących na pełen etat łapało się do klasy średniej. Choć tu statystyki są zakłamywane przez pracujących któzy "uciekli" na działalność. Tak średnia jak mediana powinny być wyższe. P.S. Po raz kolejny. Nikt nam nie odbiera poziomu zycia, tylko do niego dołącza. Mimo wzrostu wynagrodzeń złotówka do Euro się trzyma od lat na podobnym poziomie. Całkowicie nie sprawdził się obawy, że po cyklu dużych podwyzek minimalnej przez PiS dojdzie do jakiegoś załamania gospodarczego, upadku złotówki itd.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi