ODIN85 3 501 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca No nie wiem czy taki piękny. Nie ma hdru i gra ssie na drugiej mapie. 1
Kakarotto 727 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Do spędzenia pięknego wieczoru z dobrą grą, HDR nie jest potrzebny. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca 20 minut temu, sk09372 napisał(a): HDR to podstawa? Do czego to już doszło. Widocznie jeszcze nie doświadczyłeś dobrego. 1
sk09372 66 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Jak Ty chcesz oceniać każdą grę na podstawie jaki ma HDR to twoja sprawa.
green1985 73 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca 7 godzin temu, voltq napisał(a): Nie można pisać takich rzeczy jezeli nie zagrał na hardkorze z wszystkimi negatywnymi perkami i na PC z modami na trudniejszą walkę itd A to ja mam na start wrzucać tryb HC, żeby gra była taka, jaka ma być? Pomijam fakt, że nie zmieniłoby to dynamiki gry, bo fabuła jest mocno przegadana. Ok, to wszystko się na koniec łączy, ma sens i nawet dobrze się to ogląda, ale w fabule czułem się bardziej jak widz, niż gracz biorący udział w wydarzeniach. Nie znam tych streamerów, ale film, którzy przytoczył @kptEnter parę postów wcześniej dobrze to podsumowuje - start gry jest taki, że totalnie wsiąkasz w świetną kontynuację genialnej na swój sposób jedynki, a potem wchodzi mocne spowolnienie doznań. To jest wciąż bardzo dobra gra (przy finiszu miałem ok. 115 godzin), ale według mnie nie tak dobra jak jedynka. Poczekamy, zobaczymy, może się odbiją w trójce, na pewno biorą pod uwagę opinię graczy, więc jest nadzieja 1 2
kptEnter 27 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) 17 godzin temu, voltq napisał(a): Nie można pisać takich rzeczy jezeli nie zagrał na hardkorze z wszystkimi negatywnymi perkami i na PC z modami na trudniejszą walkę itd cytuje: """green1985""" "Mnie też dwójka aż tak nie porwała jak jedynka, fabuła jednak trochę zbyt powolna, za mało walki, bardziej jakbym przechodził film fabularny od dialogu do dialogu. No i ta wspomniana już przez ekonomia - tylko na samym początku odczuwamy brak pieniędzy i sprzętu, wtedy nawet gra w kości o 100 groszy była emocjonująca mając łącznie 300-400 w kieszeni Chwilę później już mamy tysiące i możemy kupić wszystko, łącznie z doświadczeniem od wybranych NPC. W jedynce jednak dłużej byliśmy wsiokami bez kasy i umiejętności". Obie części mi się podobają nie mam lepszej czy gorszej Ja mam w jedynce 500 h, a w dwójce 50 h. I jest szansa, że się tak nasyciłem jedynką, że na dwójkę nie starczyło miejsca :-) No i właśnie, to cały czas dyskusja ze świadomością, czym jest ta gra i z całym szacunkiem dla niej. Edytowane 7 Lipca przez kptEnter
kptEnter 27 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) A tak :-) Gra wyszła 7 lat temu, a ja ulubione gry przechodzę wielokrotnie. Przy czym nie jestem "platyniarzem" i żadnej gry nie skończyłem w 100 %, nawet KCD. No i (niestety) wielu gatunków nie trawię: rts, sportowe, z rzutem izometrycznym, soulslajki, mmo, strategiczne, przygodówki. Edytowane 7 Lipca przez kptEnter 1
kptEnter 27 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca :-) Ale jak napisałem, boleję najbardziej nad tym, że nie wchodzą mi RPG izometryczne, bo wiele świetnych historii mi przechodzi koło nosa. No ale wiadomo, rzut izometryczny to małe postacie, a tym samym małe problemy, małe przygody, małe smoki i jeszcze mniejsze królewny w nagrodę, he he.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Kurcze. Mam dokładnie tak samo. Nawet coś cyberpunkowego - ponoć całkiem zacnego (ASCENT?) - było w izo. Też nie tknąłem. Edytowane 7 Lipca przez JeRRyF3D
galakty 3 312 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca 11 godzin temu, green1985 napisał(a): start gry jest taki, że totalnie wsiąkasz w świetną kontynuację genialnej na swój sposób jedynki, a potem wchodzi mocne spowolnienie doznań Tak samo czułem. Koniec gry to już była dla mnie męczarnia, zadania nudne, długie, ciągle gadanie. Bieganie w te same miejsca po X razy. Jedynkę przeszedłem dwukrotnie, dwójki nie ruszę drugi raz.
skypan 1 752 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Mi w tej grze brakuje czegoś co bym zapamiętał, co wywarło by na mnie jakieś wrażenie. Filmiki nastawiają gracza, że będzie to coś doniosłego, epickiego a wypada słabo. Finał to porażka. Zrobili dobrego średniaka. Obecnie w mojej pamięci pozostała ogólna fabuła ale zero ciekawych wydarzeń. To już z jedynki pamiętam imprezę z księdzem. Chociaż jedynka też jakoś wybitna pod tym względem nie była. Tam był chociaż efekt zaskoczenia "hardkorową" grą w średniowieczu. 1
galakty 3 312 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Noooo ja mimo że jedynkę przeszedłem dawno temu, a dwójkę niedawno, to więcej pamiętam z jedynki
ODIN85 3 501 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Tu tylko Komara zapamiętałem i ucieczkę z zamku
galakty 3 312 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Dużo misji mnie męczyło, np. wesele... tańce były fajne i podrywy, ale ogólnie nuda. Impreza na zamku z księdzem? Też nuda, idź tam, przynieś to... Ucieczka z zamku była extra, mimo że nie lubię skradanek.
voltq 1 372 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca @kptEnter a grałeś hardkor mode z wszystkimi negatywnymi perkami i modami na trudniejsza walkę itd ?
Kakarotto 727 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Miał ktoś może problemy z crashami? Po ok. 30 minutach grania, gra się zawiesza i crashuje. Wyłącza się karta, w menadżerze urządzeń wyskakuje kod 43. Po ponownym uruchomieniu komputera wszystko wraca do normy. W podglądzie zdarzeń pojawia się błąd nvlddmkm. Wszystko wskazuje na błąd sterów karty. Sprawdzałem najnowszą wersję i inne, z mają była dla mnie najlepsza ogólnie, ale tym razem nie jest. Problem występuje tylko w KCD2. Z modami czy bez, niezależnie od ustawień grafiki. Ktoś, coś?
Kabor 459 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Jak się czytało temat po premierze to gra objawienie. Teraz czytam ostatnie strony i wynika z tego, że gra to badziewie. To jak to jest? Widać hype ostro wpływa na ocenę. Edytowane 8 Lipca przez Kabor 2
Rekomendowane odpowiedzi