Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Smalec za to tu muszę uczciwie napisać, że tak naprawdę tylko sklep Allegro (czyli same Allegro) odwaliło BF na nie których rzeczach na miarę tego, co kiedyś było w US.

Bo tak: Asusa 4060 Duala mogłeś kupić za 1069zl (cena sztos i taka powinna być od początku), mieli Moto G84 za 699zł, monitor Acera 24,5" FHD IPS 100Hz (kupiłem) za 279zł.

Ale cała reszta to januszerka jak zwykle. Na minus takie sklepu, jak xkom, owocowy, Sferis czy ME. Żeby tak duże sklepy nie zrobiły choć jednej porządnej przeceny na miarę BF? Normalnie wstyd, nabijanie kiesy pełną gębą.

Wiesz ile tych Moto G84 się sprzedało w aukcji? 985szt jakoś :) Kart było 100 - poszły wszystkie. Tak się robi BF.

Opublikowano
13 minut temu, CryptTM napisał(a):

Wiesz ile tych Moto G84 się sprzedało w aukcji? 985szt jakoś :) Kart było 100 - poszły wszystkie. Tak się robi BF.

Wkrótce na OLX ;) W PL nie warto robić promocji bo i tak ten kto faktycznie chce coś kupić to się prawie nigdy nie załapie, tylko janusze którzy zaraz polecą z tym na handel.

Opublikowano

To nie kwestia opłacalności ale tego, czym ma być BF. A to, że zdarzają się ludzie, którzy kupią na handel - to było, jest i będzie i nie należy tylko z tego powodu promocji nie robić. Tak działa wolny rynek.

Swoją drogą obecnie jest wysyp Duali od Asusa na allegro w cenie ok 1200zl. Nawet jednemu napisałem, że chętnie kupię kartę po cenie, za jaką kupił, czyli 1069zł :E nie odpisał :E :E Oni myślą, że ludzie nie wiedzą, po ile te karty kupili. Widać, że się nie sprzedają, bo te same aukcje wiszą do dziś. Nie dziwię się :E widać ludzie jednak tak ciemni nie są i jak mam kupić od janusza, to wolę w tej samej cenie czy kilka zł więcej kupić w sklepie. W ten i tylko w ten sposób od uczy się takiej januszerki. Krypto pokazało, że można, ale krypto już się skończylo, a tacy janusze byznesu mentalnie są dalej w tym czasie. Zobaczysz, ceny szybko spadną do 1050-1100zł.

Opublikowano

Na szczęście nadal jest opcja wyboru więc ja jak zwykle instaluję tylko sterownik i święty spokój. Nie bawię się w żadne nagrywania czy screeny więc po co mi ta apka, żebym to ja jeszcze widział jakieś sensowne usprawiedliwienie - np. taka "optymalizacja" ustawień gier to też jeden wielki żart.

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Instaluję to tylko jak mam voucher na grę a potem leci z dysku:E

Pierwszy raz to zainstalowałem przy okazji aktywacji Wukonga i .... zostało ;)  Nawet stery przez tą aplikację aktualizuję, póki co nic się nie wykrzaczyło jeszcze :) Np. tego całego Geforce Experience nigdy nie instalowałem ;) Do Nvidia app poniekąd zostałem zmuszony, ale jakoś mi nie przeszkadza, a że nieraz lubię też coś sobie nagrać.... :)  Wcześniej używałem Action! 

Opublikowano (edytowane)

bede wymieniał swojego leciwego 1060 6gb na 4070 (cały pc nowy). mam do wydania około 2500

wolałbym zostać przy złączu 8pin. pytanie który będzie w miarę dobry w tej cenie?

myślę nad windforce 3x, inno3d twin x2, zotac edge

jeszcze takiego cudaka przed chwilą znalazłem. na stronie inno jest że miedziana podstawa na gpu i vram

https://www.x-kom.pl/p/1177926-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-4070-twin-x2-oc-white-stealth-12gb-gddr6x.html

Edytowane przez krzysiek_1990
Opublikowano (edytowane)

@Radio Tirana Jedyny zarzut to kiepska pasta, pół roku i wymiana na termopad obowiązkowo. Ale producent w przeciwieństwie do innych zezwala i nie traci się przez to gwarancji. Jak wiadomo większość producentów kart zielonych daje kiepską pastę, nawet ASUS w najwyższych modelach.

Po zmianie na termopad temperatury, kultura bardzo dobra, cewki nie piszczą. W tym pieniądzu myślę, że ok

EDIT: Kolega wrzucił 4070 non-SUPER, w tym pieniądzu szukać 4070 SUPER. 2,5k za zwykłego 4070 to jakieś nieporozumienie...

Edytowane przez Lameismyname
  • Upvote 3
Opublikowano

@maras2574 Inno3d Poland i Inno3d Europe potwierdzają, że pastę można wymienić na własną rękę.
                          A co mnie obchodzi sklep z którego się kupiło? Leci do nich karta która łapie na HS ~100*C, a oni dalej ślą do centrum Inno3d w Europie. Inno nie ma serwisu w PL więc nikt łap nie będzie pchał.
                          A jeżeli chodzi o niestandardową plombę, po jej przerwaniu da się skręcić kartę tak, że praktycznie na pierwszy rzut oka nie wygląda jakby ktoś łapy pchał, a plomba się "schodzi".
                          Co ciekawe z tydzień temu wymieniałem pastę na termopad w karcie kolegi (RTX 2060) i tam da się radiator odkręcić bez przerwania identycznej plomby.

To plombowanie kart to jakiś komunistyczny archaizm.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.12.2024 o 14:29, Lameismyname napisał(a):

@Radio Tirana 

EDIT: Kolega wrzucił 4070 non-SUPER, w tym pieniądzu szukać 4070 SUPER. 2,5k za zwykłego 4070 to jakieś nieporozumienie...

Nie ma innych cen

Najtanszy 4070 super jest w cenie 2700-2800.

A co do ceny za zwykłego 4070 to ostatnio była promka w xkom gainward ghost za 2350. Ceny gołego 4070 to zazwyczaj 2499

Ale finalnie nie kupiłem, a może w święta lub po swiętach się coś trafi

Wolę kupić np zwykłego 4070 zotac trinity niż 4070 super gainward ghost. A cena prawie ta sama ...

Edytowane przez krzysiek_1990