Kadajo 8 559 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Do 8K już jedno pojęcie nieudane było. Nic się w sumie nie zmieniło od tamtego czasu.
KaszaWspraju 67 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Spokojnie czekam z C2, na kolejny przyciety model C 42" za rok, może będzie warto zmienić.
Doamdor 2 504 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 5 godzin temu, ODIN85 napisał(a): O grach multi mi nie gadaj. Chyba że tylko w takie grasz. Gram w różne gry. Jeżeli brakuje ci fps, to wymień kartę graficzną. 5 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): Szkoda że nie dostaniemy panelu HyperRadiant w 42" teraz tylko jestem w zasadzie ciekawy ceny za C6 165Hz Widząc jak się zmienia model 42", to LG bardzo oszczędnie podchodzi do tego modelu. Historia ceny raczej będzie identyczna co do C5, pod koniec roku przecena 40-50%. 1
some1 627 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) 12 godzin temu, Doamdor napisał(a): Z 4K nie da się już nic więcej wykręcić, poza jasnością, patrz na G6. Jest jeszcze układ subpixeli do poprawy. No i ciekawe czy będzie miał aktywny dithering. Na C2 tego nie masz, ale w nowszych modelach już trochę przeszkadza. 165 Hz na plus, ciekawe ile generacji poczekamy na 240 Hz. Edytowane 5 Stycznia przez some1
ODIN85 4 016 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 6 godzin temu, Doamdor napisał(a): Gram w różne gry. Jeżeli brakuje ci fps, to wymień kartę graficzną. Widząc jak się zmienia model 42", to LG bardzo oszczędnie podchodzi do tego modelu. Historia ceny raczej będzie identyczna co do C5, pod koniec roku przecena 40-50%. Nie ma takiej karty co zapewni 4k 165 bez kompromisów.
Doamdor 2 504 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Jak lubisz grać na niskim fps, to nie wymieniaj. 1
Send1N 5 756 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Spokojnie można korzystać z 4K 165hz i nie trzeba mieć nawet 5090 wystarczy odpowiednio dobrać ustawienia a nie jako stary koń być nadal niewolnikiem ultra chociaż i z tym można sobie poradzić włączając dlss i cudowny generator 1 1
Doamdor 2 504 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia @Send1N Na wiosnę odpali się MFGX6 i 165Hz będzie za mało. 1
DżonyBi 2 093 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Jest 4-warstwowy Tandem Woled 2.0, ale nie dla 42". No cóż.. uparłem się, że zmienię w tym roku 42C3 - zostaje wybór między C5 144Hz, a C6 165Hz i raczej pójdę w C6, który też będzie pewnie ciut jaśniejszy niż C5 - obstawiam jakieś ~100 nitów+ w HDR. Edytowane 6 Stycznia przez DżonyBi
DżonyBi 2 093 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Jeżeli chodzi o samo miejsce to by się znalazło bez problemu, ale to już nie byłoby to. Korzystam z 42" jak z normalnego monitora przy biurku tylko trochę głębszym i nie chcę tego zmieniać. Edytowane 6 Stycznia przez DżonyBi 1
Fenrir_14 1 078 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 9 godzin temu, DżonyBi napisał(a): Jest 4-warstwowy Tandem Woled 2.0, ale nie dla 42". No cóż.. uparłem się, że zmienię w tym roku 42C3 - zostaje wybór między C5 144Hz, a C6 165Hz i raczej pójdę w C6, który też będzie pewnie ciut jaśniejszy niż C5 - obstawiam jakieś ~100 nitów+ w HDR. W 42" C6 będzie ten sam panel który jest w C5. Jedyna różnica to procesor Alpha 11 Gen 3 i odświeżanie 165Hz. Słabo ale to było dla mnie do przewidzenia że małe rozmiary nie dostaną najlepszej technologii ;/
Doamdor 2 504 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 10 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): W 42" C6 będzie ten sam panel który jest w C5. Jedyna różnica to procesor Alpha 11 Gen 3 i odświeżanie 165Hz. Słabo ale to było dla mnie do przewidzenia że małe rozmiary nie dostaną najlepszej technologii ;/ Nawet w G6 olali model 48" i Tandem OLED 2.0 jest dopiero od 55". Edytowane 7 Stycznia przez Doamdor 1
Fenrir_14 1 078 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) No niestety. Ja jestem zawiedziony, nie potrzebuje extra jasności w postaci 100 nitów z enhancerem. Chciałem nowy panel ale jak można było się spodziewać nie ma opcji w 42 calach Sens wymiany jest wątpliwy na zasadzie wymienił stryjek siekierkę na kijek lol Edytowane 7 Stycznia przez Fenrir_14
Doamdor 2 504 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a): No niestety. Ja jestem zawiedziony, nie potrzebuje extra jasności w postaci 100 nitów z enhancerem. Chciałem nowy panel ale jak można było się spodziewać nie ma opcji w 42 calach Sens wymiany jest wątpliwy na zasadzie wymienił stryjek siekierkę na kijek lol Wymiana dla większej ilości Hz, gwarancji i 0 przebiegu. Może pod koniec roku wymienię, albo poczekam z wymianą do C7, bo mój oled w tym roku będzie miał 4 lata i już ma sporo na liczniku godzin. Edytowane 7 Stycznia przez Doamdor 1
Fenrir_14 1 078 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 17 minut temu, ODIN85 napisał(a): Jak Ci się mieści 42 to 55 też wejdzie 55 dla mnie nie będzie komfortowy pod granie mysz + klawiatura. 42" jest idealny. 1
Zhao 766 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ja od grudnia cisnę 42C5 - zastanawiałem się czy poczekać na C6,ale nie zrobiłem tego Sam ekran robi robotę - ciekawi mnie ile wytrzyma przy moim użytkowaniu (jedyne co zrobiłem to ukrywanie menu start i wygaszacz ekranu w TV) Podstawę mam inną - typowo jako monitor Zasadniczy minus tego TV to dla mnie pilot - nie wiem kto to wymyślił Magic remote...dobre sobie
ODIN85 4 016 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ale to ustawiasz pod sdr i hdr a potem służy tylko do uruchomiania.
j4z 1 292 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Zhao napisał(a): Magic remote...dobre sobie A daj spokój. Ubolewam mocno, że nie można tego wyłączyć. Edytowane 7 Stycznia przez j4z
some1 627 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): potem służy tylko do uruchomiania Nawet do tego nie potrzebny. LGTVCompanion i pilot może się kurzyć. Edytowane 7 Stycznia przez some1
Kadajo 8 559 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Beznadziejna apka, to co pilotem zrobię w 5 sekund tutaj zabiera ponad 30. 2 godziny temu, Zhao napisał(a): Zasadniczy minus tego TV to dla mnie pilot - nie wiem kto to wymyślił Magic remote...dobre sobie Nie wiem jak te nowe, ale te stare były bardzo dobre. 1
Zhao 766 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia @KadajoTen nowy jest taki W zasadzie używany teraz tylko do on/off 2
Rekomendowane odpowiedzi