Fenrir_14 861 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 31 minut temu, Element Wojny napisał(a): To jest potwierdzone przez twórcę, Henryk w KCD2 jest bi. W takim razie odpuszczam grę i studio. Będzie więcej czasu na Elden Ring'a i inne tytuły 😀
skypan 1 793 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Czyli w tym roku w nic nie zagram co ma fabułę !?! Ale dobrze, że chociaż nowe karty wychodzą
ODIN85 3 605 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 34 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Dowiesz się jak zagrasz. To że coś jest opcjonalne, nie znaczy że nie wystąpi w fabule głównej. Pamiętasz pukanie na sianie panienek razem z Plebanem w KCD1? Teraz możesz dostać podobną scenę, tyle że teraz Pleban może zaproponować, żebyś zamiast panienek pukał jego. Weź bo dziś nie zasnę
Godlike 910 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, mag_zbc napisał(a): Po pierwsze Berberowie to nie Arabowie Po drugie to Królestwo Mali miało ogromny wpływ gospodarczy i kulturowy na cały region zachodniej Afryki i Iberii, bo było jednym z najbogatszych państw na świecie w czasie kiedy rozgrywa się akcja gry, jego słabniecie i upadek rozpocznie się dopiero za kilka dekad. Afryka zgodzę sie jak najbardziej ale na Iberie to jaki niby mieli wpływ? A z innej beczki to gdzie sa teraz ci co kilka miesiecy temu głośno krzyczeli ze kupuja pre order bo w KCD 2 nie będzie kolorowych i wpływu LGBTQ+ na grę i postacie w niej? I ze generalnie Warhouse jest super bo nie daja tam takich rzeczy i ze trzymaja sie w miare realiow historycznych, to co panowie leca juz zwrociki? Edytowane 20 Stycznia przez Godlike
mag_zbc 188 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 43 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Pamiętasz pukanie na sianie panienek razem z Plebanem w KCD1? Teraz możesz dostać podobną scenę, tyle że teraz Pleban może zaproponować, żebyś zamiast panienek pukał jego. Niepokoi mnie wasza obsesja względem gejowskiego seksu Nakręcacie się, jakby sama obecność takiej możliwości pokierowania waszą postacią według waszego zamysłu nagle sprawiała, że cała gra jest LPGT i ogólnie gorzej niż Dragon Age: I'm Non-Binary Z drugiej strony co sobie Vavra myślał? Było oczywiste że nawet najmniejszy ślad homo wywoła dokładnie taką reakcję jaką wywołał 1
Czubatka Boża 176 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 minutę temu, Godlike napisał(a): Afryka zgodzę sie jak najbardziej ale na Iberie to jaki niby mieli wpływ? A z innej beczki to gdzie sa teraz ci co kilka miesiecy temu głośno krzyczeli ze kupuja pre order bo w KCD 2 nie będzie kolorowych i wpływu LGBTQ+ na grę i postacie w niej? Panowie leca juz zwrociki? Naprawdę świat zwariował i ciekawe czy będzie jeszcze gorzej
skypan 1 793 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Coś mi się zdaję, że mod typu Remove black i Heterosexual Henry będzie w topce 2
AndrzejTrg 2 840 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Już bym wolał oślepnąć niż zobaczyć jak chłop chłopa dyma czy to w grze czy to na żywo. 3
Czubatka Boża 176 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Najbardziej mnie ciekawi ile zajmie czasu zwiedzanie całej mapy i wykonanie wszystkich zadań. Znając mój styl gry zwiedzanie wszystkiego co możliw i wykonanie wszystkich zadań na pewno będzie panad 100h.
Element Wojny 4 809 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 23 minuty temu, mag_zbc napisał(a): Z drugiej strony co sobie Vavra myślał? Było oczywiste że nawet najmniejszy ślad homo wywoła dokładnie taką reakcję jaką wywołał Vavra od miesięcy obiecywał, że w KCD2 nie będzie żadnych głupizn. W KCD1 ich nie było, i jakoś nikomu to nie przeszkadzało, więc po jaką cholerę to zrobił? Chce z KCD2 zrobić kolejnego mema na miarę ? Jak nic zamiast memów o tym jak Henryk chlają z Ptaszkiem, będą latać memy jak Henryk zapina facetów w stodole. Edytowane 20 Stycznia przez Element Wojny
Tomek_ITH 326 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Wytłumacz mi co w tym głupiego, że w średniowieczu byli geje.
Ludojad 394 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a): Nie ruszam nawet gry wtedy a jedynkę usuwam z biblioteki steam lol. Usuniesz a po paru dniach przywrócisz
Element Wojny 4 809 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 7 minut temu, Tomek_ITH napisał(a): Wytłumacz mi co w tym głupiego, że w średniowieczu byli geje. Koleś, jak nie rozumiesz w czym problem, to się nie odzywaj. W KCD1 Henryk był hetero, kiedy mu się odmieniło, podczas podróży z Panem Ptaszkiem? Nie miałbym nic przeciwko wprowadzeniu postaci geja czy lesbijki, ale wkur... mnie nagła zmiana orientacji postaci, którą już poznaliśmy. To jest poziom Netflixowego Wieśka, gdzie największy kobieciarz w całym uniwersum, nagle bierze się za facetów. Edytowane 20 Stycznia przez Element Wojny
AndrzejTrg 2 840 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, Tomek_ITH napisał(a): Wytłumacz mi co w tym głupiego, że w średniowieczu byli geje. Przecież Grecy wpadli na pomysł że do trójkąta można dołożyć kobietę
Fenrir_14 861 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, Ludojad napisał(a): Usuniesz a po paru dniach przywrócisz To jaki w tym sens? 😀 Nie będę i tak już w to grał więc nie potrzebuje tego w bibliotece 👌 nie wiedziałem nawet że można. Usuwałem już gry z biblioteki steam i nigdy mi nawet do głowy nie przyszło że w sumie powinienem mieć to z powrotem. Zresztą jakbym miał grać Henryk'iem mając świadomość że przeszedł na ciemną strony mocy i lubi pod ogon? 😀 Edytowane 20 Stycznia przez Fenrir_14
Godlike 910 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, Element Wojny napisał(a): Koleś, jak nie rozumiesz w czym problem, to się nie odzywaj. W KCD1 Henryk był hetero, kiedy mu się odmieniło, podczas podróży z Panem Ptaszkiem? No moze im było zimno którejś nocy pod golym niebem albo w stodole podczas tych podróży i Pan Ptaszek pokazał Henrykowi swojwgo ptaszka, i zaproponował chodz rozgrzejemy się I wtedy Henrykowi sie zmieniło, a zeby życie mialo smaczek raz dziewczyna, raz chłopaczek a raz koza Edytowane 20 Stycznia przez Godlike 1 1
lukadd 3 015 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): W KCD1 Henryk był hetero, kiedy mu się odmieniło, podczas podróży z Panem Ptaszkiem? Ale chyba nie ma żadnego potwierdzonego info, że gracz będzie zmuszony przez grę brać udział w homoseksualnych orgiach ? Więc jeśli tak i tylko od gracza zależy w którą stronę poprowadzi postać to mi to w zasadzie obojętna ta kwestia. W BG3 też można było facetów ten teges Ale nikt do tego nie zmuszał, sam gracz decydował. 1
Element Wojny 4 809 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia To jest motyw, którego od lat szczerze nienawidzę. Chcecie wprowadzać różnorodność kulturową, seksualną czy religijną? Spoko - twórzcie nowe rzeczy, nowe postacie, nowe uniwersa, ale nie zmieniajcie tych, które już mają ugruntowaną pozycję w popkulturze. Chcecie nowego Spidermana ? Miles Morales ? Jak najbardziej, ale nie tykajcie proszę Petera Parkera. Nowy Cap ? Spoko, byle to nagle nie była jakaś nowa modern wersja Steve'a Rogersa. Szlag mnie strzela na coś takiego, taka sama błazenada jak z Kaidanem śliniącym się do Sheparda w ME3, prawie spadłem z fotela jak ten motyw się odwalił. 2 minuty temu, lukadd napisał(a): W BG3 też można było facetów ten teges W BG3 tworzyłeś własną, nową postać, albo dostałeś postać z gotową historią. Henryka orientację już znaliśmy, sceny na sianie same się nie zrobiły. 1
Tomek_ITH 326 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): Koleś, jak nie rozumiesz w czym problem, to się nie odzywaj. W KCD1 Henryk był hetero, kiedy mu się odmieniło, podczas podróży z Panem Ptaszkiem? Nie miałbym nic przeciwko wprowadzeniu postaci geja czy lesbijki, ale wkur... mnie nagła zmiana orientacji postaci, którą już poznaliśmy. To jest poziom Netflixowego Wieśka, gdzie największy kobieciarz w całym uniwersum, nagle bierze się za facetów. Koleś, ty też nie rozumiesz w czym problem, bo nie grałeś i nie wiesz jak to jest przedstawione, co dokładnie można/nie można robić. Poza tym gdzie masz dowód że henryk jest hetero? Napisz mi łaskawie, gdzie pada w 1 taki dialog. Jak nie to nie wypisuj farmazonów. To ze romansuje tylko z kobietami niczego nie potwierdza.
Element Wojny 4 809 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Wypad na ignora. "Gdzie masz dowód" W KCD1 mam dowód, bo w niego grałem. 1
mag_zbc 188 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): "Gdzie masz dowód" W KCD1 mam dowód, bo w niego grałem. W jedynce również nie ma Paryża - to dowód na to, że Paryż nie istnieje
Element Wojny 4 809 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Ciebie nie chcę trafić, więc mnie nie podjudzaj i nie zmieniaj tematu. Wiesz dobrze co było w KCD1, tutaj seryjnie nie ma nawet o czym dyskutować.
lukadd 3 015 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, Element Wojny napisał(a): W BG3 tworzyłeś własną, nową postać, albo dostałeś postać z gotową historią. Henryka orientację już znaliśmy, sceny na sianie same się nie zrobiły. No dobra Henryk jest hetero, ty grasz nim jako Hetero i jest hetero. Dopóki gra nie zmusi cię, nie narzuci z góry ustalonym przez nią torem do nawiązania bliższych kontaktów to jest w zasadzie rybka, że twórcy dają wolną rękę graczowi. Jak w Realu, jesteś hetero i idąc deptakiem przez miasto przechodzisz koło gejowskiego klubu Nie musisz do niego wchodzić, ale jakbyś zachciał przecież możesz Jeśli to nie jest wymuszone fabularnie i gracz ma wolną rękę to mi rybka. Ale jeśli jest wymuszone to już nie. Edytowane 20 Stycznia przez lukadd 3
Rekomendowane odpowiedzi