Skocz do zawartości

Raytracing w grach - Przyszłość rozwoju gier czy tylko kolejna ciekawostka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W żadnej innej grze nie zrobiło to na mnie tak dobrego wrażenia jak PT w Cyberpunku. Ciekawe kiedy zacznie pojawiać się więcej gier które to przebiją.

Ale PT w CP2077 niestety też nie był idealny. Gra robi się bardziej rozmazana niż na zwykłym RT. 

https://imgsli.com/Mjg3MjQy/1/2 - Tutaj dobrze to widać na trawie

A z kolei tutaj widać mocną zaletę PT. O wiele bardziej naturalne oświetlenie. Jak w prawdziwości. :E 

https://imgsli.com/Mjg3MjU4/1/2

Edytowane przez Isharoth
  • Upvote 1
Opublikowano

Zobaczymy jaki będzie wzrost wydajności RT w serii RTX5xxx. Jednak można śmiało zakładać, że potrzebne są jeszcze z minimum 3 generacje kart graficznych, żeby RT miało jakiś sens w niższym/średnim segmencie GPU.

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dzisiaj zauważyłem że partycja rozruchowa nie znajduje się na dysku C tylko na drugim dysku. Jak to zmienić bez instalacji Windowsa?
    • Mnie to zawsze dziwiło dlaczego hunt showdown na radku chodził tak dobrze na dx11 jeszcze przed tegorocznym updatem silnika na dx12 taki 6950xt miał wydajność równą 4070Ti w tej gierce, różnica względem 3080 tym bardziej zwykłą 4070 była bardzo duża a gierka siedzi na cryengine tak samo jak KCD, taki crysis 3 też miał problem z wydajnością na radkach powyżej win7 i do tej pory to nie zostało ogarnięte a hunt na CE jakoś chodził i chodzi elegancko, ba miałem tylko raz problem z brakiem kropel deszczu na ekranie który został załatany po miesiacu a na NV co chwile coś się krzaczy w tej grze  
    • Miałby, gdyby nie popełnił po drodze kumulacji błędów. Najpierw był mało stanowczy wobec Kamiński & Wąsik, chociaż to przecież i tak nic nie dawało, bo nadal mieli Długopis. Potem była chyba ta sprawa z aborcją, w którą niepotrzebnie się mieszał. Mógł po prostu biernie dać Lewicy naparzać się z Długopisem. Chociaż wydaje mi się, że jego głównym obciążeniem jest hamulcowy z PSL. Sam po czasie żałuję głosu na P2050, ale nie dlatego, że partia jest zła, tylko dlatego, że jednocześnie oddałem głos na tych leśnych dziadków z PSL. Projekt TD należy zakończyć. Miejsce PSL jest przy PiS-ie i KonfedeRosji.   Tylko że KO w bardzo ograniczonym stopniu rządzi, skoro to szeroka koalicja. Bezwzględną władzę oddaliśmy tylko PiS i wszyscy wiedzą, jak źle się to skończyło. Poza tym dalszy dualizm nie jest jakiś pewny. Obie parte są wodzowskie. Kaczyński już chyba ma demencję, a po przegranych prezydenckich partia może się rozlecieć.
    • Siema,  Jako że wciąż nie doczekaliśmy się Phanteks'ów T30 w wersji 140mm musze coś znaleźć pod o11 dynamic evo xl. Zasysanie powietrza z dołu, więc wentyle montowane w poziomie. Listę otwiera Thermaltake ToughFan 14 Pro. Czy ktoś miał może przyjemność z tymi wentylami? 
    • Mało widać na tej mapce Ale nawet taka mapka już trochę spoiluje  Ja bym naprawdę nie używał mapki do póki nie dotrzesz do punktu bez powrotu w fabule (od którego jesteś jeszcze daleko), wtedy sobie pozwiedzasz to co pominąłeś. Albo opcja 2 bez mapki do końca
  • Aktywni użytkownicy

1. 1
      Kelam
      Kelam
      176
    2. 2
    3. 3
      Jaycob
      Jaycob
      166
    4. 4
      Camis