Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przycinki zaczęły się pod koniec sekwencji Junglii. 

Włączenie FG po wyłączeniu tylko poprzez restart gry. DLSS zmiania się Live. 

Stoję teraz na początku jak poleciał do Watykanu. bez wspomagania 55 fps i bez przycinek. Odpalę FG jest ponad 80 ale się przycina obraz. 

Opublikowano
17 minut temu, zozolek napisał(a):

wyłaczenie całęgo RT nic nie zmienia, majac 120fps chodzi jakby było  30 klatek ....  jeden wielki shutter.

Grać się w to nie da na dziś dizeń.

Pisałem już parę razy co zrobić.

Opublikowano (edytowane)

11 minut temu, maras2574 napisał(a):

Na 4080 również

Bez PT dlss q, fg off czy on na 4090 dobija do maksa wyswietlacza. U mnie 120fps w dzungli.

Ale mozna zejsc z PT na High, wtedy z dlss Q i FG off jest ~60 fps i gra sie dobrze bez przycinek. Ja wylaczam gre, bo chce ograc juz na nowej platformie i do tego czasu moze pojawi sie latka na FG.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
58 minut temu, RTX5090 napisał(a):

FG niestety jest uwalone - przycinki są duuuże. Jak wyłączę w czasie gry, to załączenie nie działa. Potrzebny restart.  

Nie mam żadnego problemu z FG. Odpalam grę i gram. Żadnego stutteru itd. Poza tym że w cutscenkach FG się dezaktywuje, ale to pewnie krótce naprawią,

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Sprawdzicie, czy nie idziecie blisko limitu Vram jak pojawiają się problemy z FG ;)

U mnie w 1440p to nie ma problemu, bo z FG żre 15-16 GB, ale w 4K na start bierze 20, jakieś wycieki i faktycznie może być problem.

7 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Wersja Steam czy GP?

steam

Przetestowałem gierkę też na RTX 3090, to 1440p z PT DLAA < 30 fps, z DLSS Q daje w dżungli 30 z hakiem więc jak ktoś lubi cinematic experience to lock na 30 FPS i da radę zagrać. Z DLSS P + FSR FG jak będzie to może i 70-80 FPS wyciągnie się na 3090.

Edytowane przez cichy45