sideband 2 140 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Teraz jest ok szkoda, że zrobiłem zdjęcia miałem u góry Present M. A do dołu było RR tak jaki wymusiłem Za dużo mieszania i jakiś bambol z UI. W niektórych grach to UI od DLSS i tak lata góra-dół - menu gry góra, a w grze już jest na dole.
Kadajo 8 090 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia To jest błąd sterownika. Presety normalnie działają nawet z RR.
NotQuite 113 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia A tak w ogóle to czy jest jakaś wersja sterowników nvidia, które w tym roku nie zostały sp.......ne?
SebastianFM 394 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) @sideband, nie o to chodzi, ja ci wierzę, tylko od początku wiedziałem, że to nie ma prawa tak działać, albo jest używany RR albo SR. @Kadajo, no działają tylko, że RR ma Preset A do E. Edytowane 10 Stycznia przez SebastianFM
PepePanDziobak 130 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia wyłączam RR i znika preset M - 310.5 Załadowałem E (jest info 310.1 ) i przy włączonym RR znika info o presecie. Załadowałem D(jest info 310.5 ) i przy włączonym RR znika info o presecie.
Phoenix. 5 183 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 35 minut temu, Kadajo napisał(a): RR działa na E Chodzi o to, ze jak wlaczysz RR to nie dziala transformer v2 tylko stary v1 I tego nie przeskoczysz bo sama nvidia pisala o tym, wkleilem nawet cyctat.
sideband 2 140 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Tam gdzie można wyłączyć RR z poziomu gry to w "locie" można porównywać presety. Łatwiej wychwycić różnice.
PepePanDziobak 130 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia dlss swapper , podmienione wszystkie biblioteki na 3.10.5 , dlss RR preset ustawiony na E ( max ) . Teraz po włączeniu RR w cp77 nie ma presetu D tylko jest E . Z włączonym RR jest lepiej, nie ma to tamto
Phoenix. 5 183 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 1 godzinę temu, PepePanDziobak napisał(a): dlss swapper , podmienione wszystkie biblioteki na 3.10.5 , dlss RR preset ustawiony na E ( max ) . Teraz po włączeniu RR w cp77 nie ma presetu D tylko jest E . Z włączonym RR jest lepiej, nie ma to tamto Mozesz ustawic preset E tylko to nic nie zmienia bo dezaktrywuje ci nowy DLSS Dla mnie to paradoks, ze nie dali nowego RR lacznie z DLSS bo co z tego ze wlacze presetm M jak bez RR ten PT to kupa gruzu wizualnego jest..
sideband 2 140 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Najwidoczniej skupili się na grach bez RT
PepePanDziobak 130 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 12 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Mozesz ustawic preset E tylko to nic nie zmienia bo dezaktrywuje ci nowy DLSS Dla mnie to paradoks, ze nie dali nowego RR lacznie z DLSS bo co z tego ze wlacze presetm M jak bez RR ten PT to kupa gruzu wizualnego jest.. Właśnie dla mnie to też paradoks. Mydlenie oczu trochę . Zobaczymy za 2-3 tyg czy się coś zmieni z nowymi sterami . Po co mi dlss 4.5 presety cha u jot L M skoro jak się włączy RT to spada wszystko na 4.0 ciekawe co kurteczka wymyśli w serii 60xx, dlss 6 ale na wyłączonym monitorze i kompie
Phoenix. 5 183 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) 19 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): włączy RT to spada wszystko na 4.0 Jesli juz piszesz o konkretach to nie wprowadzaj blad, wlaczenie RT/PT nie podowudje jak to nazwaes "spadku presetu" tylko wlaczenie RR to powoduje, a to nie to samo bo mozna grac z PT/RT majac DLSS 4.5 z wykluczeniem aktywnego RR Edytowane 11 Stycznia przez Phoenix. 1
leven 698 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Pepe ? nie rozumiem Twojej wypowiedzi Przeca DLSS 4.5 to nowy transformer (2) który musi zjeść trochę mocy karty za ładniejszą grafikę
PepePanDziobak 130 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, leven napisał(a): Pepe ? nie rozumiem Twojej wypowiedzi Przeca DLSS 4.5 to nowy transformer (2) który musi zjeść trochę mocy karty za ładniejszą grafikę Tak jak napisał Phoenix. Chodziło mi o RR. zmęczony jestem po wczoraj Edytowane 11 Stycznia przez PepePanDziobak 1
leven 698 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Pokaż, ja to u Ciebie wygląda w NIP. Plik do NIP (NvidiaInspektorProfiler) zipa pobierz: https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases
Kadajo 8 090 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Ale czy ktoś faktycznie potwierdził, że to nie działa, czy wszyscy się opierają tylko na tym ze im OSI pokazuje złą literkę
sideband 2 140 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia A co tu potwierdzać. Wymuś L odpal sobie CP2077 z PT. Wł i wył. RR z gry zobaczysz jak Ci spada mocno spada wydajność to raz. A dwa popatrz na lampy jaki syf pojawia się jak wyłączysz RR i pojawia się przeostrzenie z nowego modelu.
Kadajo 8 090 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia To jak wytłumaczyć spadek wydajności miedzy presetami K i M lub L przy włączonym RR ? Jak wytłumaczyć ostrzejszy obraz miedzy presetem K i L lub M przy włączonym RR ?
SebastianFM 394 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) @Kadajo, w kółko będziemy o tym samym dyskutować? RR nie ma takich presetów, jak napisałeś! Edytowane 11 Stycznia przez SebastianFM
Kadajo 8 090 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Ale skoro tak to jak CP2077 używa DLSS 4.0 z RR skoro to presety J i K ? Presety dla RR i DLSS są niezależne.
SebastianFM 394 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia @Kadajo, jakie niezależne? Jak masz włączone RR to nie jest używane wtedy zwykłe DLSS SR, czyli przy RR masz tylko jeden preset np. D, E, a nie żadne K, L, M. 1
Phoenix. 5 183 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Wlaczajac RR wlacza sie bibliotek DLSS RR ze swoimi presetami "klasyczne "DLSS" jest wtedy wylaczane. 1
Kadajo 8 090 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Czyli RR nie ma nawet najnowszych presetow dla 4.0
Rekomendowane odpowiedzi