Kadajo 7 950 Opublikowano Wtorek o 15:33 Opublikowano Wtorek o 15:33 Predator: Badlands 7/10 Lepszy niż się spodziewałem, poziom Prey. Trzeba kupić płytkę 2 2
miro 907 Opublikowano Wtorek o 16:25 Opublikowano Wtorek o 16:25 50 minut temu, Kadajo napisał(a): Lepszy niż się spodziewałem to samo, właśnie skończyłem, tak straszyli, a jest naprawdę dobrze, baja ale fajowa 2 2
Katystopej 1 243 Opublikowano Wtorek o 19:15 Opublikowano Wtorek o 19:15 Też właśnie obejrzałem, rewelacyjne kino jako rozrywka na wieczór, fajnie zaszyty humor miejscami, będzie zapewne druga część. 1
Send1N 4 947 Opublikowano Wtorek o 23:27 Opublikowano Wtorek o 23:27 (edytowane) 11 godzin temu, ITprospector napisał(a): A dla mnie jest tylko jeden klimat „Predator” z 1987 roku z Arniem. Jedynka oczywiście najlepsza, tutaj pełna zgoda Mi np nie siadły "alien vs predator" czy "The Predator 2018" ale "Predators" z Adrienem Brody'm, Predator Prey czy właśnie ten nowy Badlands są całkiem dobre Edytowane Wtorek o 23:28 przez Send1N 2 1 1
tgolik 586 Opublikowano Środa o 07:13 Opublikowano Środa o 07:13 Dla mnie Predator Prey i Badlands to takie nowe otwarcie serii. Świetne jest też anime (tytułu nie pamiętam). Predator jaśnieje ostatnio w zalewie miałkich sequeli. 1 1
Lypton 997 Opublikowano Środa o 09:02 Opublikowano Środa o 09:02 (edytowane) 16 godzin temu, miro napisał(a): to samo, właśnie skończyłem, tak straszyli, a jest naprawdę dobrze, baja ale fajowa Straszyli tylko ci, co nie oglądali. Widzom i krytykom się podobał, spoko oceny pozbierał. Negatywna narracja została zbudowana na podstawie wyglądu predzia, innego klimatu niż w poprzednikach i PG-13. Edytowane Środa o 09:02 przez Lypton 1
Badalamann 1 078 Opublikowano Środa o 09:09 Opublikowano Środa o 09:09 Predator dobry. Kwiczała internetowa prawica, jeszcze na długo przed premierą filmu. Oni tak mają z prawie kazdym nowym filmem czy serialem. A tu znana marka to i kwik był z większej ilości kont i przez to bardziej widoczny w necie. 1
miro 907 Opublikowano Środa o 09:10 Opublikowano Środa o 09:10 7 minut temu, Lypton napisał(a): Straszyli tylko ci, co nie oglądali. nie nie, nawet tutaj na forum, w temacie czego nie warto... cóż, źle by było gdyby się wszystko wszystkim to samo podobało 1 1
Lypton 997 Opublikowano Środa o 09:21 Opublikowano Środa o 09:21 11 minut temu, miro napisał(a): nie nie, nawet tutaj na forum, w temacie czego nie warto... No jak ktoś swoją negatywną opinię podpiera tym, że z bezwzględnej maszyny do zabijania zrobili honorowego człowieka, to śmiem wątpić, że w ogóle oglądał pierwszą część. A o kolejnych to nawet nie śmiem, tylko wiem. Co jak co, ale honor u Yautja był istotnym elementem kultury - patrz chociażby zakończenie Predator 2. 1
dan254 121 Opublikowano Środa o 14:56 Opublikowano Środa o 14:56 Ja zwlekałem z oglądaniem nowego Predatora bo spodziewałem się gniota ale pozytywnie mnie zaskoczył i naprawdę fajnie się oglądało.Jedynie jego wygląd mi przeszkadzał.Szkoda że nie wyglądał jak jego brat np
Klakier1984 800 Opublikowano Środa o 15:05 Opublikowano Środa o 15:05 5 godzin temu, Badalamann napisał(a): Predator dobry. Kwiczała internetowa prawica, jeszcze na długo przed premierą filmu. Oni tak mają z prawie kazdym nowym filmem czy serialem. A tu znana marka to i kwik był z większej ilości kont i przez to bardziej widoczny w necie. Ty to wszędzie potrafisz politykę wmieszać Ludziom nie siadło ( tym którym nie siadło, a jest ich sporo), że z filmu gdzie ludzkie falki latały często i gęsto zrobili bajkę Disneya. To wkurza wielu od prawa do lewa 1
Katystopej 1 243 Opublikowano Środa o 16:30 Opublikowano Środa o 16:30 9 godzin temu, tgolik napisał(a): nowe otwarcie serii. Świetne jest też anime (tytułu nie pamiętam). Predator: zabójcy zabójców zapomniałem o tym anime a przecież jest świetne, chyba w zeszłym roku to wyszło. 1 1
miro 907 Opublikowano Środa o 16:51 Opublikowano Środa o 16:51 19 minut temu, Katystopej napisał(a): Predator: zabójcy zabójców w sumie można i tak Predator: Killer of Killers oficjalny polski tytuł to predator: pogromca zabójców . też disney
ITprospector 74 Opublikowano Środa o 23:14 Opublikowano Środa o 23:14 Sisu - 2022 Sisu - mocne to to z dozą humoru
ODIN85 3 700 Opublikowano Czwartek o 02:14 Opublikowano Czwartek o 02:14 Dwójka już mnie tak nie bawiła. Za głupie akcje
j4z 1 071 Opublikowano Czwartek o 02:24 Opublikowano Czwartek o 02:24 9 godzin temu, Katystopej napisał(a): Predator: zabójcy zabójców Przypomniało mi się, że miałem obejrzeć Bandit: Bandit Bandit 😀
Imm 292 Opublikowano Czwartek o 02:52 Opublikowano Czwartek o 02:52 (edytowane) 19 godzin temu, Lypton napisał(a): No jak ktoś swoją negatywną opinię podpiera tym, że z bezwzględnej maszyny do zabijania zrobili honorowego człowieka, to śmiem wątpić, że w ogóle oglądał pierwszą część. A o kolejnych to nawet nie śmiem, tylko wiem. Co jak co, ale honor u Yautja był istotnym elementem kultury - patrz chociażby zakończenie Predator 2. Muszę dziś pożegnać swojego przyjaciela(kota, po 17 latach) więc średnio mam głowę, ale skrótowo Ci odpiszę, skoro odnosisz się do tego, co ja napisałem. Moja opinia na temat nowego Predatora opiera się na wielu składowych, a nie tylko na tym, że zrobili z niego "honorowego człowieka". Nadmienię również, że w tym stwierdzeniu możesz wykreślić słowo honorowego i zostawić samego człowieka bowiem "uczłowieczyli" go do takiego poziomu, że gdyby ściągnąć mu maskę i charakteryzację to mógłby być normalnym człowiekiem. Jeśli po obejrzeniu pierwszego Predatora miałeś podobne wrażenie to chyba oglądaliśmy dwa różne filmy. Abstrahuje od komiksów, bo wtedy nie było w ogóle o tym mowy. Pomijając ten aspekt, cały film sprawiał wrażenie generycznego sci-fi i niczym szczególnym dla mnie się nie wyróżnił. Humor ok, ale tak zrealizowany przypominał mi nieodparcie Gaurdians of Galaxy i to raczej nie jest zaleta. Scenariusz miał milion dziur i nielogicznych wyborów bohatera, a do tego główny zły... no dość powiedzieć, że raczej mnie nie przekonała. Dla mnie nowy Predator to w najlepszym razie przeciętniak, jeśli Tobie czy komukolwiek innemu się podoba - luz, dobrze dla Was. 19 godzin temu, Lypton napisał(a): Straszyli tylko ci, co nie oglądali. Widzom i krytykom się podobał, spoko oceny pozbierał. Pierwsze zdanie to w ogóle nie powinno zostać napisane, a drugie znaczy tyle, co nic. Dla przykładu Alien: Earth, ma średnią ocen widzów na IMDB: 7,1. Na Rottentomatoes od widzów: 65%, a od krytyków: 94%. Patrząc na to, ktoś mógłby dojść do wniosku, że to dobry serial, a dla mnie i wielu innych to jest dno, dna. Edytowane Czwartek o 04:41 przez Imm 1
Pentium D 1 400 Opublikowano Czwartek o 04:27 Opublikowano Czwartek o 04:27 Dziwne, że niektórym tutaj niepodszedł ten film o Tygrysie https://www.filmweb.pl/film/Czołg-2025-10090585 dostępny w Prime na Amazonie. Mnie kupili w pierwsze 3 i pół minuty. Akcja wolna, ale stabilna. Furia to to nie jest choć daleko nie było. Rozumiem, że to przez zakończenie, ale jak zebrać wszystko w całość i połączyć kropki to ma to sens. 7/10 Spoiler Dowódca przeszedł załamanie nerwowe po wiadomości o śmierci rodziny i podjął złą decyzję w czasie misji a ta cała "droga" przez film to jego ostatni trip po dropsach które kilka razy widać w filmie. Pervitin to nazwa handlowa metamfetaminy, silnie uzależniającego, psychoaktywnego środka pobudzającego. Zastosowanie historyczne: Pervitin był produkowany i szeroko stosowany w czasie II wojny światowej, szczególnie przez żołnierzy niemieckich, w celu zwalczania zmęczenia i zwiększania wydolności. Zagrożenia: Niesie ze sobą ogromne ryzyko psychiczne (psychozy, paranoja, silne uzależnienie) Akcja filmu to wrzesień 1943 więc z tym SU-100 to faktycznie o rok za wcześnie, ale nie ma to aż takiego znaczenia.
Elder 376 Opublikowano Czwartek o 10:32 Opublikowano Czwartek o 10:32 Papka taka jak SISU czy Czołg mdli mnie i działa na nerwy (co im nie pasowało w nazwie filmu Tiger?) nawet nie zestawiam tego czegoś z filmem "1917" mimo że jest dość liniowy i schematyczny oraz "Na zachodzie bez zmian" na podstawie powieści Ericha Marii Remarque'a (który sam był weteranem) ... tu jest przepaść. "Fury" nie jest pozbawione hollywodzkiej manii i ma zbyt heroiczne/propagandowe wątki ale lepiej siadło mimo że niektóry bekę kręcą i krytykują ten film za tryb "Czterech pancernych i Brad Pitt" 1
miro 907 Opublikowano Czwartek o 11:13 Opublikowano Czwartek o 11:13 (edytowane) ale Tygrys to też właściwie 4 pancerni tyle że bez psa, o dobrych niemcach którzy wygrali wojnę może to i sen dowódcy, są w czyśccu.. ale wykonanie słabe strasznie, i nie o zakończenie chodzi a całość jest po prostu słaba, ruskie t34 jest lepiej zrobione za to jest o nim głośno, wystarczy zobaczyć ile tematów/postów na samym filmweb sisu przynajmniej nawet się nie sili na powagę, po jedynce, niczego innego się w zakręconej dwójce nie spodziewałem " na zachodzie bez zmian" w tej nowej wersji to majstersztyk, tam czuć błoto wchodzące do gęby, wszystko od początku do końca jest takie jak ma być... "furia" dokładnie jak mówisz, to hollywood, niby powaznie, ale musiało się w juesej sprzedać 1917 mnie nie kupił, realizacyjnie mistrzostwo, ale kurde jakoś mi nie siadł ale niemcy też potrafili pokazać bardzo dobrze 2w św oczywiscie wszyscy tu widzieli "Das boot " ale pewnie nie wszycy miniserial "nasze matki, nasi ojcowie " może uda wam się znaleźc gdzieś w odmętach neta, a obraz wojny na wschodzie, to co pokazuje m in własnie ten "czołg rosyjski klasyk " idź i patrz" odświeżyłem sobie całkiem niedawno, nadal robi piorunujące wrażenie, tylko uprzedzam.. to nie jest bohatersko-przygodowa Afganistan "9 kompania " Edytowane Czwartek o 11:17 przez miro 1
ITprospector 74 Opublikowano Czwartek o 16:16 Opublikowano Czwartek o 16:16 Droga (Viggo Mortensen, Robert Duvall, Molly Parker, Charlize Theron-epizod) The Road 2009 to ciężki, refleksyjny dramat postapokaliptyczny (nie kino akcji) Film skupia się na relacji ojca i syna, przetrwaniu, moralności i nadziei w świecie po nieokreślonej katastrofie. Jest oszczędny w dialogach, surowy wizualnie i przygnębiający. Księga ocalenia (Denzel Washington, Gary Oldman-dobra rola, Jennifer Beals, Mila Kunis) The Book of Eli 2010 postapokaliptyczny film drogi z elementami kina akcji, poruszający temat znaczenia słów w świecie po zagładzie, wprowadzający element niezłego zaskoczenia i to dość nietypowego. W tle moim zdaniem świetna muzyka. 1 1
Send1N 4 947 Opublikowano Piątek o 04:15 Opublikowano Piątek o 04:15 (edytowane) @ITprospector oba filmy dla mnie są wręcz genialnie (może dlatego że gustuje w filmach postapo) obejrzałem jeden i drugi po 3 razy (odświeżane co kilka lat) Warte uwagi są też na pewno: https://www.filmweb.pl/film/W+ukryciu-2015-650930 https://www.filmweb.pl/film/Snowpiercer%3A+Arka+przyszłości-2013-649608 https://www.filmweb.pl/film/Ludzkie+dzieci-2006-136704 https://www.filmweb.pl/film/Jestem+legendą-2007-217801 https://www.filmweb.pl/film/Ładunek-2017-803161 Swoją drogą: wczoraj była premiera Greenland 2! I dziwnym trafem dokładnie w tym samym czasie zrobiło się głośno o Grenlandii w świecie polityki Edytowane Piątek o 09:40 przez Send1N 1
ODIN85 3 700 Opublikowano Piątek o 04:40 Opublikowano Piątek o 04:40 Ten Ładunek też warty uwagi. https://www.filmweb.pl/film/Ładunek+200-2007-382751/descs 1
Rekomendowane odpowiedzi