Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Da się grać, tylko poradniki-buildy są wymaksowane jak chce się grać czymś przetestowanym, ulepszonym. Tak jak w moim przypadku gdzie grałem praktycznie w 75% buildem, który sam "zrobiłem" a dwa dni temu dopiero pojawił się na necie, ale ten build jest lepszą wersją tego czym ja grałem, dobiłem na nim do 7 udręki i czegoś brakowało, wystarczyło zmienić ult na zmianę w demona, dodać 2 unikaty- które miałem ale ich nie użyłem nawet w wersji 850(rękawiczki i naszyjnik), reszta sprzętu była taka sama i nagle na udręce 8 był większy dmg, bo wtedy było za wolno, Aktualnie jestem na 95 poziomie w Picie(Pit-Dół)-co daje udrękę 11, ale na luzie powinno paść 100, teraz jest większy dmg, do tego ulepszyłem swój sprzęt o kilka itemków, plus pomogła kostka. 
Brakowało u mnie skorygowania buildu, tak samo jak nie przetestowałem jak dużo zabiera HP użycie pasywki przy pieczęci, bo za to HP od razu przywołuje demona, a nie po chwili gdy nabijemy pasek, a tak teraz mam od razu dodatkowy dmg, praktycznie to jest podstawa. 
Glify też miałem prawie takie same, 3 na 5, ten build nie był taki zły tylko brak umiejętności w tworzeniu buildów u mnie, czegoś brakowało by wskoczyć wyżej, bo nie było problemu z przeżywalnością nawet na udręce 8 i nadal jest tanky.

Żeby było wiadomo o czym piszę, Bombardier mi nie pasuje, jakoś dziwnie się tym gra, tutaj jest dużo lepiej, do tego mamy szybki bieg pod postacią demona, nie trzeba używać mounta(konia), nadal nie zmieniłem tego unikatu na lepszego, bo nic nie poleciało, mam go od początku grania tym buildem. Zostały mi 3 unikaty 850 do zmiany na wersje 900, reszta sprzętu jest w miarę ok, no może jeden ring do poprawy.  
https://maxroll.gg/d4/build-guides/lunatic-warlock-guide 

Taka tam broń wykreowana przy użyciu kostki

obraz.thumb.png.ccde81b459e7c602e6275d34c0d9bcb9.png

Właśnie padł za pierwszym razem 100 Pit/Dół

Spoiler

obraz.thumb.png.7f7ccf2d1dee25dcdc12ac354dd5a7fb.png

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 7.05.2026 o 09:02, Qrdello napisał(a):

Warlock. Ponad resort siłowy wybrałem tym razem rażenie na dystans xD 

Generalnie na niskich poziomach trudności dropią się same dziadostwa. Znowuż o ile z mobkami idzie się stukać na wyższych poziomach o tyle niektórzy bossowie z LoH potrafią wysmarować nami asfalt. I to wielokrotnie.

Nooo staryz bossowie bez zmian, biję w kilka sekund bez gearu, ale Butchera ubić póki co nie mogę :E 

Opublikowano (edytowane)

Pewnie pogram Paladynem bo chciałem go zobaczyć, nie miałem okazji pograć, dobiję do udręki X( w tym 100 pit) i powiem pas na ten sezon. Wystarczy, trzeba wrócić do Crimsona. Mefisto solo nie zrobię, nie chce mi się męczyć, na Warlocku i tak mam 3 unikaty 850, bo nie ma nic ciekawego z tych starożytnych co lecą, a nie da się ich przerabiać, ta losowość jest masakryczna, leci sam szajs, dla samego pancerza nie będę zmieniać. 
W przyszłym sezonie może Barb, Druid czy Nekro, zobaczę, bo zazwyczaj gram tym czym dawno nie grałem, lubię zmieniać postacie i nie grać non stop moją ulubioną Czarodziejką (z Księżyca) :magik: 

Dodam, że pobiłem swój rekord w dołach, ostatnio Czarodziejką miałem z 105 poziom, build pod błyskawice, teraz Warlock Lunatic 110, pewnie idzie zrobić wyżej ale trzeba by zmienić te 3 unikaty na lepsze, to byłoby łatwiej i szybciej, ale nie zależy mi na takim grindzie, swoje zrobiłem i pograłem. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano

przeszedłem sobie kampanię. I szczerze nie wiem czy będzie chciało mi się coś więcej w sezonie pograć. Może dobije maksymalny poziom.

Grałem czarodziejką zrobioną trochę jak auradin z 11 sezonu.

Dodatek może być, trochę taki mały zawód jako całość. Narracja i dubing ok. Kampania długa nie jest i nie wydałbym na niego 180zł. Połowa z tego to i tak za dużo. 

Za rok pewnie zrobią dodatek z diablo albo baalem.

Opublikowano
12 godzin temu, Reddzik napisał(a):

ta losowość jest masakryczna

Ja na paragonie nie wiem ile ale ponad 150 nie mam nawet aspektów pod build wszystkich... Za to wypadł mi pierścionek Ancestral Mythic... Dramat. 

• Upvote 1
Opublikowano

Dla mnie ten sezon najlepszy od czasu Hord. Te aspekty to nie można sobie przypadkiem targetowac w kostce i oczywiście na hazardzie i w tych war plans?

Ja na razie na ślepo trochę gram ale Sorc to wymiata więc nie wiem czy potrzebne mieć wszystko z buida. Dla mnie lepiej jak trudniej jest coś znaleźć bo więcej zabawy. 

Opublikowano

Dla jednego spoko dla drugiego głupie, dla mnie spoko ze progress nie jest linowy i można mieć farta, albo pecha. Ja mam 98 paragon i mam część itemow 900 - w tym z w kostce zrobione. buty sobie skartografowałem co daja +100 do movement. Mytic jeszcze żaden nie wypadl

Opublikowano

Ja mam kilka mythiców, ostatnio byłem 6 razy w pod mieście ze znajomym, kilka poleciało pieczęci a kilka sam stworzyłem w kostce z legendarnych/rzadki przerabiając od słabych po fiolety. 
Trudność nie jest taka zła, tutaj unikaty, które są potrzebne do buildu Warlocka poleciały ale to bez GA, a jak już bez tego, to chociaż żeby miały 3 staty takie jakie mi są potrzebne na ulepszenie z 850 ale niestety takie mi się nie trafiły, przez to nadal nie mam full starożytnego sprzętu.

Pogram Paladynem pod młotki, chcę dobić do 10 udręki + 100 pit i starczy, bo i tak nic więcej nie wskóram. 

Te unikaty nie powinni być tak losowe- nie można ich edytować w kostce, to tylko wydłuża szukanie tego co nam potrzeba, czyli grind i może stworzyć znużenie na dłuższą metę, co mnie powoli dopada. Byłem ba bossie, gdzie dropią te unikaty ale to taka lipa, że masakra, do tego rzadko pojawia się dodatkowy portal Nemezis(do dwóch bossów) po pokonaniu bossa, mi się pojawiło 2-3. 

Rzeczywistą trudnością w D4 na dzień dzisiejszy wydaje się być Echo Mefisto i chyba tyle, reszta to losowość/grind, no i zabawa w pokonywaniu coraz to wyższych pięter w Dołach(Pit), o ile ktoś to lubi. Ja zrobiłem 110 Warlockiem i mi starczy, pobiłem swój poprzedni rekord.

Opublikowano (edytowane)

1. Możesz prze losować amulety setowe- tak np szukałem amu z +2/3 do skilli
2. Edytować można tylko maksymalnie rzadkie-żółte, legendarnych już nie przerobimy w kostce(chodzi mi o edycję affixów- usunąć/dodać), dlatego miałem w loot filterze zwykłe białe-niebieskie-żółte off, a zostawione same wersje starożytne. Jak wyleci item z GA, a kolejny affix jest z tej samej puli- np ofensywnych to można zablokować GA dając item do okultysty i przy zaklinaniu(enchant item) wybieramy nasz affix ale nie zamieniamy, tylko anulujemy, wtedy ten GA zostaje zablokowany i nie będzie można go przypadkowo stracić w kostce- jest to ukazane na filmiku.

3. Kostka ma też system "uświęcenie" z poprzedniego sezonu, gdzie dodawaliśmy kolejny upgrade poza masterworkingiem. 
4. W naszyjniki można dodać kolejny legendarny aspekt- od tego jest specjalny item do kostki, co jest bardzo polecane, a dopiero potem użyć "transfigure item"- bo to powoduje zablokowanie przedmiotu bez możliwości kolejnej edycji. 

Potrzebne linki:

Zbiór affixów, co jest w której kategorii:

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wrobel_krk napisał(a):

Dla mnie ten sezon najlepszy od czasu Hord. Te aspekty to nie można sobie przypadkiem targetowac w kostce i oczywiście na hazardzie i w tych war plans?

Ja na razie na ślepo trochę gram ale Sorc to wymiata więc nie wiem czy potrzebne mieć wszystko z buida. Dla mnie lepiej jak trudniej jest coś znaleźć bo więcej zabawy. 

Robi lepszą rozpierduchę od Paladyna jak wpada w chmarę mobów :hihot:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ta opcja służy do zamiany kilku czyli 5 w 1, np daniny ulepszałem do legendarnych, a te co dają przedmioty można przerobić pod mythici, na udręce X zawsze leci 1, a czasem 2.
obraz.thumb.png.df25f14c329bb455055c09f0fcfc2448.png

Brakowało mi legendarnej pieczęci z +1 charm(do miejsca) to dodawałem 3 niepotrzebne aż trafiłem. Poszło za którymś razem, warto mieć na uwadze, że mając mało golda można sprzedać taką pieczęć za 13mln
obraz.thumb.png.746210b917bec59e1691c29e768d0047.png

Dla przykładu, takie coś doda kolejny affix ale dodanie tego czerwonego przedmiotu do kostki zawęża wynik do ofensywnych co już wyżej podałem- stąd warto znać informacje jakie affixy do jakiej bazy należą.

obraz.thumb.png.03ee2023cf1b5c3ac98e482d59dd3372.png

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Dobra, ostatni zakup u Blizzarda, mam dość.

Dziś dwukrotnie wywaliło mnie z serwera, akurat w trakcie robienia twierdzy. I nie, to nie wina PC czy neta. 

Nawet w dzień premiery mnie nie wywaliło a teraz to już dużo mniej osób gra.