Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kruger idealnie wpasował się w rolę straszaka dzieciaków. Sama historia była straszna, morderca dzieci zabijający w snach. Do tego klimatyczne wstawki z dzieciakami odmawiającymi modlitwę lub ostrzegającymi przed FK. W dawnych czasach dzieciaki nie były przyzwyczajane do takich filmów. Pamiętam, że w erze vhs była na dzielnicy taki cwaniak, co miał pierwszy odtwarzacz. Wynajmował w piwnicy dość spore pomieszczenie. Miał tam kolorowy tv i video. Ustawił 20-30 krzeseł i kasował za wstęp. Wpuszczał wszystkich, nawet najmniejsze smarki. Elm Street to chyba pierwszy horror jaki widziałem. Pamiętam, że byłem strasznie zasrany po scenie łóżkowej z pierwszej części (kiedy to FK ciął tą biedną laskę po całej sypialni i rozsmarował ją na suficie).

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Mówisz? mi to zawsze tego typu horrory jakieś zabijanie w halloween, walentynki itp kojarzyły się z bajeczkami w których leje się krew :E Terrifiera nigdy nie oglądałem z tego względu ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Tzn może źle się wyraziłem, do krwi w horrorach nic nie mam bo sporo oglądałem takich co lało się litrami a film mi się podobał, głównie chodzi o tego typu że chodzi jeden koleś w jakieś "święto" i zabija wszystkich po kolei, jak halloween czy krwawe walentynki, terrifier jest bodajże tym samym jeżeli dobrze się orientuje? ;) 

Opublikowano

jak chcecie zobaczyć coś dobrego, co zryje beret, zostanie w pamięci naprawdę na długo...

to polecam " dziewczynę z igłą "   tylko uprzedzam, naprawdę mocny film....

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, j4z napisał(a):

oglądałem horrory "Pi" zrobiło

Pi horrorem ? hmm , a film wybitny, bez dwóch zdań, nawet bez tej muzyki 8/10

na filmwebie dziś fajna lista, najbardziej obrzydliwych filmów, jest i Serbski film i ludzka stonoga

nie mogłem sobie juz kiedyś przypomnieć tytułu tego francuskiego slashera, ale jest na tej liście,

to francuski " Martyrs"  pamiętam że zrobił wtedy na mnie ogromne wrażenie, dobre to było...

https://www.filmweb.pl/news/Top+10%3A+najbardziej+obrzydliwe+filmy+w+historii+kina-160919

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, miro napisał(a):

Pi horrorem ?

No faktycznie, po napisaniu zauważyłem swój błąd, ale nie chciało mi się już edytować. No, ale rył czaszkę nieźle. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Ostatnio wracam do starych horrorów z ery vhs. Wczoraj obejrzałem (ponownie) From Beyond z 1986. Jest to film zrobiony przez reżysera Reanimatora. Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam. Kino klasy B najwyższych lotów.