Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Send1N

No patrz, jak ten (Hidde2015) mi umknął - dzięki 🍺

Droga i Księga, to prawda świetne są i wręcz nawet szkoda, że nie zrobili Księgi Ocalenia 2 z Mila Kunis.

Moim zdaniem bardzo trafnie pokazano, że słowo, symbolizowane przez "tę książkę", może mieć ogromną siłę oddziaływania na ludzi żyjących w chaosie świata postapokaliptycznego. Dla pokolenia urodzonego już po kataklizmie jest ono czymś nieznanym, natomiast ci, którzy pamiętają czasy sprzed apokalipsy, stają się nośnikami najcenniejszej wiedzy, wartości i utraconego porządku

Jestem Legendą podobnie dobry pomysł i efekt wizualny pustego miasta na tamte lata świetny klimat i wrażenie zrobiło w kinie, film kultowy tak szybko się zrobił, że porobili fanowskie zwiastuny cz.2 tego filmu, jak i alternatywy zakończenia:hihot:

Ludzkie Dzieci - o tak, nietypowy dobry scenariusz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, ITprospector napisał(a):

No patrz, jak ten (Hidde2015) mi umknął - dzięki 🍺

Hidden bardzo dobry :thumbup: skoro ci umknął to wrzucę jeszcze co nieco z tego co sobie po trochu przypominam :E(ale to już nie ta półka) 

https://www.filmweb.pl/film/Hell-2011-571310 

https://www.filmweb.pl/film/Te+ostatnie+godziny-2013-678879 - w tym przypadku akcja dzieje się przed tragedią/końcem czegoś (zwał jak zwał) dość ciekawy pomysł na zobrazowanie zachowania ludzi przed nadejściem nieuniknionego końca :thumbup:

Co do zakończenia I am legend (2007) to to co Miro wrzucił jest oficjalne, Neville zostaje przy życiu i na końcu prowadzi samochód jadąc w kierunku jakiegoś mostu z Anną i Ethanem ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1