Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 minutę temu, cichy45 napisał(a):

Nie ma na co liczyć że po 2 latach topowe GPU będzie na luzie śmigać w 4K.

Stary, jak by Wukong na premierę działał tak jak teraz Indiana, to bym się nawet nie odzywał. Ale Indiana wygląda słabo, a nie działa :D

Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dobrze, że użyłeś słowa naprawił, bo te cienie nie potrzebowały absolutnie PT gdyby zostały wykonane jak należy :D

Cienie z pt wyglądają bardziej naturalnie. Lepsze są i przy tym mają lepsze zasięgi.

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Stary, jak by Wukong na premierę działał tak jak teraz Indiana, to bym się nawet nie odzywał. Ale Indiana wygląda słabo, a nie działa :D

Wukong działa dużo lepiej. Miałem jakiś bug że dopiero jak zmieniłem obraz na Okno to dodało 30fps:o

Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Cienie z pt wyglądają bardziej naturalnie. Lepsze są i przy tym mają lepsze zasięgi.

To nie ma żadnego znaczenia w tym przypadku.

Ja się pytam czemu cienie bez PT są tak skopane ?

Przecież to ewidentna fuszera. I sugeruje ze oni się kompletnie do tego nie przyłożyli wiedząc ze zaraz wprowadza PT z lepszymi cieniami.

Tylko co mają powiedzieć właściciele konsol.

I wogle od kiedy to porządne, naturalne cienie wymagają PT :hihot:

• Like 2
Opublikowano

Dobra, sprawdziłem u mnie, natywne 1440p + DLAA daje 50-60 FPS, + FG daje ~80 FPS w dżungli. Jest bug - DLSS FG wyłącza się w cutscenkach, aktywne jest tylko kiedy sterujemy postacią :E taki sam case jak w Horizon Forbidden West był na premierę. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Mi się Indiana bardziej podoba niż wukong graficznie. Tam był unreal, i gra wyglądała jak każda inna gra na unrealu tylko z innymi assetami. 

Teraz, Kadajo napisał(a):

To nie jest bug :E

Apple tak się tłumaczy, ale powinniśmy mieć większe standardy :) No i w Horizon to naprawili, to tutaj też to pewnie zrobią.

Edytowane przez cichy45
Opublikowano

Ja tylko przypomne dla tych co narzekaja na wydajnosc, PT to opcja, a nie przymus ;)

1 minutę temu, cichy45 napisał(a):

Jest bug - DLSS FG wyłącza się w cutscenkach, aktywne jest tylko kiedy sterujemy postacią

W wielu grach tak bylo na poczatku, napewno to poprawia pozniej.

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

To nie ma żadnego znaczenia w tym przypadku.

Ale ja się pytam czemu cienie bez PT były tak skopane ?

Przecież to była ewidentna fuszera. I sugeruje ze oni się kompletnie do tego nie przyłożyli wiedząc ze zaraz wprowadza PT z lepszymi cienami.

Tylko co mają powiedzieć właściciele konsol.

To są pewnie właśnie pozostałości konsolowej optymalizacji :E

Może z czasem poprawią, bo po za niskim zasięgiem cieni i pop in ogólnie całkiem nieźle to w całokształcie wygląda nawet w podstawowej wersji bez PT.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, azgan napisał(a):

Ma znaczenie co widać nawet po PS5 PRO gdzie na Radeonie poprawili wydajność właśnie w RT

Przytoczysz jakieś wartości? O ile poprawili?
Pewnie jakiś promil (?), żeby nie było dymu, że ktoś kupuje PRO i dostaje to samo.

40 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No i stało się, pierwsza gra która zarżneła mi 4090, nawet dlss i generator nie pomagaja, 44-60 fps , ale głownie 50 ;/ Gierka niegrywalna. Nawet tryb balans dlss niewiele daje...

Tam powinny być takie suwaczki / przesuwaczki.
Przesuń sobie każdy TURBO ULTRA WARIAT o jedno oczko w lewo.
 Powinno pomóc. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

PROsiak ma bardzo usprawnione RT ale nie ma jeszcze white paper bo zapewne bedzie jak wyjdzie RDNA4 ale na przykladzie spidermana 2 przy tej samej ilosci klatek gra ma o niebo lepsze odicia, dodana okluzje oraz cienie RT. Przyklad Fortnite tez pokazuje jak bardzo wzrosla moc co mozna zoabczyc na filmie DF bo w tej grze poprawili glownie RT bez uzycia PSSR.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Spiderman 2 na ps5 pro ma stutter przy przejściach, czego nie ma na zwykłym ps5. Także postęp znaczny :D

Nie ma zadnego stuteru, moze mial na premierowa latke ale juz dawno poprawili wiele rzeczy w tym migotanie i nie o tym byla mowa ;) Zreszta to watek o indianie.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Pewnie jakiś promil (?), żeby nie było dymu, że ktoś kupuje PRO i dostaje to samo.

Jasne, proszę bardzo :toast:

https://ithardware.pl/aktualnosci/playstation_5_pro_poznalismy_poziom_wydajnosci_w_rasteryzacji_i_ray_tracingu-34860.html

https://wccftech.com/playstation-5-pro-4x-performance-ray-tracing-path-tracing/

• Thanks 1