Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie skończyłem oglądać Continuum: Ocalić przyszłość. Jeden z najlepszych seriali sci-fi o podróżach w czasie jaki widziałem. Dodatkowo serial kompletny z finałem. Świetnie napisane postacie, ich ewolucja i casting. Nie ma postaci która by denerwowała swoją obecnością. Od 3 sezonu zmienili intro i ani razu nie pominąłem :E

Opublikowano

Imposters odpuszczam na finale s01. Niby średni z dobrymi momentami, ale zbyt dużo rzeczy mi się tam nie klei. Scenariusz jest niedopracowany. 6/10

Miro przypomniał o Hacks i do niego wróciłem. 

Opublikowano

Odpaliłem sezon 3 Lioness, patrzę na podsumowanie co tam było w poprzednim sezonie i "chwila moment, nie pamiętam tych scen. Jedynie te z laską co się sama zgłosiła do wojska kojarzę". Patrzę trailer S2, patrzę trailer S1 i faktycznie drugiego sezonu nie widziałem. Jak ja to mogłem przegapić :E Teraz zamiast jednego sezonu mam dwa do obejrzenia :glodny:

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Odpaliłem sezon 3 Lioness, patrzę na podsumowanie co tam było w poprzednim sezonie i "chwila moment, nie pamiętam tych scen. Jedynie te z laską co się sama zgłosiła do wojska kojarzę". Patrzę trailer S2, patrzę trailer S1 i faktycznie drugiego sezonu nie widziałem. Jak ja to mogłem przegapić :E Teraz zamiast jednego sezonu mam dwa do obejrzenia :glodny:

Żałuję, że kończy mi się już Landman (zostały 3 odcinki). Natomiast przede mną 3 sezon Lioness.

Jakoś nie podszedł mi serial Sheridana o tym burmistrzu od więziennictwa. Spróbuję wrócić jeszcze raz, jeśli mnie zachęcicie.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

lioness jest specyficznym serialem, jest stylizowany na niby realistyczny i poważny i nawet fajnie sie ogląda ale jak zaczyna sie coś dziać na większą skalę to ręce opadają, scena z helikopterem na boisku piłkarskim jest tak samo cringowa i głupia jak scena bitwy w sezonie 2 (kto widział to pewnie wie co mam na mysli) 

Spoiler

kilku złoczyńców biegnie srodkiem boiska scigając zakładniczkę, za nimi biegną super wyszkoleni amerykanscy spece , płaski teren , stosunkowo niewielka odkległosc , wystarczyłoby przycelować i ich zastrzelić (bez problemu mogliby to zrobić) ale nie ,oni muszą biec za nimi by na końcu przybył helikopter i "pomógł " . Ja wiem ze to kino ma byc widowiskowe itd ale *urwa tak bardzo mnie męczy gdy serial który bywa powazny nagle staje sie tak bardzo głupi i widac ze pewne sceny wymyslane są celowo by "by nadleciał helikopter i pomógł a to wszystko podlane sosem amerykanskiego patosu , aż sie ulewa."

23 godziny temu, tgolik napisał(a):

Jakoś nie podszedł mi serial Sheridana o tym burmistrzu od więziennictwa. Spróbuję wrócić jeszcze raz, jeśli mnie zachęcicie.

jak ci nie podszedł to nie ma co sie męczyć, ja nie wracam do seriali jakie mi nie podeszły, kazdy ma swój gust i swoje wymagania. ja chyba ten serial zarzuciłem przy 2 lub 3 sezonie (jak skończył sie wątek tej prostytutki) potem był wg mnie sporo słabszy i juz nie chciałem sie meczyc.

Opublikowano

Lanterns. Kolejna średnio udana próba przeniesienia komiksu na srebrny ekran. Ani to kryminał, ani serial superbohaterski. Całość ratuje niezła obsada, ale akcja wlecze się niemiłosiernie, co odcinek jesteśmy raczeni kolejnymi dawkami głupoty głównych bohaterów. Niewiele się tutaj klei. 

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Reacher S4 - ok. Fajna scena walki na dwa karambity. Budowanie napięcia jak widział, że z jednym będzie problem a tu nagle pojawia się drugi. Irl po tylu ciosach krwawiłby jak świnia. Fajny humor. Postać Tamary na plus

Lioness S2 - dobry i fajnie się oglądało to końcówka trochę cringeowa. Nie wiem też po co to zamieszanie z córką jak wystarczyło tam wejść, sprać chłopa po mordzie i uzyskać ten sam efekt.

Lioness S3 - został ostatni odcinek, ale można już podsumować. Słabsze to niż sezon 2. Nie lubię skakania w czasie. Na plus jechanie po Ukraińcach. Mam nadzieję że wyjdzie tak jak podejrzewają i finał będzie mocny.

Golizna na plus w obu sezonach.

Teraz lecę Star Trek SNW. Fajne zróżnicowane odcinków. Pierw podróż w czasie, później odcinek mroczny, humorystyczny i czwarty czarno-biały.

Opublikowano (edytowane)

Co jest kurna w dupę!? Myślałem, że Hacks jest zakończony. S03 ucięli piękną sceną, a tu nie ma nic więcej! Okazało się, że na Sky brakuję dwóch ostatnich sezonów. No nic, trzeba będzie poszukać. Dobry, inteligenty serial, z błyskotliwymi dialogami, a nie gówno, co nie klei się kupy. Cieszę się, że do niego wróciłem. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
3 godziny temu, j4z napisał(a):

Myślałem, że Hacks j

ja na razie po kilku odcinkach czwartego sezonu odstawiłem, za duzo tego...

obejrzałem Lalkę,

teraz dorwałem brytyjskie wydanie 07 zgłoś się ( calling 07 ), oni to wydali na 8 płytach br w 4:3 orginal aspect ratio i audio LPCM 2.0, absolutna perełka , bo u nas po zremasteryzowaniu wydali to w 16:9, czyli ucięli z góry i z dołu, a audio do DD  ... jest klimat ;)

Opublikowano

Skoczyłem 4 sezon Reachera,  trochę słaby, ale dla mnie nie jest to najgorszy sezon z calej serii, takie 7/10 czekam na 5 sezon.

Skończyłem też serial z uniwersum" Recher  Neagley, i nie powiem całkiem spoko sie oglądało, i czekam na kolejny sezon. Mocne 8,5/10.

Opublikowano
W dniu 18.09.2026 o 11:46, Pentium D napisał(a):

Lioness S3 - został ostatni odcinek, ale można już podsumować. Słabsze to niż sezon 2. Nie lubię skakania w czasie. Na plus jechanie po Ukraińcach. Mam nadzieję że wyjdzie tak jak podejrzewają i finał będzie mocny.

Jednak wyszło inaczej niż się spodziewałem. Lekki niedosyt.

• Sad 1
Opublikowano
W dniu 20.09.2026 o 12:58, Pitross20 napisał(a):

Skoczyłem 4 sezon Reachera,  trochę słaby, ale dla mnie nie jest to najgorszy sezon z calej serii, takie 7/10 czekam na 5 sezon.

Skończyłem też serial z uniwersum" Recher  Neagley, i nie powiem całkiem spoko sie oglądało, i czekam na kolejny sezon. Mocne 8,5/10.

Reacher nawet dobry. Odcinki krótkie to szybko zleciało. Fajne akcje w finale.

Opublikowano

Star Trek SNW S04 - całkiem dobry sezon. Podobały mi się wszystkie odcinki choć w ostatnim motyw narodzin był dziwny nawet dla mnie. Na IMDb oceny odcinków rysują sinusoidę. Dziwi mnie niska ocena odcinka 5 z muppetami.

IMG_20260926_073249.thumb.jpg.9a5b13cf68e01dc80bc67e4e742954ef.jpg

Rycerz 7 Królestw cały sezon obejrzałem i serial dobry. Pamiętam że Critical Drinker się tym zachwycał, ale w sumie nie wiem czym. Takich seriali które mixują powagę z humorem jest trochę. Choćby we wspomnianym SNW są odcinki luźniejsze, poważniejsze i z humorem.