AndrzejTrg 2 747 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Aż strach pomyśleć co by się tu działo A co do pierwszej ofiary to miałbym ze dwa typy, ale nie będę mówił 1
ghostdog 906 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Kruger idealnie wpasował się w rolę straszaka dzieciaków. Sama historia była straszna, morderca dzieci zabijający w snach. Do tego klimatyczne wstawki z dzieciakami odmawiającymi modlitwę lub ostrzegającymi przed FK. W dawnych czasach dzieciaki nie były przyzwyczajane do takich filmów. Pamiętam, że w erze vhs była na dzielnicy taki cwaniak, co miał pierwszy odtwarzacz. Wynajmował w piwnicy dość spore pomieszczenie. Miał tam kolorowy tv i video. Ustawił 20-30 krzeseł i kasował za wstęp. Wpuszczał wszystkich, nawet najmniejsze smarki. Elm Street to chyba pierwszy horror jaki widziałem. Pamiętam, że byłem strasznie zasrany po scenie łóżkowej z pierwszej części (kiedy to FK ciął tą biedną laskę po całej sypialni i rozsmarował ją na suficie). 1 2
Kadajo 7 414 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Te filmy nadal działają. Wystarczy je puścić jakiemuś dziecku nie skażonemu dzisiejsza popkulturą i zobaczyć jak się wciska pod kołdrę i ma telepy do końca wakacji 1 1
JacekRTX 257 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Kompletnie nieznany 2024 - dobry film, ekstra muzyka, choć Chalamet trochę drętwy 7/10.
ket_rab 227 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Na Amazon jest Terrifier 3. jak ktoś lubi horrory to polecam obejrzeć wszystkie części.
Send1N 4 183 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) Mówisz? mi to zawsze tego typu horrory jakieś zabijanie w halloween, walentynki itp kojarzyły się z bajeczkami w których leje się krew Terrifiera nigdy nie oglądałem z tego względu Edytowane 8 Maja przez Send1N
Send1N 4 183 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Tzn może źle się wyraziłem, do krwi w horrorach nic nie mam bo sporo oglądałem takich co lało się litrami a film mi się podobał, głównie chodzi o tego typu że chodzi jeden koleś w jakieś "święto" i zabija wszystkich po kolei, jak halloween czy krwawe walentynki, terrifier jest bodajże tym samym jeżeli dobrze się orientuje?
leven 546 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja COŚ Było, jak ktoś nie oglądał, jak np. SEND, to warto obejrzeć to wypadałoby chociaż raz looknąć: https://www.cda.pl/video/1268453410 1
Send1N 4 183 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) @leven Jakieś pomówienia że ja The Thing nie widziałem oglądałem oryginał który wrzuciłeś jak i ten z 2011r oba po dwa razy świetne filmy! Edytowane 8 Maja przez Send1N
ket_rab 227 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Coś też oglądałem obie wersje ale z lat 80 fajniejsza a zwłaszcza jak to się na VHS oglądało kiedyś. @Send1N terrifier też chodzi i zabija. 1
AndrzejTrg 2 747 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) Trochę na małpo-szczura zalatuje 😁 Sengaja, sengaja Edytowane 8 Maja przez AndrzejTrg 2
miro 710 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja jak chcecie zobaczyć coś dobrego, co zryje beret, zostanie w pamięci naprawdę na długo... to polecam " dziewczynę z igłą " tylko uprzedzam, naprawdę mocny film.... 1
ket_rab 227 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Horror na wesoło. Braindead ( Martwica mózgu ) 1992. https://www.filmweb.pl/film/Martwica+mózgu-1992-30990 1 1 1
AndrzejTrg 2 747 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja (edytowane) Godzinę temu, ket_rab napisał(a): Horror na wesoło. Braindead ( Martwica mózgu ) 1992. https://www.filmweb.pl/film/Martwica+mózgu-1992-30990 Przez małpo-szczura powyżej oglądnąłeś? Klasyka gatunku Edytowane 10 Maja przez AndrzejTrg 2
ket_rab 227 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja @AndrzejTrg martwicę mózgu to oglądałem ojjj dawno temu. To tam był ten szczurek?
AndrzejTrg 2 747 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja (edytowane) Przecież małop-szczura(tak to ten) najpierw gościa uwalił i wleciała sengaja , a później tą babkę w zoo. To jest tak głupie że aż piękne, dzisiaj sobie zobaczę Edytowane 10 Maja przez AndrzejTrg 1
j4z 942 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Jak jeszcze oglądałem horrory "Pi" zrobiło na mnie wrażenie. Tylko trzeba co najmniej głośnego stereo i marynhunae. https://www.filmweb.pl/film/Pi-1998-845
miro 710 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja 3 godziny temu, j4z napisał(a): oglądałem horrory "Pi" zrobiło Pi horrorem ? hmm , a film wybitny, bez dwóch zdań, nawet bez tej muzyki 8/10 na filmwebie dziś fajna lista, najbardziej obrzydliwych filmów, jest i Serbski film i ludzka stonoga nie mogłem sobie juz kiedyś przypomnieć tytułu tego francuskiego slashera, ale jest na tej liście, to francuski " Martyrs" pamiętam że zrobił wtedy na mnie ogromne wrażenie, dobre to było... https://www.filmweb.pl/news/Top+10%3A+najbardziej+obrzydliwe+filmy+w+historii+kina-160919
j4z 942 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja (edytowane) Godzinę temu, miro napisał(a): Pi horrorem ? No faktycznie, po napisaniu zauważyłem swój błąd, ale nie chciało mi się już edytować. No, ale rył czaszkę nieźle. Edytowane 10 Maja przez j4z
ghostdog 906 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Ostatnio wracam do starych horrorów z ery vhs. Wczoraj obejrzałem (ponownie) From Beyond z 1986. Jest to film zrobiony przez reżysera Reanimatora. Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam. Kino klasy B najwyższych lotów.
Rekomendowane odpowiedzi