Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Mizu napisał(a):

Dzięki wielkie. 

Polecasz jakieś inne mody jeszcze? Chciałbym mieć jak najlepszy pierwszy experience bo więcej do Wieśka już pewnie nie podejdę jak jeden raz tak ciężko mi się zabrać a chcę się przymusić jak tak cały świat uważa go za arcydzieło :D 
Domyślny klimat i kolory mnie zawsze odrzucały a ten filmik wysłany wyżej już dużo bardziej zachęca mnie tym oświetleniem

Pytanie na czym Ci najbardziej zależy i co powodowało, że odrzucałeś ten tytuł wcześniej. 

Jeśli chodzi o jakieś mody oświetleniowe to polecam E3 2014 V3 LM albo ten właśnie Atmospheric LM. Tutaj masz filmik z tym pierwszym, którego sam używam

Interesują Cię też jakieś mody zmieniające mechaniki gry? Np walkę? Czy raczej celujesz tylko w graficzne? 

Opublikowano
24 minuty temu, tgolik napisał(a):

Wydaje mi się, że ten Swapper jest niepotrzebny bo w nVidia app (w paczce ze sterownikami) jest możliwość podmiany DLSS na najnowszą wersję w grach, które na to pozwalają (np. Wiedźmin 3). Proszę mnie wyprowadzić z błędu, jeśli się mylę. Zakładam, że najnowsza wersja DLSS wg nVidia  app to właśnie DLSS 4.

Możliwe, ja wolę swappera bo wtedy wiem na 100% jaka biblioteka jest użyta. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

W obecnym stanie rozwoju apki nvidii raczej bym jej nie używał. 100% pewności na działanie Wiedźmina 3 i innych gier wspierających DLSS4 jest niestety, albo stety zapewnia ręczna podmiana plików. Plus tego wyboru jest taki, że nie trzeba korzystać z wymuszonego instalowania tego badziewia od nvidii (appka) i w każdej można chwili wycofać (usunąć) trzy (3) pliki z folderu z grą i zastąpić je oryginalnymi (wcześniej zrobić kopię tych plików) Obecna apka nvidii, jak wcześniejszy experience, to :kupa: i uruchomiłem ją tylko dla tego, żeby zobaczyć co sobą prezentuje, a prezentuje problemy.

Wiedźmin 3, jest tak piękną grą, że mogę siedzieć nawet tydzień, żeby dodać jej jeszcze większego smaczku wizualnego, ale nie używam poprawiaczy obrazu typu: E3 2014 V3 LM lub innych. Jedynie podstawowy Reworker 12.0 + jakiś tam modzik do kamieni :P Oryginalny obraz (wanila) podoba mi się, jest odpowiednio nasycony, trawa jest zielona, a nie po modach szara, czy wyblakła, itp.  A Reworker robi dobrą robotę, o czym każdy grający wie. Nasz Polski moder zrobił świetną robotę :thumbup: No i na zakończenie wywodu: Polak potrafi ;D

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Swapper pokazuje mi wersję DLSS 310.2.1 jako najnowszą możliwą do zainstalowania pod W3, zgadza się? Co ciekawe, nadal uważam że ta gra wygląda u mnie lepiej na DX11 i TAUU z niskim ustawieniem ostrości. Mody zassało bo doinstalowałem również movement Geralta z wersji na E3 i faktycznie geralt porusza się zgodnie z opisem moda i wygląda to świetnie - przypomina to trochę mechanike w RDR2 przy zmianie tempa biegu/chodu, bardzo fajna sprawa

Edytowane przez Marvf
Opublikowano (edytowane)

Na dzisiaj, to najnowsze biblioteki  DLSS 310.2.1 U mnie w W3  Swapper też pokazuje 310.2.1 Od czasu do czasu warto zajrzeć na stronkę TPU, czy są nowsze pliki: https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/

EDIT: zapomniałem spytać: co to jest ?  "bo doinstalowałem również movement Geralta z wersji na E3"

Nie chcę szukać po omacku, jak możesz podziel się linkiem do tego moda :uklony:

Edytowane przez leven
Opublikowano

17 minut temu, leven napisał(a):

Na dzisiaj, to najnowsze biblioteki  DLSS 310.2.1 U mnie w W3  Swapper też pokazuje 310.2.1 Od czasu do czasu warto zajrzeć na stronkę TPU, czy są nowsze pliki: https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/

EDIT: zapomniałem spytać: co to jest ?  "bo doinstalowałem również movement Geralta z wersji na E3"

Nie chcę szukać po omacku, jak możesz podziel się linkiem do tego moda :uklony:

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/6775?tab=description

Z instalacją rozumiem sobie poradzisz 

Opublikowano

Po przetłumaczeniu w "tłumacz google) tak wygląda instalacja:

"Instalacja: Pobierz plik główny. Wypakuj archiwum główne, a następnie skopiuj foldery DLC, mods i bin i wklej je do głównego katalogu The Witcher 3. Użytkownicy Next-Gen pobierają aktualizację 4.04, aby mieć poprawnie działające kamery! Instalacja poprawek zgodności dla wersji 1.32 modów Aby pobrać poprawki zgodności, pobierz plik z plików miscellaneous i wypakuj go. Zostanie wyświetlonych kilka opcji. Wybierz opcję, która pasuje do Twojej bieżącej konfiguracji i umieść ją w folderze Mods."

Zrobiłem, jak napisano i zobaczę, o co chodzi w tm modzie, jeżeli gra ruszy :P

Opublikowano

Tam masz w razie problemów poglądowe nagranie video jak to wrzucić do plików gry i co edytować, interesuje cię tylko początkowa sekcja nagrania, etap script mergera i usuwania konfliktów pomiń. 

Opublikowano

Ten nowy DLSS jest fenomenalny, dla wprawionego oka różnica jest znacząca. @galakty dobrze nakierował, swapper + wymuszenie najnowszej wersji dlss w aplikacji nvidii, nic więcej nie trzeba. 

Jestem już na 29 poziomie przy drugim podejściu i dopiero teraz wziąłem się za mody.. E3ARP movement z prezentacji gry w 2014 to był strzał w dychę, teraz podmienię sobie UI bo oficjalne jest koślawe i mało intuicyjne. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 5.02.2025 o 11:02, JeRRyF3D napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że nic nie zadzieje się samo.
Muszę poczytać, zakumać, poinstalować softy, o których mówicie.
Kurde. Pogięło tę nv?

Szczerze, to chyba tylko ciebie. Z dupy te pretensje do NVIDIA. Tylko tobie nie pasuje.

To była świadoma i bardzo słuszna decyzja, żeby każda gra korzystała z własnej kopii biblioteki DLSS umieszczonej w grze. Dzięki temu nie ma żadnych problemów. NVIDII to się należą podziękowania po pierwsze za to, że nowy DLSS wciąż działa na kartach nawet sprzed 3 generacji a po drugie za to, że nie zmienili API i najnowszych bibliotek można używać nawet w grach, które od dawna nie były aktualizowane! 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 5.02.2025 o 11:21, galakty napisał(a):

Możliwe, ja wolę swappera bo wtedy wiem na 100% jaka biblioteka jest użyta. 

A czy najnowsza bibliotek DLSS ma juz Transformer z autmoatu po podmianiepliku czy trzeba to jeszcze zmieniac i grzebac??

Opublikowano (edytowane)

Ja to aktywuje dla ustawień globalnych inspektorprofilerze na preset K i zatwierdzam. Wtedy w grach, gdzie podmieniliśmy pliki ze starego DLSS na najnowsze pliki powinno już działać w transformers. Będziesz to widział na OSD w lewym dolnym rogu, jak użyjesz odpowiednich wpisów do rejestru.

Edytowane przez leven
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale ja nie chce uzywac inspektora i nie chce robic zadnych wpisow. Zadalem proste lopatologiczne pytanie i na taka odp czekam bo to, ze ja moge sobie uzyc inspektora to juz wiem od dawna :D A ja poza swapperem nie chce sie w nic wiecej bawic.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

A czy najnowsza bibliotek DLSS ma juz Transformer z autmoatu po podmianiepliku czy trzeba to jeszcze zmieniac i grzebac??

40 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ale ja nie chce uzywac inspektora i nie chce robic zadnych wpisow. Zadalem proste lopatologiczne pytanie i na taka odp czekam bo to, ze ja moge sobie uzyc inspektora to juz wiem od dawna :D A ja poza swapperem nie chce sie w nic wiecej bawic.

W przypadku Wiedźmin 3 trzeba. W najnowszej bibliotece DLSS domyślnym jest Preset K jednak akurat ta gra nie korzysta z domyślnego tylko ustawia Preset A.

Opublikowano
1 minutę temu, SebastianFM napisał(a):

Preset K

Rozumiem, ze preset K jest lepszy od J i jesli tak jest to czym sie one roznia bo juz nie nadazam :D ?? Czyli z grubsza nie bawiac sie w isnpektory, nie bawiac sie w wpisy, nie bawiac sie w apke nvidia 100% pewnosci mam tylko wtedy kiedy natywnie gra dostaje DLSS4 i wtedy mamy transformer.

Opublikowano (edytowane)

@AndrzejTrg, biedaczku, a jak ty sobie radzisz jak trzeba jeszcze jakieś ustawienia w grze zmienić. 😁

Sprawdzałem i wystarczy tylko w nvidiaProfileInspector zmienić 2 opcje, żeby w każdej grze automatycznie był używany najnowszy DLSS z Preset K.

Edytowane przez SebastianFM
Opublikowano
3 minuty temu, SebastianFM napisał(a):

@AndrzejTrg, biedaczku, a jak ty sobie radzisz jak trzeba jeszcze jakieś ustawienia w grze zmienić. 😁

Sprawdzałem i wystarczy tylko w nvidiaProfileInspector zmienić 2 opcje, żeby w każdej grze automatycznie był używany najnowszy DLSS z Preset K.

Po co mam się bawić ustawieniami? All na prawo i wsio :E 

Opublikowano

All na prawo nie zmieni presetu na K, bo do tego trzeba najnowszych bibliotek DLSS 4.

Najprościej podmienić ręcznie 3 pliki DLSS 4 i wymusić w profilerze prest K i każda gra z najnowszymi bibliotekami DLSS 4 będzie się odpalać z automatu z presetem K. Po reinstalacji sterownika trzeba znowu wymusić preset K w profilerze. Ale to jest prawdopodobnie tymczasowy zabieg.

Opublikowano (edytowane)

To jest niebywałe! pare modów i odbiór tej gry wszedł na zupełnie nowy poziom! Parę wniosków mi się nasunęło przy okazji:

- DLSS to najlepsza rzecz jaką spotkał rynek gier w ciągu ostatniej dekady

- należą się kudos dla NVIDII za udostępnienie najnowszych bibliotek dla dosłownie KAŻDEGO posiadacza kart z RT. Nie mieli żadnego powodu by to robić, szczególnie w czasie swojej hegemonii gdzie byle korpo na ich miejscu szukało by uzysku dosłownie wszędzie.

- CDPR musi się nauczyć downgrade'ować swoje gry bo to co zaprezentowali w 2014 a czym nas uraczyli w finalnej premierowej wersji to woła o pomstę do nieba.

Geralt teraz w chodzie prawie przypomina mi Morgana w RDR2 :E Zdecydowanie będę robił 3cie podejście ale już w czasie jak CDP porządnie rozkręci marketing pod czwórkę.

Bardzo niewiele mi brakuje (o ile w ogóle) do uzyskania podobnego graficznego efektu jak na gameplayu z 2014tego.

Nie no ja zaniemówiłem, OLED jest jeszcze w drodze więc kolejny playthrough to czysta oczywistość.

WITCHERE3.thumb.png.c4937b2e50b3dad4a337e3f2575c4e24.png

Ta zakapturzona co idzie przed Geraltem za 2-3 lata zamieni się rolami, trzymamy kciuki i poślady ^^

Edytowane przez Marvf