Kadajo 7 411 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Pobierz ten plik XML https://easyupload.io/d4ceij I wrzuć go do katalogu z inspectorem. 1
maras2574 891 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Na przykładzie Hogwart Legacy, tak to ma wyglądać ? W grze co ustawić ? DLSS jakość ? Edytowane 24 Stycznia przez maras2574
Kadajo 7 411 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Możesz ustawić DLSS, jakie chcesz, ale najlepiej jakość 1
maras2574 891 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia W Forzie Horizon róznicy nie widzę Więc chyba ok https://imgsli.com/MzQxNTYw https://imgsli.com/MzQxNTU2 Hogwart to samo https://imgsli.com/MzQxNTcy https://imgsli.com/MzQxNTc2
Kadajo 7 411 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Wróciłem do starych sterowników, Widzemin ożył. Zrobilem jeszcze naprawienie gry, przywrocilem stare DLSS. Pominąłem na nowe i nagle nadpisal mi rozdziczlosc. Cos mialem namieszane. Teraz to samo probuje zrobic z CP2077
Phoenix. 4 726 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Testował ktoś nowy DLSS wraz z nowym RR i FG jednocześnie ? Interesuje mnie spadek wydajności przy trzech nowych modelach na raz. Trochę wczoraj Twittera przeglądałem i temat ciekawy.
Kadajo 7 411 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Poddaje się, brak możliwości zmiany rozdzielczości DLSS nie działa w CP2077 nawet na starszych DLSS, to musi mieć jakiś związek z nowa wersja gry. Cholera wie, o co tu chodzi. Nie chce mi się już dalej z tym walczyć. Poczekam aż się to oficjalnie wszystko rozkręci i wtedy sobie wrócę do testowania.
galakty 3 322 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Ja czekam na oficjalne wsparcie, nie chce mi się grzebać żeby ubić gry Wygląda ten konstruktor ciekawie, ale cudów nie oczekuję, trochę lepszy obraz i tyle. FPSów nie doda, a raczej odejmie 1
azgan 1 127 Opublikowano 25 Stycznia Autor Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) 13 godzin temu, Reddzik napisał(a): Ja go używam, mam w wersji portable, widzę, że już ma możliwość aktualizacji do 310.1.0.0. 10 minut temu, galakty napisał(a): Ja czekam na oficjalne wsparcie, nie chce mi się grzebać żeby ubić gry Wygląda ten konstruktor ciekawie, ale cudów nie oczekuję, trochę lepszy obraz i tyle. FPSów nie doda, a raczej odejmie Szkoda tych dodatkowych klatek bo 6-7 fps piechotą nie chodzi no ale jak będzie do wyboru w wygodnej formie to w tytułach gdzie jest nadwyżka k/s można się pobawić a póki co zostaję przy DLSS310.1.0.0 Edytowane 25 Stycznia przez azgan
maras2574 891 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia U mnie też wszędzie 310 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Poddaje się, brak możliwości zmiany rozdzielczości DLSS nie działa w CP2077 nawet na starszych DLSS, to musi mieć jakiś związek z nowa wersja gry. Cholera wie, o co tu chodzi. Nie chce mi się już dalej z tym walczyć. Poczekam aż się to oficjalnie wszystko rozkręci i wtedy sobie wrócę do testowania. A może te nowe stery coś popsuły Ja sterów nie zmieniałem i w CP2077 wszystko OK
Reddzik 2 768 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Ja też mam stare normalne sterowniki, w grach nowy DLSS działa, nie ma z nim problemu. 1
Phoenix. 4 726 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Z wysokiego fps latencja dosc ladna, z 18ms na 26ms. W cyberku to samo, tak jak pisalem kiedys, ze te 80fsp dobrze miec wyjsciowe do FG. Edytowane 25 Stycznia przez Phoenix.
Kadajo 7 411 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Ja nie pisze ze DLSS nie działa tylko ze nie można zmienić "scaling ratio", na jaki się chce
Isharoth 597 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Ło panie. Pobrałem sobie ten update do Cyberpunka i odpaliłem DLAA. W końcu wygląda to tak ostro i wyraźnie jak powinno! Kiedyś bawiłem się w śmieszną kombinację DLSS/FSR + DLDSR. To teraz na DLAA wygląda to bardzo podobnie. DLSS Quality nadal lekko rozmydla, ale na pierwszy rzut oka i tak wygląda lepiej niż wcześniej. W grach gdzie mamy spory zapas fps w końcu będzie warto odpalać DLAA. Edytowane 25 Stycznia przez Isharoth
SebastianFM 344 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 3 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Testował ktoś nowy DLSS wraz z nowym RR i FG jednocześnie ? Interesuje mnie spadek wydajności przy trzech nowych modelach na raz. Trochę wczoraj Twittera przeglądałem i temat ciekawy. Jaki spadek? 😁 Jest wzrost wydajności a nie spadek, ponieważ nowy FG jest znacznie wydajniejszy. Porównałem wydajność biblioteki FG nvngx_dlssg.dll w wersji 3.5.10.0 z najnowszą 310.1.0.0. Horizon Forbidden West, 4K, DLAA, włączony FG. 82 FPS vs 92 FPS. Cyberpunk 2077 2.21, ustawienia Ultra, 4K, włączony FG. 66 FPS vs 72 FPS. Na mojej karcie graficznej, w rozdzielczości 4K, przy użyciu najnowszej biblioteki generowanie klatki pośredniej trwa teraz około 3 ms zamiast 5,5 ms czyli o ponad 40% krócej. Jeżeli chodzi o DLSS SR lub RR to użycie nowego modelu Transformer z kolei obniża wydajność, w rozdzielczości 4K w jednym i drugim przypadku trwa około 1 ms dłużej. 2
Kadajo 7 411 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Czyli użycie FG plus DLSS powinno się wyrównać
Isharoth 597 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia W Wiedźminie 3 udało mi się uruchomić nowy preset i wymusić DLAA, ale obraz dziwnie miga i czasem są artefakty.
Reddzik 2 768 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 38 minut temu, Kadajo napisał(a): Ja nie pisze ze DLSS nie działa tylko ze nie można zmienić "scaling ratio", na jaki się chce Wiem o co chodzi ale zmieniałem skalowanie i widzę po fps że działa. Więc dla mnie jako ogólnie działa, nie widzę problemu.
Kadajo 7 411 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Nie rozumiem, dlaczego w wiedźminie to nie chciało działać a teraz działa, a w CP2077 w ogóle nie działa. Trzeba poczekać aż to ogarną wszytko moderzy i wydadzą nowe wersje oprogramowania. 1
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Cp2077. Nawet nie przelatuje testu. Crash na uv pewnie.
galakty 3 322 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Skąd pobieracie FG 310? Dobra mam Edytowane 25 Stycznia przez galakty
Isharoth 597 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Ja od Cyberpunka wszystko 'pożyczyłem' 1
z1k 43 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia na 9800x3d i 4090 uv czy stock mam crashe a przed wszystko smigalo
galakty 3 322 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Meh, w MFS 2024 nawet z DLSS 310 i presetem J mgła na ekranach jak była, tak jest. FG za to chyba faktycznie lepszy, bardziej wydajny.
Rekomendowane odpowiedzi