Jaycob 3 178 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Szkoda, że nie pamiętasz, bo ja także próbowałem strzelać i z tego działka na smołę i używać granatów z krwią i nic. Jest jedno miejsce, do którego chcę się dostać, ale te nietoperki drenują mi akusy i już byłem w sytuacji, że nie mogłem wrócić. A i jeszcze są takie neutralne stworki, jak gdyby żółte ośmiornice niedaleko schroniska... 9 minut temu, Reddzik napisał(a): Tak, bo je ubijałem. Nie pamiętam czy była notka w grze o tym, granatami je ubijałem lub strzelałem w nie.
Reddzik 4 329 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca (edytowane) Z internetu jak ubić nietoperze, podobnie te na ziemi też zabijałem w ten sposób, kilka rzutów granatami i poszły, jest też chyba quest na te małe skurczybyki by się ich pozbyć. Dlatego piszę, że je ubijałem. Spoiler Jak efektywnie wyeliminować te cholery? Kiedy już masz te cudowne granaty, przygotuj je w podręcznym pasku (tak, żeby nie szukać ich gorączkowo w środku starcia). Gdy zbliżasz się do strefy, gdzie z reguły latają nietoperze, bądź gotowy rzucać. Najlepiej sprawdzają się: Granaty MP – rzuć je na ziemię tuż przed sobą, kiedy nietoperze zaczynają szarżować. Wybuch powinien załatwić całą grupę za jednym zamachem. Granaty z krwią – też skuteczne. Możesz rzucić taki granat pod swoje nogi i stanąć w chiralnej mgle, żeby nietoperze same się w niej wykitowały. Trochę to ryzykowne, ale działa. A jak coś przeżyje? Ignoruj. Serio. Jeśli nie atakują z całej siły, to nie warto marnować amunicji – skup się na dostawie. Edytowane 25 Marca przez Reddzik 1
aureumchaos 823 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Mozna tez uzyc karabinu MP ale trzeba miec sporo amunicji, po jakims czasie one wpadaja w ziemie i robi sie z nich smola.
Jaycob 3 178 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Czyli nie warto atakować i marnować zasoby. A te żółte "ośmiorniczki" o których wspomniałem?
aureumchaos 823 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Ja je omijam i one po chwili robie z siebie bloto. Gozrej jest jak biegam po niektorych jeziorkach smoly to te male lawice czegos tam drenuja mi cala bateria i nie moge uzywac szkieletora, to znaczy musze znalesc lub zrobic sobie wtedy generator. Po 40h moge jednak powiedziec, ze gra jest mocno znerfiona i dla casuali. Teren nie stanowi w tej czesci zadnego wyzwania, wszedzie gdzie napotkam trudnosc i zaczynm sie cieszyc ze trzeba bedzie cos wymyslic to wychylam sie za rog i mozna to obejsc Nie ma terenow jak w 1 gdzie np na te ze sniegiem bez drabiny i linki nie podchodz. Tu sie biega swobodnie i na nic nie trzeba zwracac uwagi BTkow jak kot naplakal i omijanie ich jest dosc proste, nie ma tez niewidzialnych łapek ktore Cie gonia... w ogole naje*** inni porterowie tyle tych zipline i innych rzeczy ze biega sie jak po placu zabaw z rozrzuconymi zabawkami... Nie ma juz tej satysfakcji ze w koncu sie udalo dotrzec z ładunkiem. Taki troche city simulator do budowania. Jedynie przerywniki daja rade i fabula dla mnie jest ciekawa ale reszta jest ulatwiona dla niedzielnych graczy. Pogoda tez nie jest juz wyzwaniem jak w 1. Edytowane 26 Marca przez aureumchaos 1
ODIN85 5 310 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Tylko walka na końcowym etapie gry jest wymagająca. Ale Wy robicie wszystko to pewnie też nie będzie 1
aureumchaos 823 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Znalazlem artykuł, ze kojima po napisaniu scenariusza przekazal devom, ze chce aby gre ukonczylo wiecej ososb. Statystyki z jedynki byly ok 30% a po znerfieniu dwojki testerzy wlezli na ponad 60%... A idz Pan w uj... Zepsuli gre To miala byc moja GOTY 2026 Edytowane 26 Marca przez aureumchaos
Kadajo 10 738 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 2 minuty temu, aureumchaos napisał(a): Znalazlem artykuł, ze kojima po napisaniu scenariusza przekazal devom, ze chce aby gre ukonczylo wiecej ososb. Statystyki z jedynki byly ok 30% a po znerfieniu dwojki testerzy wlezli na ponad 60%... A idz Pan w uj... Zepsuli gre To miala byc moja GOTY 2026 ALe jedynka tez podobno została znerfiona, szczególnie wersja Directo's Cut, dlatego ostatecznie ogrywa oryginal 1
aureumchaos 823 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Wedlug Kojimy chcial aby wiecej ludzi poznalo fabule i historie ktora chcial opowiedziec... taaaaa... 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): ALe jedynka tez podobno została znerfiona, szczególnie wersja Directo's Cut, dlatego ostatecznie ogrywa oryginal Mi ciezko ocenic bo 1 na nogach gralem offline a 1 DC gralem tez na nogach ale juz z porterami i rzeczywiscie bylo latwo. Ale teren, BTeki, pogoda byly raczej takie same. Edytowane 26 Marca przez aureumchaos
Kadajo 10 738 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Na pewno jest w tym trochę prawdy, bo Kojima jest znany z hardkorowego podejścia do swoich gier. Dziś na pewno więcej osób się odbija od jego gier. Poczekaj jak wyjdzie MGS Collection Vol 2 i ludzie zaczną grac w MGS 4 Zobaczysz jaki płacz będzie Mnie bardzo się podoba MGS Delta, chcialbym aby Konami tak odświeżyło wszystkie części. 1 1
aureumchaos 823 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Nowe pokolenie Z pewnie wycina nam gry tak.. Przyzwyczajeni do rolek i yt... samo sie gra bo samo sie oglada.. Edytowane 26 Marca przez aureumchaos
Kadajo 10 738 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Nic na to nie poradzisz, tym bardziej mnie zaskoczył ten MGS Delta ze został tak dobrze odwzorowany do oryginału. Dopóki nie probuja "zmieniać" oryginalnych wydań starszych gier to luz. W Delcie to w sumie zrobiono to bardzo dobrze, bo masz wybór jak chcesz w tą grę grac. Co w sumie podnosi jej wartość, bo można ja skończyć w trybie oryginalnym lub nowym, albo nawet je mieszać. 1
Jaycob 3 178 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Wedlug Kojimy chcial aby wiecej ludzi poznalo fabule i historie ktora chcial opowiedziec... taaaaa... Nie jestem fanem upraszczania gier pod szerszą widownię. Rozumiem, że budżety AAA są ogromne i gra musi na siebie zarobić, ale szkoda mi tej surowości i unikalnego klimatu "jedynki". To wygląda tak, jakby twórcy sami przestali wierzyć w siłę swojej gry. Skoro Elden Ring jest grą obiektywnie o wiele trudniejszą i odniósł taki sukces (~30 mln sprzedanych kopii), to znaczy, że chyba gracze chcą wyzwań? I btw, zamiast przepalać budżet na gwiazdeczki z Hollywoodu, mógłby zainwestować w sam gameplay i dopracować mechaniki, bo niektóre z nich ewidentnie kuleją i wyglądają na niedrobione.
aureumchaos 823 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Tutaj o tym czytalem ze ponoc jedynak byla za wolna to 2 ma byc szybka i przyjena https://www.pcgamer.com/games/action/after-feedback-that-death-stranding-was-too-slow-kojima-wanted-more-players-to-see-death-stranding-2-all-the-way-through-to-the-end/ Cytat Według danych o trofeach na PSNProfiles i Steam, mniej niż połowa graczy zobaczyła napisy końcowe w pierwszej części Death Stranding. Statystyki różnią się w zależności od wersji gry: około 40% ukończyło oryginalną wersję na PS4, 34% ukończyło wersję reżyserską na PS5, a tylko 20% (prawdopodobnie gracze, którzy poszli dwa razy) dotarło do końca na Steamie. Edytowane 26 Marca przez aureumchaos
ODIN85 5 310 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Wszystko się zgadza. Do tego fabuła też jest zrozumiała i podana na tacy. Edytowane 26 Marca przez ODIN85 1
Kadajo 10 738 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @Jaycob tylko ze kluczowym jest to co robisz w Elden Ring a co w Death Stranding
aureumchaos 823 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Jak gralem w jedynke to miala taki zapach Lyncha gaimingu... Tutaj jest wszystko proste heh...
ODIN85 5 310 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Bo już wiesz o co chodzi. Tak masz w każdej bezpośredniej kontynuacji.
Jaycob 3 178 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Wszystko się zgadza. Do tego fabuła też jest zrozumiała i podana na tacy. No nie wiem - ka, ha, prądy smolne, plaże, górne plaże... Jestem w 5 rozdziale i nic nie rozumiem. 1
Jaycob 3 178 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 20 minut temu, ODIN85 napisał(a): Na końcu wszystko się wyjaśnia To, jak na końcu wszystko się wyjaśnia, to chyba nie jest tak do końca podane na tacy.
aureumchaos 823 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Dobra komiec spoilerowania bo calkiem strace zapal robic pyszne.pl na nogach... zostawcie orobiny frajdy z gry
ODIN85 5 310 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 8 minut temu, Jaycob napisał(a): To, jak na końcu wszystko się wyjaśnia, to chyba nie jest tak do końca podane na tacy. Będziesz zadowolony 1
Jaycob 3 178 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 9 minut temu, aureumchaos napisał(a): Dobra komiec spoilerowania bo calkiem strace zapal robic pyszne.pl na nogach... zostawcie orobiny frajdy z gry Nadal mam frajdę, choć nie tak dużą, jak w pierwszej części. Zacząłem stawiać tyrolki i dopiero teraz zacznie się zabawa.:D W sumie nie chce mi się pchać fabuły do przodu, a mógłbym tylko budować i usprawniać dostarczanie paczek. Widoczki w tej grze są mega. Jedziesz sobie po takich terenach i jeszcze Low Roar zaczyna grać. 3
Rekomendowane odpowiedzi