Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie też zero problemów, a wszystko na max :)

W ogóle planuje na styczeń kolejne przejście, na 100%, wszystkie misje, wszystkie znaczniki.

Zacząłem cos takiego jakoś na początku tego roku, ale po X czasie i tak mi wywaliło misje jako niezaliczoną i nie szło nic zrobić.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Crew 900 napisał(a):

Dziwne. U siebie cały czas od początku mam włączone i nigdy nic nie wywalało.

To może zależeć od reszty modów, które masz dołożone :)

Z ciekawości sprawdzę u siebie, w ogóle ma ten mod wpływ na wydajność z Hair ON vs Hair OFF.

EDIT: nie widzę różnicy w jakości ani fps. Może robi to ten nowy Worker z jesieni :)

Edytowane przez leven
Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

W ogóle planuje na styczeń kolejne przejście, na 100%, wszystkie misje, wszystkie znaczniki.

Ja jestem właśnie w trakcie takiego przejścia teraz. W sensie mam aktualnie przerwę na Indianę Jonesa, ale w Wieśku jestem w Velen u Wiedźm, nadal bardzo dobrze się bawię a to moje czwarte przejście :)

Możesz u siebie sprawdzić FPS ze wszystkim na max + RT, bez DLSS + FG? :D Pytam z ciekawości, jak bardzo mój procek jest w tyle za 9800X3D w 4K w takim Wieśku np. U mnie FPS z skacze między 63-83 w zależności od miejscówki na takich ustawieniach

Opublikowano
4 minuty temu, Pavel87 napisał(a):

U mnie FPS z skacze między 63-83 w zależności od miejscówki na takich ustawieniach

Procek tu niewiele zmienia :) Bez DLSS w 4k gra jest niegrywalna. Jak masz 63-83 bez dlss to raczej nie masz wszystkiego na ultra.

Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO

Miało być 63-73 z FG. Pomyłka :) Aż teraz włączyłem, żeby polatać chwilę po wsiach i zobaczyć. Jakość cieni mam tylko na niskie, bo nie wliczam tutaj wyłączania tych opcji jak winietowanie, blur itp, to zawsze wyłączam gdzie mogę. 

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Pavel87 napisał(a):

To chyba kwestia silnika gry w takim razie. W CP2077 miałeś podobnie? Czy jednak dało się odczuć, że np 9800X3D lepiej wykarmia 4090? 

W 4k nie ma różnicy w wydajności bez względu na rodzaj procesora (od pewnego poziomu). Czy to i9 13900k czy 14900k czy nowe AMD, wyniki są na RTX4090 takie same.

I tak jest w praktycznie każdej grze, gdzie dociśniesz grafikę na ultra + RT/PT.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Mam pytanie... Jak wyłączyć DrS (dynamiczne skalowanie)? Obojętnie czy wybiorę TAU czy FXX czy dlss to ta opcja jest cały czas włączona (wyszarzona). Gram w Next gen dx12....

W sterowniku Nvidii ?

https://ibb.co/kQFs9vY

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, leven napisał(a):

W sterowniku Nvidii ?

https://ibb.co/kQFs9vY

Tu mam wyłączone, nigdy tego nie używam. Chodzi o skalowanie dynamiczne w grze w opcjach. Obojętnie jaki AA wybiorę to ta opcja jest wyszarzona i na ON. Jak włączę TAU to nie ma bata żebym miał 90+ fps z FG w 3440x1440p z wszystkim na Ultra RT I max włosy tez... Wiec skalowanie jest wl I nie mogę nic zrobić żeby to wylaczyc. Odinstalowalem I zainstalowałem ponownie Wieśka i dalej to samo, bez modów jeszcze gram więc czysty stock jest. Strasznie jest obraz rozmazany i to pewnie przez to dziadostwo. 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
2 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

Kurde, kusi ten wiedzmin ale poczekam az bedzie blizej do premiery W4 i wtedu ogram...

W sensie, że nie grałeś w Wieśka Trzy? To tak można?

• Haha 2