UFO i inne niewyjaśnione zjawiska
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Michaelred · Opublikowano
Nie, to są twoje bajki, które notorycznie wymyślasz i wkładasz innym w usta. -
Przez Stjepan · Opublikowano
Gotowe PC z kartami RTX 5090 i RTX 5080 trafiły do sprzedaży Z 285k i 265kf, bo po co wrzucić do zestawów 9800X3D i 7800X3D, jak można gówno Intel. -
Przez lukadd · Opublikowano
W styczniu, ale tylko z żoną. Ta sama tylko teraz młody z nami leci, siostra i szwagier. -
Przez JohnyWol · Opublikowano
Więc tak, właśnie odebrałem i podłączyłem nowy egzemplarz LG 27GS95QE i muszę powiedzieć, że jest znaczna poprawa. Oczywiście tak jak pisaliście a zwłaszcza @sideband banding nie zniknął całkowicie (w trailerze z Wiedźmina 4 widać go wyraźnie choć wydaje mi się, że odrobinę lepiej niż na poprzedniej sztuce, ale w końcu to Youtube), ale w grach czyli w tym do czego będzie monitor wykorzystywany jest znaczna poprawa. W końcu cienie w Indiana Jones wyglądają normalnie i przejścia odcieni są dużo lepsze i tak samo w Alan Wake 2 o czym sw sumie nie wspominałem wcześniej już w samym głównym menu tło z maszyną do pisania nie ma tak widocznego bandingu (który był wcześniej bardzo widoczny w tych zaciemnionych narożnikach gdy Indy był w trybie skradania, czy w ogóle w zaciemnionych miejscach zwłaszcza jak jednocześnie były jakieś efekty wolumetryczne. Tak samo w Alan Wake 2 gdy pierwszy raz pojawiamy się w miasteczku i wchodzi się do budynku przy miejscu startu - taka sama kombinacja cieni i efektów wolumetrycznych robiła lekką "sieczkę". Cyberpunk też wygląda tak jak powinien w porównaniu do pierwszej sztuki Tak więc ten egzemplarz zostaje u mnie i pozostaje cieszyć się z przesiadki z NanoIPS na OLED - różnica jest oczywiście kosmiczna. Przy okazji zapytam o ustawienia Tone Mapping dla HDR w Cyberpunk - jakie zalecacie lub macie u siebie? Widziałem różne propozycje typu 1, 1.4. Jakie wy stosowaliście (będzie w użycie PathTracing jeśli ma to znaczenie)?
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi