Spychcio 802 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Zgadza się, wszystko jest opisane w linku, który podałem. Jednak te TV z całą pewnością się nie wypalą a ja chciałbym wymienić mojego 65" na 85" i mieć święty spokój na minimum 7 lat. TV mam działać na 100% podświetlaniu czyli na 100% swoich możliwości nawet jak przechodzę jedną gre np. 150h. Nie chcę się martwić, że coś się wypali (np. HUD), tak samo jak mam włączony kanał informacyjny z paskiem na dole lub jak oglądam wiele godzin kogoś strimy. 1
Kadajo 7 418 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Ale tutaj chodzi o to ze to nadal LCD. Już widzę Samsung będzie marketingowo wymyślał ze to MicroLED co jest kompletną nieprawda. Nie pierwszy raz ta firma wymyśla głupoty.
Spychcio 802 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Jeden pies z nazwą, my wiemy co jest grane a przeciętny Kowalski nie ma pojęcia co to LED, Micro LED czy OLED...
Kadajo 7 418 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia No wiec właśnie nie powinien być jeden pies Czy LCD podświetlany matryca OLED to byłby OLED ?
some1 537 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Czy LCD podświetlany matryca OLED to byłby OLED ? W skrócie LOLed. Samsung już rejestruje znak towarowy. 3
Kadajo 7 418 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Ciekawy jestem czy Samsung nie jest blisko "ogarnięcia" prawdziwego MicroLED'a i już tworzy podwaliny pod mieszanie ludziom w głowach.
Wu70 739 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia 3 godziny temu, Spychcio napisał(a): Nie chcę się martwi Ale wiesz że można używać OLEDa i nie martwić się? Nikt tego nie sprawdza Kup sobie jakiś model co ma 5 lat gwarancji (np. G5) i wywalone, ciesz się życiem 1
Spychcio 802 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, Wu70 napisał(a): Ale wiesz że można używać OLEDa i nie martwić się? Nikt tego nie sprawdza Kup sobie jakiś model co ma 5 lat gwarancji (np. G5) i wywalone, ciesz się życiem Myślę właśnie o G5, ale 77" to trochę mało a 83" to cena już zaporowa jak dla mnie...dlatego spoglądam też na FALDy 85". Edytowane 11 Kwietnia przez Spychcio
Wu70 739 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia A to tak, najnowszy G w największym rozmiarze to cena kosmos, może G4 coś znajdziesz? Ja bym się nie bał i wchodził w C (cena) ale tylko G da duży spokój (gw) Mi dzisiaj wpadło w oko takie coś, 5898zł za 98", pewnie niezły szajs ale zamiast projektora powinien robić wrażenie(?) https://www.pepper.pl/promocje/telewizor-tcl-98c655-98-qled-4k-144-hz-cashback-800-zl-finalnie-5898-zl-inne-tv-w-opisie-at-x-kom-1026886
Spychcio 802 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) TV 85" za 10 000zł mają bardzo średni obraz a Ty patrzysz na 98" za 6000zł. W życiu bym tego nie kupił. Jakość obrazu to podstawa. Szkoda kasy:) G4 nie chce bo wypada mizernie w porównaniu do G5. G4 vs G5 w tych samych scenach Edytowane 13 Kwietnia przez Spychcio
ODIN85 3 503 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Bez przesady G4 to dalej topka obrazu.Jak dla mnie dopłata nie warta.
Spychcio 802 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia TOPka obrazu? Nie w porównaniu do G5. Popatrz na ostatnią scene, 850nitów vs 1950nitów. 1100nitów różnicy, to jest totalna przepaść. Takich różnic nie było przez wszystkie 4 generacje serii G jak teraz zrobił sam jeden G5.
Kadajo 7 418 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Jasność szczytowa to nie jest MUS który decyduje o jakości obrazu. ON decyduje tylko jak sama nawa wskazuje o jasności maksymalnej. Nie wspominając ze to ma znaczenie praktycznie tylko w HDR. W SDR i nawet HDR który będzie masterowany do 1000 Nitow co dziś chociażby w grach jest norma nie będzie różnicy miedzy tymi oledami żadnej. Wszytko powyżej 1000 nitów ma sens dopiero przy filmach i to tylko tych które były masterowane natywnie do 4000 nitow. Pytanie czy faktycznie różnice będą aż tak znaczne bo dopóki matryca nie jest w stanie lokalnie utrzymywać stałych 4000 nitow to bym sobie nie zawracał zbytnio głowy tymi różnicami.
Doamdor 1 796 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 02:02, Spychcio napisał(a): TV 85" za 10 000zł mają bardzo średni obraz a Ty patrzysz na 98" za 6000zł. W życiu bym tego nie kupił. Jakość obrazu to podstawa. Szkoda kasy:) G4 nie chce bo wypada mizernie w porównaniu do G5. G4 vs G5 w tych samych scenach Dają w zestawie okulary przeciwsłoneczne?
Sidr 124 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja W dniu 14.04.2025 o 04:08, Doamdor napisał(a): Dają w zestawie okulary przeciwsłoneczne? Też do końca trochę nie rozumiem zachwytu nad dużą maksymalną jasnościa. Punktowa, chwilowa jasność 1000+ nitów, to super sprawa w grach i filmach. Tu dochodzi jeszcze kwestia odległości od TV. Do tekstu idealnie jest ok 200-300 nitów w zależbości od danej osoby. Przy monitorze i 450 nitach na sztywno w lekko zaciemnionym pomieszczeniu mnie momentalnie szczypią oczy. Wartości w okolicach 2k nitów (na małym obszarze ekranu), to chyba tylko się sprawdzają w nasłonecznionym pomieszczeniu. Nie wiem, może się myle i niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu.
Tooth 40 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Pytanie Kiedy w Polsce będą dostępne OLED G5 od LG ?
ODIN85 3 503 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja To i tak nieważne bo się najbardziej opłaci się kupić w 2026
krukkpl 221 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Zgłaszał ktoś TV LG na gwarancję z powodu martwych pixeli po raz drugi? W sensie... zgłosiłem na krótko przed wygaśnięciem pierwszej gwarancji, wymienili matrycę, a teraz niedługo mija 2 lata od tej wymiany i znowu mam martwe pixele... Facet, który wymieniał mówił, że gwarancja biegnie od nowa. Ale jedynym dowodem tej naprawy, który mam jest zdjęcie formularza "zlecenie naprawy", które zrobiłem jak był u mnie... Edytowane 6 Czerwca przez krukkpl
VRman 2 641 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Taaa.. 40000zl za najtańszy TV MicroLED chwalą jako super tani. Po ilu? Chyba z 5 lat już śledzę stronę https://www.microled-info.com/ Ale SED/FED kilkanaście lat temu spuszczono w kiblu bo były za drogie i nikt nie będzie inwestował w technologie droższe od LCDików. Edytowane 28 Czerwca przez VRman
musichunter1x 1 324 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Może pozwoli to na zrobienie dobrego ekranu 1080p
some1 537 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Ceny ładnie już spadły to zamówiłem C5 42. Zobaczymy jaka jest różnica względem C2. 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Ceny lepsze niż monitorków 27-32. 36 minut temu, some1 napisał(a): Ceny ładnie już spadły to zamówiłem C5 42. Zobaczymy jaka jest różnica względem C2. .
Rekomendowane odpowiedzi