Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jurrasic World: Odrodzenie - nie taki zły jak go malowali. Ja się tutaj nie dopatrzyłem typowej głupoty jaką czasem w filmach się widzi. No może poza tą sceną z pontonem, ja bym nie ryzykował tylko się zesrał i uciekł :E  W porównaniu do tych z Prattem poziom wyżej bo nikt tu dinozaura nie próbował oswoić ani żadnej więzi międzygatunkowej nie nawiązywał. Ten dino zmutowany z pryszczem trochę straszny. Myślałem, że będą próbowali z nim walczyć.

P.S. Lepiej mi się ten film oglądało niż Greenland 2 parę godzin wcześniej no i kurczaka z ryżem sobie zjadłem.

Opublikowano (edytowane)

Ja miałem bekę, jak płynęli szybko łodzią, Scarlett rzuciła coś tam do góry i to złapała. Co za głupota...

Akcja z pontonem i zachowanie tego dinozaura wtedy też beka. 

O, to będzie dobre.  

https://www.filmweb.pl/film/Boże%2C+błogosław+Amerykę-2011-629795

Dzisiaj sobie zacznę. Choć mam wrażenie że kiedyś już oglądałem. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
15 godzin temu, j4z napisał(a):

Ja miałem bekę, jak płynęli szybko łodzią, Scarlett rzuciła coś tam do góry i to złapała. Co za głupota...

Oni tę rzutkę do pobierania krwi wystrzelili. Faktycznie głupie to było bo takie rzeczy tylko w próżni.

Dobrze, że jest dostępna wersja z lektorem AI bo znowu mafia dubbingowa kolejny film chciała popsuć jak deadpool i wolverine. Po cholerę oni robią dubbing do takich filmów jak tu lektor wystarczy. Dubbing to do bajek lub filmów dla dzieci a nie do filmu gdzie dinozaury ludzi zjadają albo wywołują niepokój samym wyglądem jak ten z wodogłowiem.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Pentium D napisał(a):

wodogłowiem

Na pierwszej scenie myślałem że tam alien jest. Do części, gdzie więcej widać tego dinozaura, nie dotarłem. 

35 minut temu, Send1N napisał(a):

ludzie zapomnieli jak prawilnie powinno oglądać się film aby był odpowiedni klimat ;) 

Dużo marihuany, ciemno i głośno?

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Oryginalna ścieżka dźwiękowa (nie polska :E) + napisyPL ewentualnie lektor, żaden dubbing ;) oczywiście ciemno tak jak mówisz musi być ale z odurzaniem się to nie koniecznie bo często wymyka się z pod kontroli jak już się zacznie i człowiek 2/3 filmu nie pamięta :hihot:

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Kiedyś bez trawy seans był dla mnie stracony i tylko napisy i przyzwoite nagłośnienie. Dziś jak się najaram seans mnie nudzi, dźwięk z głośników TV, a z napisami nie oglądam. :p

Kiedyś w kinie byłem w każdy weekend, a  ostatnio na "Jak zostałem gangsterem" (ha tfu na ten crap z kupionymi ocenami). 

Jak to w życiu potrafi się pozmieniać... :boink:

Oczywiście dubbingiem dziś gardzę, a kiedyś w produkcjach nie dla dzieci po prostu go nie było. 

5 minut temu, j4z napisał(a):

ha tfu na ten crap z kupionymi ocenami

Teraz widzę, że już spadły oceny - 7.3/10. Jakbym obejrzał drugi raz (czego nie zrobię), może i bym się zgodził. Jak na to szedłem, oceny były sporo ponad 8 bodajże, więc spodziewałem się dobrego polskiego kina kryminalnego, a dostałem komedyjke xd 

Opublikowano

O dubbingu się już wypowiadałem i o historii z nim związanej to się powtarzać nie będę.

ALe jak mówi @Send1N jedyne prawilne oglądaniu filmu to oryginalna ścieżka dźwiękowa+napisy. Z lektorami jest kłopot, a może nie z nimi, a z tłumaczeniami, czasem przez nieumiejętne tłumaczenie film traci sens... i czasem się odnosiło wrażenie że tekst lektora przeleciał przez google translatora, oczywiście dla kogoś kto nie zna angielskiego. A ja lubię oglądać filmy pod :blant: a nawet po łysiczce(czego więcej w życiu bym nie zrobił...Shutter i LAbirynt Fauna mnie wyleczył :E ) aż sobie muszę odświeżyć Up In Smoke :D 

Kiedyś kumpel jeździł na dyskoteki i zblazowany w niedzielę zawsze wpadał do mnie na wiadro i seans :D