Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, nie wiem co robiłem źle ale już nie ma tematu, pierwsze próby to ja mu nawet 1/20 hp nie brałem, chyba jeszcze po Messmerze nie ochłonąłem 🙂 padł, choć dziwnie mi się z nim włączyło.

@Kabordobrze gada, ktoś zbije bossa na lajcie a komuś będzie sprawiał problemy 🙂 fajny urok tych gier .

• Upvote 2
Opublikowano
19 godzin temu, Kabor napisał(a):

No tak bo akurat mi się udało. W ER tak czasami jest, że z jednymi idzie łatwo a do innych trzeba podchodzić kilka razy. Też są takie przypadki, że podchodzi się z marszu nawet bez wszystkich buteleczek, walka jest łatwa ginie się gdy boss ma milimetr życia a w kolejnych próbach nie można mu zbić paska do połowy.

Więc nie zarzucaj innym bajdurzenia tylko napraw sobie alta.

Zgadza się - pokonałem Malenię za pierwszym razem więc rozumiem doskonale.

• Upvote 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę to trwało, miał być koniec w listopadzie ale jakaś niemoc growa mnie opanowała i dopiero w tym tygodniu zebrałem się i ukończyłem :D 152 godziny, czyli u mnie równy rok grania. Po prostu wspaniała przygoda, może i dużo powtarzalności ale FromSoftware trzyma poziom w każdej produkcji. Dzięki jeszcze raz wszystkim za tipy. Widzimy się w Lies of P :D

MeBTNrr.jpeg

• Like 3
  • Thanks 1
  • Upvote 4
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurczaczek- myślałem że wiem już o tej grze prawie wszystko, a tu się okazuje że jest jeszcze parę rzeczy o których nie miałem pojęcia.

Szczególnie motyw z Latenną rozwalił mi mózg:

• Like 1
  • Upvote 1
  • 3 tygodnie później...
Gość esef
Opublikowano

Ostatnio zabrałem się za DLC i je ukończyłem. Sporo klimatycznych, olbrzymich i pustych lokacji. Eksploracja jak to w soulsach przyjemna, ale w ogóle nie nagradza. Przy wymaksowanej postaci z podstawki i z mimic tear szedłem jak burza.

Nie wiem czy podoba mi się kierunek, w którym zmierza obecnie FromSoftware. Ogromni bossowie z za dużymi atakami obszarowymi i z nielimitowaną staminą, a nasza postać nadal opiera się o model z Demon's Souls sprzed prawie 20 lat...

P.S. Czekam na film, żeby w końcu poznać fabułę tej gry xD

Opublikowano

From nigdy nie stawiało na fabułę w swoich grach i nigdy się z tym nie kryło. Całe mięso jest w gameplay'u, w buildach, w pokonywaniu lokacji, z których każda ma swoje wyzwania. Historia zawsze była sprzedawana fragmentarycznie, w opisach przedmiotów, rzadkich i raczej krótkich dialogach. Film na pewno to mocno rozszerzy, bo srebrny ekran rządzi się swoimi prawami, ale po ekranizacji ogólnie nie spodziewałbym się za wiele dobrego. 

Szedłeś jak burza, bo Mimic Tear to kompletnie "popsute" prochy. Walka z kroplą, a walka bez niej z tym samym bossem, to dwa różne światy. Masz jednak rację, gra jest zaprojektowana pod przywołańce, niestety. Niekończące się combosy, nie dające chwili wytchnienia, są tego dość oczywistym dowodem. Za to ze ściągającym uwagę towarzyszem robi sie miejscami spacer przez park. O tym pisano często i gęsto już po premierze. 

Otwarty świat mi w ER nie przeszkadzał, chyba każdy się spodziewał, że wcześniej czy później tak to się skończy. I nie mam z tym problemu, jeśli kontynuowane będzie Dark Souls w klasycznej formie. Pod tą lub inną nazwą. 

• Upvote 1
Opublikowano

Tak, z czego większość to w dużej mierze lanie wody i dopowiedzenia, często w oparciu o strzępki informacji. :E Ja akurat bardzo lubię taki sposób sprzedawania historii czy fabularnego backgroundu, ale daleko tutaj do klasycznie prowadzonej fabuły. Nawet nie będę zaczynać tematu questów pobocznych, które można ujeb... całkiem przypadkowo, bo nie byłeś w wyznaczonym czasie i miejscu, żeby z kimś pogadać, lub dotarłeś do określonej lokacji. :E

• 4 tygodnie później...