Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 7.02.2025 o 11:45, leven napisał(a):

Inspektorprofiler zalinkowany przez Sebastiana ma  aktywne profile DLSS. U mnie już wcześniej wymusiłem prest K dla DLSS i tak sterownik widzi transformers. Pobierz plik z profilerem od Sebastiana i ustaw preset jak na fotce i zatwierdź przyciskiem Aply:

1.jpg

Dziwne. Znikł u mnie Preset K, maksymalny jest J...

Opublikowano (edytowane)

Czy Wy też tak macie, że przy kolejnych przejściach gry cały czas podejmujecie praktycznie zawsze te same decyzje? :E Ja przechodzę po raz czwarty i znowu lecę utartym szlakiem, chyba zbyt personalnie to wszystko traktuję :E Np teraz nie jestem w stanie się zmusić do złego zakończenia wątku Barona

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Crew 900 napisał(a):

Dziwne. Znikł u mnie Preset K, maksymalny jest J...

Pobierz najnowszą wersję NPI i ustaw preset na latest. Powinno wskoczyć na K.

16 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Czy Wy też tak macie, że przy kolejnych przejściach gry cały czas podejmujecie praktycznie zawsze te same decyzje? :E Ja przechodzę po raz czwarty i znowu lecę utartym szlakiem, chyba zbyt personalnie to wszystko traktuję :E Np teraz nie jestem w stanie się zmusić do złego zakończenia wątku Barona

A jakie jest złe zakończenie wątku o Baronie ? Chyba, że chodzi o jego żonę, są jak pamiętam dwa wyjścia. No i jestem tak przyzwyczajony do wyborów w podejmowaniu decyzji, że robię to odruchowo i nawet nie zwracam na to uwagi :hihot:

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, leven napisał(a):

A jaki jest złe zakończenie wątku o Baronie ? Chyba, że chodzi o jego żonę, są jak pamiętam dwa wyjścia. No i jestem tak przyzwyczajony do wyborów w podejmowaniu decyzji, że robię to odruchowo i nawet nie zwracam na to uwagi :hihot:

Tak, chodzi o jego żonę, złe zakończenie jest wtedy kiedy ona ginie a potem on :p no i póki co zapisałem grę i wyłączyłem :D

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano

Mnie do ponownego przejścia całej ścieżki zmusiło nieco sumienie po kilku latach, zakończyłem swoje pierwsze podejście w najgorszy możliwy sposób i zasmucone serce odezwało się po długim czasie zwłoki :D A teraz po spróbowaniu modów gra dostała zupełnie nowe oblicze i do czasu wyjścia W4 przejdę to prawdopodobnie kolejne 2 razy od deski do deski. Tak samo jak @Pavel87 ciężko mi się przekonać do pójścia alternatywnymi drogami, ale jestem w stanie przełknąć Ciri jako cesarzową dla przykładu i tym razem chyba pójdę w tę stronę. Nie wikłałem się też głęboko w tematy polityczne przez co niektóre zadania w późniejszym etapie były już niemożliwe do przejścia. No i gwint panowie, nigdy nie byłem przekonany, unikałem tej mini-gierki jak ognia ale w końcu się przemogłem. Kilka podejść wystarczyło żeby złapać bakcyla, i tak ot co kolejny powód do ogrania całości włącznie z turniejami. Zadań z gwintem jest na tyle że warto będzie się tym zainteresować

Opublikowano
Godzinę temu, Marvf napisał(a):

Mnie do ponownego przejścia całej ścieżki zmusiło nieco sumienie po kilku latach, zakończyłem swoje pierwsze podejście w najgorszy możliwy sposób i zasmucone serce odezwało się po długim czasie zwłoki :D A teraz po spróbowaniu modów gra dostała zupełnie nowe oblicze i do czasu wyjścia W4 przejdę to prawdopodobnie kolejne 2 razy od deski do deski. Tak samo jak @Pavel87 ciężko mi się przekonać do pójścia alternatywnymi drogami, ale jestem w stanie przełknąć Ciri jako cesarzową dla przykładu i tym razem chyba pójdę w tę stronę. Nie wikłałem się też głęboko w tematy polityczne przez co niektóre zadania w późniejszym etapie były już niemożliwe do przejścia. No i gwint panowie, nigdy nie byłem przekonany, unikałem tej mini-gierki jak ognia ale w końcu się przemogłem. Kilka podejść wystarczyło żeby złapać bakcyla, i tak ot co kolejny powód do ogrania całości włącznie z turniejami. Zadań z gwintem jest na tyle że warto będzie się tym zainteresować

U mnie póki co jedyne różnice w kolejnych przejściach skupiały się na romansach, wszystko inne leci praktycznie cały czas tak samo :D Ja jakoś nie mógłbym zdzierżyć Ciri jako cesarzowej. Nawet teraz mam zagwozdkę z tym baronem, chociaż wiem, że robiąc złe zakończenie zobaczyłbym coś co wcześniej widziałem tylko urywkami na YouTube to jakoś nie mogę się przemóc ;) Co do gwinta natomiast to olałem całkowicie przy pierwszym przejściu, natomiast w każdym kolejnym ogrywam i robię zadania, chociaż nigdy pełnej kolekcji kart nie znalazłem :P 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Pavel87 odrzucenie przez obie przynajmniej otwiera możliwość spotkania się z Ciri w Krwi i Winie także nie ma tego złego :P

Apropos Barona i całej tej misji z nim związanej, natknąłem się na ciekawostkę po której zjeżyły mi się włosy na ciele i z fotela mało nie spadłem :E 

Przeszedłem główny wątek parę tygodni temu i teraz jestem świeżo po zakończeniu dodatków, więc nie zostało mi nic innego jak pokręcić się po różnych miejscach na mapie i szukać okazji do podexpienia przed rozpoczęciem NG+. Misja z Baronem mi się na tyle podobała że postanowiłem wrócić do miejsca w jaskini gdzie dostajemy zlecenie od Panien z Lasu i sołtysa który narzeka na jakieś nienawistne zło które obudziła krwista wojna w regionie, podstępnie wprowadzające miejscowych w letargiczny sen i prowadzące ich do miejsca z którego już nie wracają. 

Więc loguje się do gry będąc w tej jaskini... a tu nagle jak nie pierdolnie jakieś przepełnione bólem wycie i darcie zaczęło dobiegać z miejsca gdzie te zło pierwotnie przebywało i którego wcześniej się przecież pozbyłem... mało na ścianie nie wylądowałem :E 

Prawdopodobnie jakiś audio bug lub odkrycie roku, ale w dodatku to się jeszcze nawet ruszało momentalnie w taki cierpiący sposób. Ale były ciary 

Edytowane przez Marvf
Opublikowano
11 godzin temu, leven napisał(a):

Stronkę sobie podlinkowałem,

parę postów wcześniej ktoś pytał o te mody..

w jakimś shorcie na Yout mi migneło że żeby zagrać w te dodatkowe questy trzeba mieć lvl 50 >>    ??

Opublikowano (edytowane)

Są przecież mody że można romansować z dwoma na raz i wybrać jedną.

Nie grałem na tym modzie bo mam inne,które był mi ten mod rozwalał.

Spróbujcie może wam się spodoba.Można romansować z dwiema ale na końcu i tak kończy się z jedną.

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/7553?tab=files

Tu jest mod był Jaskier i Ciri byli w Corvo Bianco no i Trias albo Yen zależy kto którą wybierze.

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/8464?tab=description

Edytowane przez CzerwonyJohn
Opublikowano
15 godzin temu, Marvf napisał(a):

@Pavel87 odrzucenie przez obie przynajmniej otwiera możliwość spotkania się z Ciri w Krwi i Winie także nie ma tego złego :P

Apropos Barona i całej tej misji z nim związanej, natknąłem się na ciekawostkę po której zjeżyły mi się włosy na ciele i z fotela mało nie spadłem :E 

Przeszedłem główny wątek parę tygodni temu i teraz jestem świeżo po zakończeniu dodatków, więc nie zostało mi nic innego jak pokręcić się po różnych miejscach na mapie i szukać okazji do podexpienia przed rozpoczęciem NG+. Misja z Baronem mi się na tyle podobała że postanowiłem wrócić do miejsca w jaskini gdzie dostajemy zlecenie od Panien z Lasu i sołtysa który narzeka na jakieś nienawistne zło które obudziła krwista wojna w regionie, podstępnie wprowadzające miejscowych w letargiczny sen i prowadzące ich do miejsca z którego już nie wracają. 

Więc loguje się do gry będąc w tej jaskini... a tu nagle jak nie pierdolnie jakieś przepełnione bólem wycie i darcie zaczęło dobiegać z miejsca gdzie te zło pierwotnie przebywało i którego wcześniej się przecież pozbyłem... mało na ścianie nie wylądowałem :E 

Prawdopodobnie jakiś audio bug lub odkrycie roku, ale w dodatku to się jeszcze nawet ruszało momentalnie w taki cierpiący sposób. Ale były ciary 

Tak, miałem już Ciri w Corvo Bianco :) 

Wow, no to powiem Ci, że chyba nigdy mi się tak nie trafiło. Wiadomo, że jak pierwszy raz zblizasz się do Szepczących Wzgórz to jest to wycie i głos, który każe Ci odejść. Może trafił Ci się jakiś bug, albo odkryłeś po prostu jakiś sekret :D Co by to nie było to ewidentnie wpłynęłą na percepcję :D 

Ja jednak zdecydowałem wczoraj, że wbrew sobie robię złe zakończenie wątku Barona, niech wisi :E 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

A mi się niestety gra rozjechała :( Mam taki dosyć rzadki błąd, że przedmioty fabularne czy to w zadaniach głównych, czy to w pobocznych nie pobierają mi się do ekwipunku. W sensie Geralt je komentuje, ale przedmiotu w ewkipunku nie ma, misja nie może zostać posunięta dalej. Niestety dzieje się to wybiórczo, w sensie w jednej misji nie działa a zaraz w innej wszystko jest ok. Czytałem na reddicie, na forum CDPR, że to rzadki błąd w Nowej Grze + u osób, które grały już kilka razy, tam się zwiększa jakiś "counter" przedmiotów na "sejwie", niby są na to sposoby jak wywalenie wszystkich modów, wczytanie jakiegoś odleglejszego zapisu czy pozbycie się wszystkich run i glifów, ale niestety u mnie to nie pomaga. Jestem póki co w Novigradzie ale z racji tego, że to moje czwarte przejście to chyba sobie daruje, nie chce mi się grać ponownie nowej gry od zera (może za kilka lat ;)). Spotkaliście się z czymś takim?

Opublikowano (edytowane)

Ja mam problemy i w Cyberpunku i w Wiedźminie 3 z sejwami. Grałem już w obie gry tyle razy i od tylu lat na tych samych sejwach, że nie mieszczą mi się w niedawno wprowadzonym na GOG.com limicie 200 MB. Jakbym nie czyścił folderów, to, i tak ten zwykły zestaw podstawowych sejwów w Cyberpunku przekracza mi limit.

Planowałem zagrać w W3 za rok, przed premierą W4. Być może zacznę grać jako świeżak.....:gordon:

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

No ja też czyszczę foldery z zapisanymi stanami gry, ale tutaj niestety jest inny problem :( Pierwszy raz grałem NG+, tak to wszystkie moje poprzednie podejścia były od zera, teraz chciałem być już doświadczonym Wiedźminem i wyszło jak zwykle :E 

Opublikowano

Ja w NG+ grałem już ze dwa razy. Pamiętam, że były jakieś ceregiele, żeby zagrać drugi raz w NG+, gdzieś szukałem rozwiązania i działa. Ty masz jakieś uszkodzenie starych sejwów moim problemem jest zbyt duży rozmiar starych sejwów.

Opublikowano

No tak, jedyne czym się mogę posiłkować to tylko konsolą i dodawaniem ręcznie tych przedmiotów fabularnie poprzez komendę "addItem", ale nie wszystkie nazwy przedmiotów da radę znaleźć w necie :(