Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Ludojad napisał(a):

W grze zastosowano obecnie system bezpieczeństwa Denuvo, jednak programiści potwierdzili, że zostanie ona wyłączona do czasu ostatecznej wersji. Oznacza to, że ostateczna wersja będzie działać jeszcze szybciej - pozostaje więc tylko poczekać na nasze końcowe testy, aby zapewnić wysoką jakość i wydajność wersji podstawowej!

A jest hdr?

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Ludojad napisał(a):

jednak programiści potwierdzili, że zostanie ona wyłączona do czasu ostatecznej wersji

Toć to totalny bełkot jak by gra wychodziła w EA i czekali do wydania wszystkich aktualizacji. 100% krętactwo.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, voltq napisał(a):

Jakie mydło co ty pier.... Rozdzielczość bazowa to 1440p i nie spada poniżej nie ma żadnego mydła w tej grze na konsolach 

Nawet na PC na ustawieniach experimental te twarze nie będą robić wrażenia bo to wina silnika gry

Przyjrzyj się drzewom - PC widać każdą gałąź, na konsolach zielona plama. Znacznie mniejszy zasięg rysowania.

Co do twarzy - zgoda - tutaj nic się nie poprawi.

• Confused 1
Opublikowano
57 minut temu, voltq napisał(a):

Kupiliście preordery?

Tak 2. Jeden dla siebie drugi na prezent.

Nie kupiłem preordera Cp2077, TW3, BG3 - ale w tym ostatnim wypadku to był błąd.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kolo.d napisał(a):

BG3 - ale w tym ostatnim wypadku to był błąd.

Niby dlaczego? Ogrywałem BG3 ~rok po premierze i dalej tam było sporo baboli :E W pewnym momencie nawet trochę żałowałem, że jeszcze dłużej nie poczekałem z zakupem i ograniem tej gry i danie twórcom więcej czasu na połatanie :E

Preordera na pewno nie zrobię na KCD2, ale bardzo wyjątkowo ta gra ma szansę, że kupię niedługo po premierze.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

Kupiliście preordery? 

Ja na ps5 zwykłą wersję bo później odsprzedam i gold na pc bo cyfry nie odsprzedam

Ja sie wstrzymuje bo liczę ze kody do KCD2 beda rozdowane z nowymi rtx i później ewentualnie zrobie upg do golda jak będzie sie dało :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bo na BG3 i tak się skusiłem tuż po premierze, a było już 50 zeta droższe :boink:

Co do KCD2 to i tak pewnie długo bym nie poczekał i myślę, że w tym przypadku to i tak małe ryzyko - po pierwsze gra będzie tak długa, że zanim się dojdę do Kuttenberga to już zdążą dokładnie spatchować, po drugie zasługują na to za pójście pod prąd rynku (DEI etc.).

Edytowane przez kolo.d
Opublikowano (edytowane)

Kwestia hajpu.

Ja raczej wezmę preorder, by móc w dzień premiery pograć. Nie ma szans, by to spieprzyli jakoś mocno na drugiej mapie i w fabule.

Tu jest za dużo bardzo pozytywnego odzewu od recenzentów/youtuberów.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Godlike napisał(a):

Ja sie wstrzymuje bo liczę ze kody do KCD2 beda rozdowane z nowymi rtx i później ewentualnie zrobie upg do golda jak będzie sie dało :)

Kody wysyłają i tak po 14 dniach więc na premierę nie dostaniesz:(

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, Tomek_ITH napisał(a):

Nie ma szans, by to spieprzyli jakoś mocno na drugiej mapie i w fabule.

Tu jest za dużo bardzo pozytywnego odzewu od recenzentów/youtuberów.

Ile gier ostatnimi czasy miało taki wydźwięk? Podpowiem że większość o ile nie wszystkie :) i niektóre zakończyły żywota studiów... także w dzisiejszych czasach lepiej odpuścić sugerowanie się recenzjami/tuberami , bo już tacy do landu pojechali :) Tylko teraz, nawet jak gry nie idzie ukończyć, jest nafaszerowana bugami i z mega biedną optymalizacją to ludzie i tak grają i się cieszą :E ... dla mnie jest to nie zrozumiałe, ale jak widać wielu ludziom to nie przeszkadza. 

Mimo że gra nie dla mnie, to życzę im jak najlepiej, tutaj jednak wielką niewiadomą będzie kwestia optymalizacji i ewentualnych bugów, bo jedynka pod tymi względami to chyba królowała w swoim czasie jak się nie mylę. 

I branie preordera w takich czasach, że klucz dostajesz w ciągu kilku sekund jest też  dla mnie nie zrozumiałe, no ale niektórzy się nigdy nie nauczą, no chyba że dostaniesz jakaś kosmetyczkę no to trzeba brać :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ile gier ostatnimi czasy miało taki wydźwięk? Podpowiem że większość o ile nie wszystkie :) i niektóre zakończyły żywota studiów... także w dzisiejszych czasach lepiej odpuścić sugerowanie się recenzjami/tuberami , bo już tacy do landu pojechali :) Tylko teraz, nawet jak gry nie idzie ukończyć, jest nafaszerowana bugami i z mega biedną optymalizacją to ludzie i tak grają i się cieszą :E ... dla mnie jest to nie zrozumiałe, ale jak widać wielu ludziom to nie przeszkadza. 

Mimo że gra nie dla mnie, to życzę im jak najlepiej, tutaj jednak wielką niewiadomą będzie kwestia optymalizacji i ewentualnych bugów, bo jedynka pod tymi względami to chyba królowała w swoim czasie jak się nie mylę. 

I branie preordera w takich czasach, że klucz dostajesz w ciągu kilku sekund jest też  dla mnie nie zrozumiałe, no ale niektórzy się nigdy nie nauczą, no chyba że dostaniesz jakaś kosmetyczkę no to trzeba brać :E 

Z takim zainteresowaniem i oczekiwaniami nie było ostatnio gry 

Preordery kupiłem żeby wspomóc studio to samo robiłem od czasów mojego preordera na wiedźmina 2 od cdpr do czasu nieszczęsnego cyberbuga

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Stalker to co? Wygrali Ci co kupili tą limitke z gadżetami, które przynajmniej w jakimś stopniu zrekompensowały to co wypuścili... też miałem zamiar wspomóc ukraińskie studio, i teraz bym sobie pluł w brodę, jeszcze bym bugi graficzne i optymalizację przełknął, ale jakbym dostał błąd który uniemożliwia mi skończenie gry to... dół z wapnem bym powiedział choć tutaj by inna kwestia spasowała, ale nie wypada mówić 🙂