Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Jakbym chciał poczytać to bym sobie książkę wziął zamiast tabletu do łóżka. 

O *uj czyli ty oglądasz średniej klasy filmy z dubbingiem jeszcze dodatkowo obniżając całkowity odbiór niezły hardcore :E to już o wiele lepszy jest lektor AI xD 

Opublikowano

obejrzałem właśnie Vinci 2, szału nie ma ale przyjemnie się ogląda.

przedwczoraj Nobody 2, też dobrze się ogląda, brak elementu zaskoczenia, wiadomo co będzie, ale ok

par dni temu Naga Broń 2025, zawód ogromny, słabiutkie to

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja wczoraj ponownie obejrzałem Hollow Man z 2000 roku. Teraz mam wrażenie, że to jest typowy film klasy B, z tą różnicą że miał dobrą obsadę (Bacon, Shue, Brolin) i nawet dobre efekty. Jeśli odrzucimy wszystkie głupoty, to i tak film jest wart obejrzenia, tak do piwka. Jeśli ktoś nie widział, to polecam.

tumblr_p4iv92iCJx1x5540co2_500.gif

Edytowane przez ghostdog
Opublikowano
23 minuty temu, miro napisał(a):

przedwczoraj Nobody 2, też dobrze się ogląda, brak elementu zaskoczenia, wiadomo co będzie, ale ok

Jedynka ogólnie lepsza bo tam był ten element zaskoczenia :P w tym przypadku już wszystko jest przewidywalne tylko otoczenie zmienili do rozwałki ;) 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.10.2025 o 21:58, Kadajo napisał(a):

Ja wczoraj obejrzalem The Fantastic Four: First Steps

Calkiem spoko. Dalem 7/10

Gdybyś nie dał info to bym nie tknął bo wszędzie same narzekania na ten film a doszło do tego że pobieram wszystkie z poprzednich lat po obejrzeniu first steps, jak na bajeczkę całkiem spoko się oglądało :)  przynajmniej w tym przypadku można powiedzieć że zacząłem od początku bo avengersów zacząłem od endgame :E :E tylko dlatego że kumpel z żoną mnie zaprosili do kina, spodobało mi się i nadrabiałem później wszystko od :dupa: strony że tak powiem xD 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
13 minut temu, j4z napisał(a):

Dla samego Galactusa bym obejrzał, ale ten dubbing.... A z napisami mi się nie chcę. 

ale co ten dubbing ? cały świat dubbinguje filmy od lat, tylko w RWPG było coś takiego jak lektor i u nas się ostał, a polski dubbing/aktorzy sa jedymi z lepszych w świecie i robią to doskonale, chwila przyzwyczajenia, nie uciekniemy od tego, to lektor " umrze "

bez urazy, ale jak nie chce ci się z napisami, lub w oryginale, to sobie pobierz z lektorem AI, w tym momencie od dobrych grup są takie że gdybym nie wiedział że to aI, to każdy myśli że aktor..

• Upvote 1
Opublikowano

Uczyłem się, mało tego, kiedyś tylko oryginalna ścieżka i napisy bo dźwięk był lepszy. Dzisiaj wolę inaczej.

Dubbingowane dialogi często są niezrozumiałe i za ciche. Oczywiście moim zdaniem, a szanowni Panowie oglądajcie sobie, jak chcecie. :witojcie2:

Co do lektora SI, chyba próbowałem kiedyś i nie podszedł. Może kiedyś sprawdzę jeszcze raz. 

Opublikowano

Tu raczej nie chodziło mi o jakość a o głośność. Kiedyś lektor był dużo głośniejszy od reszty. A ja lubiłem efekty, muzykę w filmie itd. Żeby było pierdzielnięcie.  Dzisiaj już mniej mnie to interesuje, kina pozbyłem kilka lat temu. :P

Opublikowano
11 minut temu, j4z napisał(a):

Co do lektora SI, chyba próbowałem kiedyś i nie podszedł. Może kiedyś sprawdzę jeszcze raz. 

widzisz, tu się to zmienia z tygodnia na tydzień, rok temu wiekszość brzmiała jak translator darmowy, teraz to się zmienia wręcz z tygodnia na tydzień

oglądam czasem seriale jednym okiem, drugim coś robiąc i wtedy lektor jest ok, seriale z apple nie mają lektora profesjonalnego z zasady i tu się kłania scena

dawniej profi grupy jak psig ( nieistniejące ) teraz np slim, ale bardzo dostępny jest np pixi, warto obadać, można sie zdziwić, o ile oczywiście lektor jest robiony na podstawie profesjonalnego oficjalnego tłumaczenia, a nie też ze słuchu do napisów ai i z tego lektor...

4 minuty temu, j4z napisał(a):

Tu raczej nie chodziło mi o jakość a o głośność.

z głośnością, dialogami to najgorzej jest w polskich filach, czasem by się napisy przydały

udźwiękowienie polskich filmów to jest jakiś dramat, nie jest to wina aktorów, ale zrozum takiego Lubosa...

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, j4z napisał(a):

Dla samego Galactusa bym obejrzał, ale ten dubbing.... A z napisami mi się nie chcę. 

Aż dziwnie się to czyta że ktoś chce coś oglądać z dubbingiem :E myślałem że u poważnych "filmowców" tylko oryginalna ścieżka + napisy to jedyna opcja i o niczym innym nie ma mowy, to nawet wśród amatorów filmowych (znajomych z okolicy) jak czasem powiedziałem że lubię sobie obejrzeć jakiś film z lektorem to już byłem wyśmiany (tracisz klimat, jak tak można, daj spokój itp) Z kumplem jak na nockę filmową przy alko się czasem zgadujemy to nie ma szans odpalić filmu z lektorem czy co gorsza z dubbingiem bo nie będzie oglądał woli nawet na jedno oko jak już ledwo siedzi sklejać literki xD Pamiętam jak byłem na avengers endgame w kinie z dubbingiem... po seansie wydawało mi się że oglądam bajkę dla dzieci, po kilku dniach obejrzałem sobie jeszcze raz w domu z napisami i nagle zrobił się z tego inny film (spoważniał) :E Z lektorem też spoko, w tych starszych filmach jak czytał Tomasz Knapik czy Mirosław Utta robiło mega klimat z resztą "Miro" :E nawet w gierce (S.T.A.L.K.E.R) zrobił mega robotę :thumbup:

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

dawniej nie mogłem zdzierzyć lektora, choć na nim się wychowałem przez TV i kasety VHS, a w kinie tylko napisy i człowiek doceniał co dobre

jak przyjeźdzały vhs z niemiec to się wszyscy śmiali że im dubbingują, ale tak już wtedy robił prawie cały świat,Komuna miała lektora , Skandynawia nawet w TV 4:3 miała napisy...

potem era DIVx>DVD>BR  milion pozycji do obejrzenia, napisy różne , róźniste ale były, i tylko i wyłącznie one, bo nie tracę tego co chciałbym usłyszeć..

dubbing bajki, polska szkoła mistrzostwo świata, potem dopiero filmy, chyba własnie od avengersów - iron mana , potem odświeżonym star warsów się zaczęło....kwestia przyzwyczajenia, uważam że dobry dubbing, a polacy to akurat "umią"  nie jest zły,dla mnei wręcz idealo,  ale tu oczywiście co kto lubi, dlatego często jest wybór, jak ktoś chce to może sobie włączyć nawet z napisami suahili.

od paru lat doceniłem tez lektora, szczególnie w serialach lub filmach popierdórdółkach typu Ice Road 2  Mogę coś robić a na drugim ekranie leci taki serial czy film, nawet te wspominane AI, Chief of War, produkcja Apple, na oficjalnego lektora nie ma szans, i tu scena, naprawde solidny lektor do oglądania jednym okiem...

Za to dobre produkcje nieanglojęzyczne oglądam tylko z napisami, kino europejskie, nawet po niemiecku, czy wszelka azja tylko napisy

lub w oryginale po angielsku z angielskimi napisami żeby się wspomóc, takie " szlifowanie "

co kto lubi pany.. 

Edytowane przez miro
  • Upvote 1
Opublikowano

Wyścig z czasem to niezły film, standardowo bardziej podobał się widzom niż krytykom. Dobra historia, choć można było z niej więcej wyciągnąć, zrobić bardziej dramatyczną. Timberlake zaskakująco dobrze wypadł.

Opublikowano

Złodziej z przypadku (2025) 7,5/10

Widziałem plakat i pomyślałem, że to kolejna komedia sensacyjna do streamingu. Okazało się, że to całkiem dobry film. Jeszcze większe zdziwienie jak się okazało, że zrobił to Darren Aronofsky. Mamy tu historię kryminalną z domieszką czarnego humoru. Trup ściele się gęsto ale w jakiś taki komiczny sposób. Elvis (Butler) daje radę. Mi najbardziej podobał się gang Chasydów grany przez duet Vincent D'Onofrio + Liev Schreiber.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, ghostdog napisał(a):

pomyślałem, że to kolejna komedia sensacyjna do streamingu.

to samo, nawet się za to nie brałem jak zobaczyłem plakat i że produkcja amazona

leży mi na dysku, nadrobię

jestem na etapie Ice Road 2, popierdóła jednym okiem, ale i tak lepszy niż jedynka

Opublikowano

no widzisz, ja się cały czas nie mogłem nadziwić że w ogóle powstałą dwójka po festiwalu żenady jakim była jedynka. Tylko że tak jak pisałem, ja te filmy jak większośc seriali, jedynym okiem z lektorkie,w między czasie coś robiąc..

Generalnie Liam się stoczył, gra w totalnych ównach, ale ogląda się z sentymentu, tak jak oglądam wszystko z Jankiem VCD, Dolphem L czy Adkinsem, tak samo wierny do końca Brucowi...

• Upvote 1