Tomek_ITH 318 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Ja już 16h wbite. Alchemia bardzo przyjemna 22lvl w niej już mam. Masowa produkcja odwarów z nagietka, ile dziś się tego narobiłem Można się na tym dorobić, znacznie bardziej niż na kowalstwie. No i te widoczki 4
Vulc 2 191 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Gra na pewno jest bardziej filmowa, lepiej napisana, ma też dynamiczniejszy pacing. Dialogi zazwyczaj naprawdę dobre, fajnie się słucha zwłaszcza utarczek głównych bohaterów. Nie odnieśliście wrażenia, że Heniek ma momentami głos jakby mielił w ustach jakieś kluchy? 1
Godlike 880 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 50 minut temu, azgan napisał(a): Ma No faktycznie ma, ale to tylko jedno demo z przed 6 lat, a ile gier na Cry Engine ma obsługę RT? I to jest na wersji CE 5.5 a KCDII jest chyba na wersji CE 5? Edytowane 5 Lutego przez Godlike 1
voltq 1 372 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Mam już 25 godzin w grze a dopiero udało mi się wykonać 8 zadań XD W tym tylko 4 główne Ja nie wiem jak oni zamykali grę w 80h , mi zejdzie z 200h Edytowane 5 Lutego przez voltq
Tomek_ITH 318 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Zadania są bardzo długie. Dzisiaj przez kilka godzin grania zrobiłem tylko 2 poboczne. 1
MJRegul 495 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Czy tylko ja uważam, że natywna rozdzielczość + SMAA 2TX wygląda dużo realistyczniej niż DLSS Quality głównie dzięki lekkiemu mydełku? Dla mnie bomba https://imgsli.com/MzQ2MzM3 - porównanie Swoją drogą niektóre modele postaci bardzo miłe dla oka 2
DITMD 787 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Te zadanie z tym pijanym myśliwym Przypomniał mi się Wiedźmin 2 i Odrin. 1
Reddzik 2 775 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Pani Katarzyna? Skończę FF Rebirth i zabieram się za jedynkę KCD. Edytowane 5 Lutego przez Reddzik 1 1
azgan 1 127 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 godziny temu, userKAMIL napisał(a): Ja na win11 jakieś spektakularnej różnicy nie widzę. To powinno być dodane natywnie bez tego typu „udogodnień” Dla mnie ma to podobny efekt jak te wszytkie mody „reshade”. To jest proteza HDR ale ReShade nie wbija Ci jasności szczytowej ani nie ma informacji o szerokiej dynamice obrazu a tutaj masz przynajmniej SDR przerobiony na oszukany HDR przy pomocy Ej Aj (AI). To jest taki sam HDR* jak granie w upscalowanym 4K* z DLSS a bazowa rozdzielczość to 1080p lub 1440p 😉🤭
crush 3 575 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 32 minuty temu, MJRegul napisał(a): Dla mnie bomba Rzecz gustu ale na trawie widać stratę detali. No i klatek.
MJRegul 495 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Dla mnie trawa z DLSS to pixeloza pasująca immersje Taknwiec racja, rzecz gustu
lukadd 2 913 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 43 minuty temu, MJRegul napisał(a): Czy tylko ja uważam, że natywna rozdzielczość + SMAA 2TX wygląda dużo realistyczniej niż DLSS Quality głównie dzięki lekkiemu mydełku? Dla mnie bomba https://imgsli.com/MzQ2MzM3 - porównanie Jakby to były jakieś drzewa na dalekim planie to ok, kwestia, gustu. Ale tutaj masz mydło na wszystkim, od pierwszego planu, twarzy postaci, jego ubrań, textur wozu, trawa, textury podłoża zamydlone i dalej. Nie ma w grze suwaczka do ustawiania ostrości DLSS? Tutaj można by pewnie najlepiej to sobie ustawić. Edytowane 5 Lutego przez lukadd 1 1
userKAMIL 857 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 34 minuty temu, azgan napisał(a): To jest proteza HDR ale ReShade nie wbija Ci jasności szczytowej ani nie ma informacji o szerokiej dynamice obrazu a tutaj masz przynajmniej SDR przerobiony na oszukany HDR Ja nawet tego nie porównuję… Jedno i drugie to syf. @lukadd Ocenianie tego na podstawie SS mija się kompletnie z celem. 🤷 Edytowane 5 Lutego przez userKAMIL
voltq 1 372 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 godziny temu, dawidoxx napisał(a): U mnie wleciał mod na zapis i szybkie zbieranie roślin.. Jedynie co mnie irytuje to walka z psami/wilkami... czasem trwa dłużej niż walka z większą grupą ludzi Bo zła technika walczysz Kwestia czasu aż ogarniesz
azgan 1 127 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 8 minut temu, MJRegul napisał(a): Dla mnie trawa z DLSS to pixeloza pasująca immersje Taknwiec racja, rzecz gustu Artefakty zawsze jakieś będą zwłaszcza w ruchu. Przecież to robienie z niższej rozdzielczości coś co ma wyglądać że jest w wyższej niż jest tylko po to żeby było więcej klateczek. Jak ma być dobrze to tylko z DLAA i natywna rozdzielczość. Zresztą te generatory fejkowych klateczek też potrafią robić sieczkę z obrazu i zwiększać przy tym input lag tylko po to żeby udawać że coś działa lepiej 😅😉. 1
Godlike 880 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 54 minuty temu, MJRegul napisał(a): Czy tylko ja uważam, że natywna rozdzielczość + SMAA 2TX wygląda dużo realistyczniej niż DLSS Quality głównie dzięki lekkiemu mydełku? Dla mnie bomba https://imgsli.com/MzQ2MzM3 - porównanie Swoją drogą niektóre modele postaci bardzo miłe dla oka Coś za czysta jak na średniowieczną chłopkę i przez to za ładna, i pewnie jeszcze na dodatek uzębienie w komplecie 1
MJRegul 495 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 10 minut temu, azgan napisał(a): Artefakty zawsze jakieś będą zwłaszcza w ruchu. Przecież to robienie z niższej rozdzielczości coś co ma wyglądać że jest w wyższej niż jest tylko po to żeby było więcej klateczek. Jak ma być dobrze to tylko z DLAA i natywna rozdzielczość. Zresztą te generatory fejkowych klateczek też potrafią robić sieczkę z obrazu i zwiększać przy tym input lag tylko po to żeby udawać że coś działa lepiej 😅😉. Yyyy nie widzę w opcjach DLAA u siebie albo za krótko szukałem 21 minut temu, lukadd napisał(a): Jakby to były jakieś drzewa na dalekim planie to ok, kwestia, gustu. Ale tutaj masz mydło na wszystkim, od pierwszego planu, twarzy postaci, jego ubrań, textur wozu, trawa, textury podłoża zamydlone i dalej. Nie ma w grze suwaczka do ustawiania ostrości DLSS? Tutaj można by pewnie najlepiej to sobie ustawić. Wiem, że mydło ale jakoś mi do tej konkretnej gry pasuje Edytowane 5 Lutego przez MJRegul 1
Vulc 2 191 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 30 minut temu, lukadd napisał(a): Nie ma w grze suwaczka do ustawiania ostrości DLSS? Tutaj można by pewnie najlepiej to sobie ustawić. Jest suwaczek. Godzinę temu, MJRegul napisał(a): Czy tylko ja uważam, że natywna rozdzielczość + SMAA 2TX wygląda dużo realistyczniej niż DLSS Quality głównie dzięki lekkiemu mydełku? Dla mnie bomba Yep, tylko Ty. Mam nadzieję, że pomogłem. 1 1
MJRegul 495 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Dobra, znalazłem DLAA i suwaczek. Myślałem, że mam do wyboru DLSS Quality albo natywkę z SMAA Zwracam honor, DLAA bez wyostrzania wygląda najlepiej
Phoenix. 4 728 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego https://www.ppe.pl/news/362905/tworca-kingdom-come-deliverance-2-masakruje-i-wysmiewa-krytykow-karykatura-mezczyzny-doslownie-placze.html Dobrze wyjasnione te placzce meskie cipcie Tu tez niektory sie dobrze splakali o ten watek
JayDee016 31 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Ma ktoś problem z nagłym spadkiem fps, mimo, że licznik fps wskazuje normalne wartości? Np. mam 70 fps, a ewidentnie czuć poniżej 40 (restart pomaga, ale słabo tak restartować co parę minut..).
DITMD 787 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 13 minut temu, Phoenix. napisał(a): https://www.ppe.pl/news/362905/tworca-kingdom-come-deliverance-2-masakruje-i-wysmiewa-krytykow-karykatura-mezczyzny-doslownie-placze.html Dobrze wyjasnione te placzce meskie cipcie Tu tez niektory sie dobrze splakali o ten watek Ci plączący, i ciągle wszędzie mający te problemy to sami pewnie mają cukier w baku Gość dobrze powiedział: Cytat This caricature of a man is literally crying and whining for a month about one optional choice in a sidequest in 100+ hour game. Without even playing it. Imagine how insecure he must be about his own preferences. Meanwhile everybody who actually played the game doesnt give a f
Rekomendowane odpowiedzi