Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Godlike napisał(a):

Jeśli korzystałeś z jakichś modów to daj znac czy po aktualizacji działają ;)

Na save działa.

A ten nowy dlss to ustawić na Splotowy czy Transformer?

Edytowane przez ODIN85
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

3aoy4Vv.jpeg

W koońcu udalo się wyklepać mistrzowski mieczyk i to jeszcze przed patchem,  a czytam w logu że kucie zostalo zmienione, teraz nie wiem czy na gorsze czy lepsze :E 

Edytowane przez Frog67
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zobaczcie czy macie dostępne noclegi w karczmach, które były przez Was zakupione na dłuższy czas. 

Pojawiają się informację, że są niedostępne przez jakiś bug.

Edytowane przez Fear
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Frog67 napisał(a):

3aoy4Vv.jpeg

W koońcu udalo się wyklepać mistrzowski mieczyk i to jeszcze przed patchem,  a czytam w logu że kucie zostalo zmienione, teraz nie wiem czy na gorsze czy lepsze :E 

Żeby wykuć mistrzowski miecz to wystarczy miec perka plus składniki, czy jeszcze jakieś schematy? 

• Like 1
Opublikowano

Schemat jest potrzebny do każdej broni, której nie masz w podstawowych schematach. Z perkiem i kując jak należy, praktycznie zawsze wychodzi broń mistrzowska. Można sobie podbić zdolność "rzemiosło" zakładając skórzany fartuch i skórzane rękawice. Bodajże o +4 punkty.

Godzinę temu, Fear napisał(a):

Zobaczcie czy macie dostępne noclegi w karczmach, które były przez Was zakupione na dłuższy czas. 

Zgadza się, niestety. Mam w mieście wykupione, część jest niedostępna, wejście do innych jest traktowane jako przestępstwo. Oby szybko wydali hotfixa.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Nom karczmy są zbugowane, w zależności jak się wczyta save to, albo jak złodzieja traktują, albo zamknięte. Jedna karczma mi działa w Kuttenbergu z posłaniem, druga nie.

A te inne posłania i miejscówki w grze porozrzucane, jak do tej pory działają, po prostu jakby od nowa trzeba je odkryć. Majstry, żeby wydać patcha z takim jawnym bugiem :E

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Fear napisał(a):

To już miałem przed patchem , oo skończeniu wątku głównego , masakra z tym jest 

• Like 1
Opublikowano

Na GOLu narzekają też na wydajność, że jest dużo gorzej niż przed patchem.

No nic, będzie trzeba go zblokować i grać narazie bez z niego, a czekałem mocno na patcha, bo mam zbugowane dwa zadania, których nie mogę ukończyć (jedno z Wostatkiem, a drugie, że nie spawnuje mi się obóz bandytów).

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

Schemat jest potrzebny do każdej broni, której nie masz w podstawowych schematach. Z perkiem i kując jak należy, praktycznie zawsze wychodzi broń mistrzowska. Można sobie podbić zdolność "rzemiosło" zakładając skórzany fartuch i skórzane rękawice. Bodajże o +4 punkty.

Zgadza się, niestety. Mam w mieście wykupione, część jest niedostępna, wejście do innych jest traktowane jako przestępstwo. Oby szybko wydali hotfixa.

A te schematy wszystkie to mozna kupić u handlarzy ewentualnie nagroda za zadania czy też trzeba przeszukiwać ciala wrogow skrzynie etc? 

Opublikowano

Dokładnie, znajdziesz je u handlarzy lub najczęściej w skrzyniach podczas wykonywania zadań czy free-roamingu. Tak właśnie znalazłem schemat na długi miecz pojedynkowy - zacny kawałek żelaza, zwłaszcza jak wykujesz go na poziomie mistrzowskim.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Vulc napisał(a):

Niekoniecznie to pomoże, ale spróbuj przenieść się na chwilę do pierwszego regionu i wrócić - większość NPC respawnuje się we właściwych lokacjach.

Już to robiłem, bo miałem strasznie długie czasy wczytywania, ponad minutę, i to było rozwiązanie, ale questów nie naprawiło.

Edytowane przez Fear
  • Like 1
Opublikowano

Ja jedyne co zauważyłem to spadek wydajności, rano testowałem akurat nową kartę i miałem 90-100+ fps, a wieczorem na tych samych ustawieniach 50-60+ fps.

I z tego co czytam w sieci jest to dosyć często spotykane, ciekawe ile im zajmie przywrócenie normalnej wydajności, i czy w ogóle to nastąpi.

• Like 1