Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Bo tam było dużo kawałków muzycznych z Diablo 2:lovin:

Muzyka w D1 i 2 jest fenomenalna i samą sobą tworzy w tych grach świetny klimat. Muzyka w D3 i D4 jest słaba i często w ogóle nie pasująca do tej gry. To, że nie zatrudnili do tych części Matta Uelmena było wielkim błędem. 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, galakty napisał(a):

Ja chyba na start wezmę Sorkę, wieki nie grałem.

Jak już się uspokoi wszystko i wjadą buildy to pewnie Warlocka spróbuję, ale obecnie niezbyt dużo czasu mam na testowanie nowości. 

Gram teraz Paladynem i Sorka mi najbardziej siadła. Warlocka próbowałem ale to jednak nie to.

Opublikowano (edytowane)

Gram Warlockiem i sklejam samemu build- nie zaglądam do neta, nie wiem czy idę w dobrym kierunku czy nie, czy takie coś ma "sens", z tymi aspektami co mi wpadną, czasem zmieniam czasem nie, póki co jest ok. Jestem na udręce 4 ale jak zrobię 30 PIT to przejdę wyżej, bo to jest samograj, jestem ciekaw kiedy trafię na ścianę. 

Gram pod demony, i atakuję podstawowym atakiem, aktualnie pokazał się mi taki przelicznik ze wszystkimi bonusami jakie mam, na bossie nie musiałem używać ulta, bo po chwili padł. 
obraz.thumb.png.36601a85b542688c662b7468012d3a8f.png do tego taki hełm unikat, a w nim taki aspekt: obraz.png.3bce132cea54285866c3ec691713e89f.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Teraz unikaty mają jakąś pulę statów z których jest losowany i nie będzie takich samych unikatów jak poprzednio. Więc jest jeszcze większa losowość, bo co z tego, że poleci fajny unikat jak dostaniemy mierne staty i zamiast upgrade to będzie downgrade.

Opublikowano

Skończyłem kampanię na 53 levelu warlockiem. Skleiłem sam fire build i na poziomie trudnym raczej bezproblemowo. Skill Apocalypse z tym modyfikatorem nabijania stacków do 100 mega mocny, 1 button i cały screen mobów pada na strzała, bossowi pozwalało ściągać nawet 1/4 HP. Ładuje się to w kilka sekund więc było latane od packa do packa i detonacja screenu za pomocą apocalypse, mega satysfakcjonujące. Teraz pewnie pobawię się jakimś innym buildem. 

Co do kampanii zdecydowanie lepsza niż poprzedni dodatek, finałowa walka bardzo fajna. To czego mi brakuje to jednak takich przerywników CGI między aktami jak z podstawki. Wejście armii do piekieł, starcie Lilith z Inariusem itp to strasznie budowało klimat i aż chciało się przeć naprzód aby zobaczyć kolejne CGI. Cutscenki na silniku gry to jednak nie to samo :(

Opublikowano
13 minut temu, Asag napisał(a):

Co do kampanii zdecydowanie lepsza niż poprzedni dodatek, finałowa walka bardzo fajna. To czego mi brakuje to jednak takich przerywników CGI między aktami jak z podstawki. Wejście armii do piekieł, starcie Lilith z Inariusem itp to strasznie budowało klimat i aż chciało się przeć naprzód aby zobaczyć kolejne CGI. Cutscenki na silniku gry to jednak nie to samo :(

Powinni to zrobić jak w D3

Opublikowano

@azgan

Podstawka D4 też to miała, nie pamiętam czy RoS w D3 miał takiej jakości przerywniki czy w dodatkach nigdy ich nie dodawali poza tym otwierającym? 

Do tego co wyżej napisałem dodam jeszcze że dubbing dużo lepiej brzmi po angielsku. Przeszedłem kampanię po polsku, potem kilka przerywników dla porównania obejrzałem po angielsku i zarówno wypowiedzi jak i barwy samych głosów, wyrażanie emocji dużo lepiej tam wypada. W lokalizacji jakoś tak bezbarwnie trochę.

Opublikowano
15 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Teraz unikaty mają jakąś pulę statów z których jest losowany i nie będzie takich samych unikatów jak poprzednio. Więc jest jeszcze większa losowość, bo co z tego, że poleci fajny unikat jak dostaniemy mierne staty i zamiast upgrade to będzie downgrade.

Kolejna randomizacja której i tak było mnóstwo? 

To dostać dobrego Ubera już w ogóle będzie graniczyło z cudem...

• Upvote 1
Opublikowano
20 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

Jak nakładasz jeden efekt to z automatu nakłada drugi na 3 sekundy (slow/Vulnerable).
Ja uznałem, że bez dodatku bez sensu grać. Jak mi się znudzą inne gry to możę kupię. Chyba że dotrwam do startu 0.5 w poe2

Też nie kupiłem i nie planuje. Może kiedyś, w pakiecie z kolejnym dodatkiem, który uczyni tę gre grywalną dla mnie - czyli nigdy. Niestety, to jest gra kierowana do specyficznego gracza. Szkoda, bo mam sentyment do tego uniwersum. Mam nadzieje, że może do D2 kiedyś jakiś kontent jeszcze dodadzą.

Godzinę temu, galakty napisał(a):

Kolejna randomizacja której i tak było mnóstwo? 

To dostać dobrego Ubera już w ogóle będzie graniczyło z cudem...

A bez tego wymaksowanego pod korek UBER unikata są jakieś problemy z dpsem? Czytałem, że power creep jest taki, że klękajcie narody.

• Haha 1
Opublikowano

Ja nic nie wiem o żadnym uber, bo nie czytałem w necie o dodatku, tak na prawdę sam odkrywam poza kostką gdzie widziałem jak ktoś majstrował przedmioty. Fajnie się gra, wsiąkłem w grę, wiadomo pewnie złapie mnie wypalenie ale to nie dziwota po x godzinach grania, bo ileż można. 

Opublikowano
2 godziny temu, Sidr napisał(a):

Też nie kupiłem i nie planuje. Może kiedyś, w pakiecie z kolejnym dodatkiem, który uczyni tę gre grywalną dla mnie - czyli nigdy. Niestety, to jest gra kierowana do specyficznego gracza. Szkoda, bo mam sentyment do tego uniwersum. Mam nadzieje, że może do D2 kiedyś jakiś kontent jeszcze dodadzą.

A bez tego wymaksowanego pod korek UBER unikata są jakieś problemy z dpsem? Czytałem, że power creep jest taki, że klękajcie narody.

U mnie fabuła i kosz. Zainstaluje przy kolejnym dodatku:red:

Opublikowano

Po pograniu trochę większej ilości godzin sporo rzeczy na plus ale jak komuś D4 wcześniej nie pasowało to teraz też go raczej nie przekona. 

Na plus to to że praktycznie każda klasa ma kilka grywalnych buildów, na minus sam rework drzewka który jest taki sobie. Faktycznie drzewko potrafi zmienić kompletnie działanie skilla ale po bodajże 30 levelu mamy już wszystko i jedyne co zostało to dobijanie skilli na 15/15. Ciekawe jak zrobią rework Paragonu ale wielkich nadziei nie mam.

War plans zdecydowanie na plus, drzewka fajne i wybory sposobu farmienia, do tego brak latania po mapie tylko szybkie teleporty. Ale to nadal dosyć proste mechaniki bez jakiegoś większego endgame który potrafiłby zatrzymać na dłużej. Przyjemnie się gra ale to bardziej taki klikacz na odstresowanie niż gra w której trzeba kminić i długo pracować na buildem. Wszystko właściwie idzie zrobić ala "brute force", nie idzie teraz? Pofarm trochę ancestrali, wbij kilka leveli paragonu i boss który sprawiał problemy 5h temu nagle pada w kilka sekund bo power creep ogromny.