Fikołek 2 Opublikowano Piątek o 10:22 Opublikowano Piątek o 10:22 No właśnie dla tych 3-5 fps więcej a czasami i mniej to nie ma co sobie dupy zawracać o wydawać kase na nową platforme, do 5090 czy 5080 jak mi zabraknie mocy kupie 14900k, koszt procka może być i nawet darmowy jak mój plan ze zgłoszeniem 13700kf, wypali.
SmogSmok 10 Opublikowano Piątek o 11:06 Opublikowano Piątek o 11:06 Ktoś zamierza sparować 5090 z 285K?
areczek1987 12 Opublikowano Piątek o 12:47 Opublikowano Piątek o 12:47 Na pewno ktoś się znajdzie... 4k i różnice w pojedynczych gierkach które będzie można pominąć. Duże studia raczej nie pozwolą by gra się na jakimś sprzęcie aktualnie sprzedawanym nie uruchomiła. Inna sprawa ganianie za każdym fps. Btw to wątek o 13-14gen. Ci raczej nie wymienią jak ich coś na płytach nie przekona lub nie składają czegoś co się już gotuje w aktualnym setup'ie
wallec 15 Opublikowano Piątek o 16:30 Opublikowano Piątek o 16:30 Ciekawe czy te procki wyjdą https://www.purepc.pl/intel-bartlett-lake-s-nowe-procesory-przeznaczone-na-platforme-lga-1700-moga-pojawic-sie-juz-w-styczniu-2025-r
wallec 15 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Czy ktoś z 12/13/14 gen może dać znać czy normalnym jest to, że nawet jeśli w bios ustawię ring clock ratio min/maks na takie same wartości, to pod obciążeniem tm5 ten ring zrzuca taktowanie? Niby śmiga mi ring na 5250mhz ale jak testuję ram to spada do 4500mhz Edytowane 15 godzin temu przez wallec
RTX5090 51 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu W gigabyte jest (przy ręcznym ustawianiu) RING min i maks. --> obie wartości mam u siebie na 4900.
dagedy 7 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @wallec zobacz czy nie masz za wysoko ustawionego napięcia na System Agent, powinno się to pokazać w HWINFO w sekcji przyczyny ograniczenia wydajności.
Rekomendowane odpowiedzi