Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja gram w D4, bo mi się tak spodobało jak nigdy dotąd. Od premiery praktycznie nie grałem, czasem odpaliłem i mam jeszcze stare postacie gdzie miewałem z 52 poziom itp, co świadczyło, że szybko porzucałem, a teraz mnie wciągnęło, zmiany są na plus, gra się dużo przyjemniej ale za losowe unikaty dałbym rózgę:E

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano

@PabllooKazdy gra jak lubi. Jedne lubi jeden build swój poprawiać i zmieniać itd.

Ja lubię próbować wielu buildow i postaci. Gram jakiś czas wg swojego pomysłu, a i tak zawsze na końcu biorę build z neta, który mi pasuje pod te skille które mi się podobają. Nie chcę mi się wymyślać jak wymaksowac paragony i gear. Ja lubię sobie zabijać potwory i ulepszać postać. Póki wiem w którą stronę iść samemu to tak gram, potem idę wg poradnika ludzi którzy mają więcej czasu ode mnie na wymyślanie. Czasm wprowadzam swoje zmiany.

• Upvote 2
Opublikowano

No pewnie że można popatrzeć na gotowy build w necie jak dojdziemy do ściany. Ale ludzie patrzą na gotowce od samego początku budowania postaci i nic nie zmieniają. Później narzekają że gra nudna. Pewnie jakby były kody na nieśmiertelność lub zasoby to też by używali %-)

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, larry.bigl napisał(a):

No bo nie mam czasu :) ja gram okazjonalnie a takie gruntowne wywalenie do góry nogami mechaniki gry sprawia, że zamiast wrócić do gry z przyjemnością stwierdzam "walić to".

To niestety nie ten czas w życiu co przy D2 czy D3 że czasu miałem w opór.

Ja też gram okazjonalnie po 2h przez dwa-trzy dni w tygodniu. Od początku sezonu mam 20h przegrane i te zmiany są takie że drzewko jest o wiele łatwiejsze bo walisz 15 punktów w jeden skill a nie 5 a potem rozmmina jakie inne pasywki.

Wywalenie mechanik? Chyba uproszczenie.

Nie da się tutaj zepsuć postaci więc można sobie dowolnie to ustawiać i zmieniać. Zepsuć można Item ale to już na późnym progresie którego nie zobaczysz, ale jak ma się mało czasu to ustawiać się taki cel który nie wymaga 200h grania i wtedy przedmiotu nie zepsujesz. Diablo jest tak chillowe do grania, że trudno mi zrozumieć co tu jest ciężkiego do ogarnięcia. To już last epoch jest trudniejszy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ty grasz sporadycznie a ja i on okazjonalnie.

Odpalamy to na 10h jak wyjdzie dodatek i mnie też krew zalała jak  drzewko zresetowali.

Ot cała różniaca.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ty grasz sporadycznie a ja i on okazjonalnie.

Ty nie grasz tyle co my, tylko odpalisz raz na ruski rok jak wyjdzie fabularny dodatek, więc co to za różnica jakie będzie drzewko za 2-3 lata o ile wyjdzie dodatek? To że poświęcisz kilka minut dłużej na przydzielenie punktu to nie ma znaczenia jak grasz na normalnym poziomie w kampanię, nie farmisz sprzętu, nie lecisz w wyższe poziomy udręki jak reszta graczy. Te zmiany są dla nas, dla graczy którym sprawia frajda z zabijania hordy potworów i ulepszania sprzętu, postaci. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Ty nie grasz tyle co my, tylko odpalisz raz na ruski rok jak wyjdzie fabularny dodatek, więc co to za różnica jakie będzie drzewko za 2-3 lata o ile wyjdzie dodatek? To że poświęcisz kilka minut dłużej na przydzielenie punktu to nie ma znaczenia jak grasz na normalnym poziomie w kampanię, nie farmisz sprzętu, nie lecisz w wyższe poziomy udręki jak reszta graczy. Te zmiany są dla nas, dla graczy którym sprawia frajda z zabijania hordy potworów i ulepszania sprzętu, postaci. 

To praktycznie tak jakby nie grał. Kampania tutaj to jak tutorial w innych grach, dodatki też wiele nie wnoszą, nawet żadnego builda nie zrobisz, ani nie przetestujesz.

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 3
Opublikowano
8 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

No szkoda tylko, że taki casual jak ja od razu zniechęca się do ponownego powrotu. Bo zamiast spędzić godzinkę jaka mam na granie to muszę rozkminiac drzewo na nowo...bezsens.

Dokładnie 😉 

Opublikowano
19 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Z tego tematu wynika że Ci co grają na  t12 jadą na buildach z neta.

Dla mnie to nie granie a farmić też mi się nie chce dla lepszego sprzętu.

Ale na normalu omijasz 90% gry.... To jak Ty chcesz to nazywać GRANIEM skoro Ty nie wiesz jak gra wygląda???

Opublikowano
8 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Normalnie. Buildy z neta to jak kody. Jak samemu nie umiesz zrobić dobrej postaci to dalsze granie nie ma sensu.

Fajnie jakbyś wyszedł z tego samego założenia i przestał pisać xD Nie ma to sensu :hihot: 

A wracając do D4, dla mnie najlepszy sezon, aczkolwiek nie podoba mi się zmiana w unikatach gdzie statystyki są losowe... No trafić pod build to dramat, a affixów nie zmienisz w kostce więc lipa. 

Opublikowano

No ja mam problem z ubicie Mefista, a gram tym samym buildem(co na filmiku) wiadomo, że nie mam idealnego sprzętu ale dla mnie jest nie do ubicia na udręce X. Barba tym bardziej nie zrobię, choć nie testowałem ale nie ma co podchodzić. To jest raczej nie do przejścia dla mnie, tak jak kiedyś Lilith, pewnie wiele wody musi upłynąć bym to zrobił. Druga faza.. padam od trucizny mimo, że ją omijam, nagle całe hp mi schodzi. Nie mam siły na niego. 

Opublikowano
11 godzin temu, galakty napisał(a):

Dzięki kostce w końcu można jakieś itemy zrobić pod build, nie do końca 100% ideały ale chociaż 4 affixy da się ogarnąć.

Miodzio się gra teraz w to Diablo, tak powinno to wyglądać od początku 👍

• Like 1