Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piekielnie Dowódcza Rogata Maczuga, Łapawice Bólopijcy. Nie no jak widzę takie nazwy to mi oczy krwawią :E

Nie mógłbym grać po polsku w ARPG, nie razi to was? 

Opublikowano

Ostatnio locka na tego lunatica przerobilem i o wiele lepiej sie gra, dopiero 108paragon i t6 odblokowane, ale na tym apocalyptic to takie meh, bijesz za 0 i bum, a teraz ciagle leci dmg i szybciej sie poruszam. A jeszcze sporo zabawy z kostka bo tam to tylko troche obecnie grzebalem :D ale dopiero tez 20h pograne to bez szalu :D 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja właśnie gram apocalypse, stacki chainami szybko się nabija ale trochę wydaje się squishy. Zastanawiam się czy nie przerobić na tego Lunatica też. Spora różnica w przeżywalności jak mówią? 

Opublikowano
2 godziny temu, Asag napisał(a):

Spora różnica w przeżywalności jak mówią? 

Tak, jedynie co mnie szybko może zabić to trucizna, stanie na niej. Szybko zabijam, wytrzymuję co nie co. Zazwyczaj stoję w miejscu, rzucam skillami, do tego "stracha na wróble" czyli Tortured Wretch, bo to też absorbuje dmg. 
Na Udręce(Torment) 12 to trzeba się postarać by zginąć. Trucizna i wybuch jak się jest w środku to mnie czasem zabije ale to moje niedopatrzenie. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja na czarodziejce pod Blizzard dobiłem do Pit100, ale został mi Mefisto jeszcze no i już szlifowanie buildu pod GA bo to co chciałem już mam.

Myślę że nazbieram skrzynek teraz i zrobię sobie Warlocka. Generalnie najlepszy sezon jaki wyszedł, w końcu ta gra ma sens. Jedynie Infernal Hordes powinni wyrzucić, to się totalnie nie nadaje do D4. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Miałem zacząc Druidem jak nie znajdę nic nowego ciekawego ale wpadł i mi się trafił podwójny uprgade z kostki w tym +15 item power. Pewnie będę teraz levelowac Druida i farmić Czarką na zmianę 

obraz.png

8 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Tak, jedynie co mnie szybko może zabić to trucizna, stanie na niej

No ja się farmingu na  t12/PIt 100, to się po prostu parę razy zagapiłem z tą trucizną, czy czasem też jakiś wybuch potrafi życie prawie całe zabrać jak zapomne znów postawić Ice armor i nie mam bariery. Bo się przyzwyczaiłem że na t10 to jestem prawie niezniszczalny.

• Like 2
Opublikowano

Ja zrobiłem Barbarzyńcę pod Whirlwind ale nie rozumiem skąd oni biorą regen furii, żaden aspekt czy stat na to nie wskazuje, wpadłem na moby i lipa, bo nic nie zrobię. Musiałem samemu coś z tym zrobić i dodałem aspekt do regenu. Chyba, że potrzebna mi jest Tibault's Will, póki co nie mam. 

Co do Warlocka, mi zostało zdobyć naszyjnik i kolejna próba Mefista, raz byłem na nim ale w drugiej fazie mnie zabiła trucizna, byłem za blisko. Od tego czasu lepiej sobie radzę na XII Tormencie, to może i lepiej będzie z tym dziadem.

Co do T12 vs T10 to chyba taka różnica jak pisze, tylko że jeśli mogę to czemu nie, nie odczuwam większych problemów, żaden boss nie sprawia problemu ale racja na T10 będzie jeszcze szybciej, albo już T11 na tym też sporo grałem.

• Like 1
Opublikowano

@galaktyNawet się nie zastanawiałem, wg starej zasady farmiłem -> gdzie jest szybko i komfortowo. Poczytałem trochę i może przeskoczę na t11, jak będzie jednak odpowiednio szybciej. Będę się też mógł zagapić i np loot przeglądać jak mnie moby biją:)
Zadania sezonowe dotyczą tez t11, więc jak się da t11 swobodnie to chyba lepiej t11 niz t10

@Reddzik

‍Tibault's Will is a powerful Resource Generator if you can activate it.

Resource on Lucky Hit on Ring Tempers or Weapon Affixes.

Fury Regeneration on Chest, Pants and Boots.

Fury on Kill on your Weapons.

Potem jak znajdziesz aspekty to zmieniasz to

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Tibault's Will is a powerful Resource Generator if you can activate it.

Na buildzie w opisie widnieje tylko to(mid i end game wersja), na priorytetowych statach co do sprzętu nie ma nic mowy o regeneracji furii. "‍Tibault's Will is mandatory to fully swap to the Midgame Variant as it is an insane resource generator. Not only does it allow you to drop most of the other regen sources, it also allows you to easily run ‍Crown of Lucion." Opieram się na tym: 
https://maxroll.gg/d4/build-guides/whirlwind-barbarian-guide

A regenerację furii mam tu, takie coś dodałem- ring jest do zmiany, założyłem to co miałem pod ręką. Sporo rzeczy mam do poprawy, niestety nie da się dzielić sprzętu z Warlockiem. Póki co udręka 10 nie sprawia problemu, wszystko pada. Mam dwa mythici i brakuje mi hełmu i resztę sprzętu do ulepszenia.
obraz.thumb.png.2a9ef21d7284e4a3d1a5754fd975ce6a.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

@ReddzikJa stawiam to:
‍Tibault's Will is mandatory to fully swap to the Midgame Variant as it is an insane resource generator. Not only does it allow you to drop most of the other regen sources, it also allows you to easily run ‍Crown of Lucion.

W FAQ masz:

‍Tibault's Will is a powerful Resource Generator if you can activate it.

Resource on Lucky Hit on Ring Tempers or Weapon Affixes.

Fury Regeneration on Chest, Pants and Boots.

Fury on Kill on your Weapons.

Jak nie masz unstopablle cały czas to masz problem pewnie i jak to bywa z buidlami na maxroll one funkcjonują dobrze jak masz 90% wymaganych rzeczy.

@galaktyja paragon 203 kwestia że Ball Lightning jest tier S+ 

Opublikowano
2 minuty temu, wrobel_krk napisał(a):

ja paragon 203 kwestia że Ball Lightning jest tier S+ 

Ja na razie farmię, więc pity robię takie żeby w te 3 minuty się wyrobić :P 

Ale 200 to już srogo, na Blizzard chyba nigdy tyle nie wbiję.

Opublikowano

Ja mam 220 paragon sporo grałem Warlockiem i nadal pogram, póki co sprawdzam sobie Barbarzyńcę i udręka 10 nie sprawia problemu. Może dziś sprawdzę Mefisto na Warlocku, czy da się go zrobić czy nie.

Opublikowano

Co mam zrobić jeśli quest na echa nienawiści mi się zabugował i nie mam dostępu do tej aktywności? Myślałem, że naprawią to w tym nowym paczu ale nie, swoją drogą to nieźle jest to zaprojektowane skoro nie ma nawet takiej prostej opcji jak reset/porzucenie zadania i zrobienie go od nowa.

Opublikowano

Wiem o tym, nie raz to robiłem jak miałem farta, nawet za 1 razem wchodzi. 

Wracając do 

"‍Tibault's Will is a powerful Resource Generator if you can activate it.": To mam te spodnie w wersji starożytnej, nawet spoko ujdą, jeszcze raz przesłuchałem filmik i koleś opisał jak to działa, są dwie opcje generowania furii, czyli skill "żelazna skóra" i legendarna runa Jah, zauważyłem to jak je odpalam wtedy bez tego aspektu co mam normalnie miałem full furię, choć do ideału jeszcze brakuje ale powoli ogarniam. Póki co można dać jakiś ofensywny aspekt.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, wrobel_krk napisał(a):

Wiecie że możecie Ga tempering zrobić -  ja użyłem chyba 40 scrolli resetu do tego pierścionka (zeby miec 9% cooldown reduction)

Wiemy :P 

Kurde żadnego Warlocka póki co w S nie ma? W ogóle powoli im idzie dodawanie buildów do tierów, ale w sumie wiele się zmieniło, totalnie inna gra.

Aczkolwiek czarka dalej OP i mega mobilna :E 

Opublikowano

@Reddzik - w tym sezonie, pierwszy raz zagralem Barbem od premiery D4 xD. A gram co sezon
I powiem Ci tak - nie znalem tej klasy ale problemu z budowa nie mialem. Jednak ja zazwyczaj gotowe buildy ogarniam tylko dla poznania mechanik i interakcji
I to wlasnie jest istotne - aby zrozumiec build i jak dziala. Wtedy mozesz rozkminic - co mozesz sobie odpuscic, co mozesz uzyc jako zamiennik a co musi byc bo definiuje build

Build z maxrolla, moim zdaniem - jest kiepskawy. Lepszy jest od Roba. Jednak wazna zasada - nie idz stricte w tempering i affixy pokazane na stronach

https://d4builds.gg/builds/whirlwind-barbarian-endgame/?var=1

A regen furii zalatwiasz latwo - affix fury regen na klacie/spodniach/butach, tempering na bizuterii. Dodatkowo synergia 2 aspektow - na buty rzucasz aspekt ktory wprowadza berserkowanie gdy masz powyzej 50 furii i parujesz t z aspektem na ringa - w momencie berserkowania - zyskuejsz ~10 furii co sekunde

Ja grajac pierwszy raz barbem, od 4 dni - mam juz go rozkminionego i obecnie - lece swoim buildem immortal ktory poskladalem w taki sposob, ze robie content T12 bez ... setu talizmanow. Postac zrobiona stricte pod farme + dodatkowy exp + 900% golda. Zadnych mega ofensywnych bufow z talizmanow a lata po T12 (doskonaly przyklad tez na to, ze bez dodatków i ich profitów, mozna w D4 doczlapac sie do T12)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Co do generowania zasobów, to aktualnie nie mam problemów, wszystko jest spoko. Widzę, że te buildy od Roba to fajne wariacje, jak nie ogień to "niezniszczalność", ja póki co zrobiłem 100 pit, idzie nawet szybciej niż na Warlocku. 
Zostaje mi wyszlifowanie tego co mam i jakoś daje radę. 
Dzięki za linka, podpatruję co nie raz streama Roba ale nie sprawdzałem jego linków. 

Co do samego Barby, ja nigdy nim nie grałem w D1 ani w D2, w D3 chyba raz dla testu ale długo nie pograłem, dopiero w D4 tak na prawdę gram tą klasą postaci i nawet polubiłem.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

@Reddzik - ogolnie jesli chodzi o Barba - smialo bierz buildy od Roba. Jakby nie patrzyl - od premiery D4, Rob od zawsze "siedział" w Barbie. Dopiero w pewnym momencie, gdy Barb dostawal nerfy w podloge - zaczal przechodzic na inne klasy
Teraz znow wrocil do korzeni. Co prawda buildy czesto nie są jego a tylko promowane przez niego. Zazwyczaj sa zoptymalizowane, grywalne ale nie zawsze to "perfecto" to jesli chodzi o Barba - chyba nie ma lepszego wariata co do tej klasy

I tak - wariant immortal jest sztos. Najlepsze jest to, ze wariant nawet najbardziej tanky (z klata Tyraela) to nie najbardzie tankowa opcja xD 
Jest jeszcze opcja wariacka z 600+ furii ;) 

• Like 1
Opublikowano

Widziałem, że Rob gra bardzo dużo Barbem ale raczej nie wgłębiałem się w jego filmiki czy streama- mając 1 ekran na biurku to wolę coś pograć niż siedzieć i patrzeć jak ktoś inny gra, od czasu do czasu dobrze jest podpatrzeć Mistrza, bo chyba tak można tutaj nazwać tego "pozytywnego wariata" :)

Co do wersji Immortal, to i tak muszę mieć nowy sprzęt, do przerobienia, mythic hełm i naszyjnik(akurat mam kilka bo mi poleciało) to mam, ring mam 1 akurat na sobie, mam też pradziada ale tu jest nie używany. Zapewne zrobię Barba na nowy sezon, jednak fajnie się nim gra. Ma coś w sobie.