Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ktoś kto gra palkiem może mi wytłumaczyć dlaczego moje młotki wyglądają tak metalicznie a nie świecąco? https://ibb.co/0Rs8wCLv

To jest chyba jakiś bug ale jak to naprawić ? https://us.forums.blizzard.com/en/d4/t/blessed-hammer-displaying-incorrectly/236114 tutaj ktoś już w grudniu to miał.

Na prawie wszystkich filmach z S13 i dodatku wyglądają świecąco jak na gifie niżej

Może w s13 i dodatku dopiero jakiś set/item/talizman zmienia je? tak to powinno wyglądać H2M01G5525B31765310125030.gif 

EDIT: opcja "Reduce Strobing" czyli redukcja błysków to powoduje xD wyłączyłem i już skil wygląda jak powinien :D

Ta opcja powinna być w zakładce grafika a nie rozgrywka skoro robi aż taką zmianę 

fdssdfs.png

Zrzut ekranu 2026-05-15 221009.png

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
Opublikowano

Dla casuala są poradniki, bierzesz build, idziesz jak po sznurku i cieszysz się rozpierducha na ekranie. A jak nie to to drzewko jest imo łatwiejsze niż poprzednie.

Schody się zaczynają później bo trzeba farmic.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dominix napisał(a):

Dla casuala są poradniki, bierzesz build, idziesz jak po sznurku i cieszysz się rozpierducha na ekranie. A jak nie to to drzewko jest imo łatwiejsze niż poprzednie.

Schody się zaczynają później bo trzeba farmic.

Ale co to za frajda grać na poradniku?😱 Zabiera całą radocha z gry.

• Upvote 1
Opublikowano

To pozmieniali na lepsze a jeszcze marudzisz że trzeba się na nowo uczyć bo nie masz czasu, to masz opcje jak poradniki to też źle. A potem inni narzekają bo gra jest za łatwa xd możesz sobie poczytać o zmianach w jeden dzień a potem już sobie grać samemu ;)

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

No ja miałem zagrać druidem minionki, a że leveling zacząłem od błyskawic to zostałem, crafting jak masz praktycznie nieskonczone zasoby i paragon 200+ na alcie pozwala na wbicie sie na t10 po chwili, trzeba tylko talizmany znalezc, u Druida na tyle dobrze ze skillery moga byc do 3 roznych rzeczy wiec po paru rerollach masz juz 5x +3 skille. Cos czuje że pogram jeszcze raz jeszcze Pallem na serio i Warlockiem i moze kims jeszcze jak taj szybko sie wbija t10 i mozna sie pobawic buildami. 
Jeszcze fajnie zeby byl jakis SSF tryb z bonusami ale to juz chyba bym za duzo wymagal. Szkoda ze to dopiero w s13 tak to wyglada

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano
21 minut temu, Dominix napisał(a):

To pozmieniali na lepsze a jeszcze marudzisz że trzeba się na nowo uczyć bo nie masz czasu, to masz opcje jak poradniki to też źle. A potem inni narzekają bo gra jest za łatwa xd możesz sobie poczytać o zmianach w jeden dzień a potem już sobie grać samemu ;)

Tu się niczego uczyć nie trzeba, kopiujesz build z maxroll tieru S i elo, gra się sama przechodzi, jak można narzekać że jest trudno :E :E 

Jedyne co jest trudne to randomowy drop. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galakty napisał(a):

Tu się niczego uczyć nie trzeba, kopiujesz build z maxroll tieru S i elo, gra się sama przechodzi, jak można narzekać że jest trudno :E :E 

Jedyne co jest trudne to randomowy drop. 

Nic nie trzeba kopiować. Ustawiasz poziom trudności na Normal i byle co w drzewku dajesz:E

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

Wybrałem Warlocka, grałem swoim buildem do ok 8 udręki/tormentu, brakowało czegoś do tego by było szybciej i łatwiej, potem 5-6 maja popatrzyłem się na buildy, a tam "mój" build lekko przerobiony, miałem już gotowe itemy, zmieniłem tylko 2 glify, 1 skill wywaliłem zamieniłem go na inny, i jeden skill zmieniłem pasywkę, bo samemu tej pasywki nie przetestowałem, a wystarczyło usiąść na godzinkę dwie i zrobić małe przemeblowanie skilli, może by się udało, może nie ale skopiowałem z neta, mniejsza o to.

Budowanie jest łatwiejsze, drzewko jest lepsze choć zapewne nadal będziemy marudzić, no ale wiadomo nie da się zrobić czegoś idealnego dla każdego gracza. Na pewno jest duża poprawia, jak ja w 80% trafiłem build z neta bez wiedzy o takim, to świadczy o tym, że tworzenie teraz nie jest zbyt skomplikowane. Te odnogi co do wyboru skilla są dużo lepsze, lepiej się modyfikuje pod naszą wizję, wiadomo, że maksowanie Pitów/Dołów zapewne może wymagać od nas podglądu buildu z neta ale do grania na udręce 10 a nawet 12 zapewne da się teraz grać "bez dostępu do internetu", bo i tak im wyższa ranga to trzeba mieć lepszy sprzęt- przeżywalność jak i damage/obrażenia, przecież bez tego nie byłby to hns i cała filozofia farmienia by przepadła niczym Mefisto zanurzony w wodzie. 

Krótko tu nie ma nic trudnego, to nie POE2 gdzie mechanik jest multum, drzewko pasywek + crafting itd. D4 jest akurat dla takich co chcą odpalić gierkę na kilka tygodni i sobie pograć. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Dominix napisał(a):

No bo nie mam czasu :) ja gram okazjonalnie a takie gruntowne wywalenie do góry nogami mechaniki gry sprawia, że zamiast wrócić do gry z przyjemnością stwierdzam "walić to".

To niestety nie ten czas w życiu co przy D2 czy D3 że czasu miałem w opór.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

No bo nie mam czasu :) ja gram okazjonalnie a takie gruntowne wywalenie do góry nogami mechaniki gry sprawia, że zamiast wrócić do gry z przyjemnością stwierdzam "walić to".

To niestety nie ten czas w życiu co przy D2 czy D3 że czasu miałem w opór.

Będziesz miał urlop/l4 wrócisz do gry i zobaczysz że dużo rzeczy poszło tak na prawdę na plus.

Do tego pewnie za miesiąc lub dwa będą pierwsze promki na nowy dodatek który zmienia sporo.

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
  • Upvote 2
Opublikowano

Ale w czym problem z kostką? Problemem jest tylko ilość matsów-surowców, do edycji/przerabiania naszego sprzętu. Do tego mamy język polski czy ang każdy gra jak mu pasuje, i mamy opisy danych przedmiotów/surowców i opisów co możemy zrobić z daną opcją.
Tu nie trzeba wielkiej filozofii. 
Wystarczy wrzucić dany przedmiot do kostki i ona zawęzi nam opcje jakie możemy użyć z danym przedmiotem... czy to jakiś kłopot? Nie kombinuj @ODIN85 że każdy czyta wszystko w necie, bo ktoś wrzuca filmiki z poradnikami.