Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Nowe pokolenie Z pewnie wycina nam gry tak.. :( Przyzwyczajeni do rolek i yt... samo sie gra bo samo sie oglada.. 

Nie jeden dziadek 40 latek jak czytam forumy, nawet u nas tacy są, granie na easy, proste mechaniki zachwalane w wszelakich średniakach AAA bo wystarczy klikać i się przechodzi, a po "zmianie w fabryce" nie mają sił na nic wymagającego, więc fajnie jak się samo przechodzi, aby graficzka była ładna w miarę :E 

Nie zwalałbym wszystkiego na młodych, starsi też się lenią i do tego mają kasę na nowości po 300zeta :E. Mój syn prawie w ogóle nie gra w typowe gry AAA, a gra sporo tylko, że sim racing, strategie jak Crusader Kings III, Hearts of Iron, Europa Universalis, Cities skylines, rpg typu Morrowind itp. 

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie, jego koledzy w szkole też grają w różne gry, również w te bardziej skomplikowane i te klasyki z dawnych lat, oczywiście nie wszyscy, ale grywają. Mam też trochę z rodziny i ich znajomych co znam tak ~20-25 lat "młodzieży" i też nie jest tak, że grają tylko w jakieś samograje. Elden Ring, strategie to też leci i można porozmawiać na poziomie o grach z moją siostrzenicą, jej chłopakiem itd.

Jeśli chodzi o zachwalanie średniaków AAA, średnich mechanik, często niedorobionych itp. :E To ja dużo częściej to czytam nawet tu na forumie od starych dziadów niż słyszę od młodych co grają :E 

Edytowane przez lukadd
  • Like 3
Opublikowano

Jak ukończysz, to daj znaka, czy warto, chodzi mi o ulepszenia. Na 5 gwiazdkach każdy z bunkrów ma unikatowe dodatki.

BTW, wspominałem wcześniej o tym stworku, co zaraz znika. Dzisiaj strzeliłem do niego ze strzelby i wypadły z niego 3 największe kryształy chiralne i wpadł achik. :D  Tam przy schronisku trochę ich tam biega, to pójdę nafarmić kryształów. 

Zrzut-ekranu-(7).png

• Like 1
Opublikowano

O kurde a ja przed nimi uciekałem bo jak mnie coś walnie to mi się towar rozsypuje czasami i wkurza mnie zbieranie. 

Nie wiem czy wszystkie wymasuje ale na razie w jednym dostałem assalut rilfe MP lvl2 s, ybciej strzelająca, większy magazynek. 

Od artystki kolory i badge na plecak, a od bokka dostałem wisior, a w tym przed bokka dostałem czapkę xD

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Nic na to nie poradzisz, tym bardziej mnie zaskoczył ten MGS Delta ze został tak dobrze odwzorowany do oryginału.

Dopóki nie probuja "zmieniać" oryginalnych wydań starszych gier to luz.

W Delcie to w sumie zrobiono to bardzo dobrze, bo masz wybór jak chcesz w tą grę grac.

Co w sumie podnosi jej wartość, bo można ja skończyć w trybie oryginalnym lub nowym, albo nawet je mieszać.

Detla to jest topka i jeden z najlepszych MGS'ów w jakie grałem 👍

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że tylko w Meksyku, a sama pogoda ma bardzo mały impact na gameplay. Niby gdzieś tam podnosi się poziom wody, ale w praktyce tego się nie odczuwa. Kamienie spadają zawsze tam, gdzie mnie nie ma. :E  

Jedynie w jednej misji fabularnej czuć było realne zagrożenie. To gaszenie pożaru było całkiem spoko i wprowadziło powiew świeżości. Szkoda tylko, że zdarzyło się tylko raz.

Także wróciłem do Meksyku, żeby porobić zlecenia na 5 gwiazdek, ale wieje tam pustką. :E  Widać, że większość graczy traktuje tę lokację jedynie jako tutorial i po pokonaniu bossa ruszają dalej.

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, gra dla casuali. Mi w Meksyku zostało pół gwiazdki dla Libre i jedna gwiazdka dla tego na samej górze... Ale do niego mam plan zebrać zamówienia od tych na dole i na dwa wózki i plecy pójść i skończyć Meksyk 8:E

Ale nie jestem już pewien czy wszystkie w Australii wymaksuje... Plan dalej, że minimum 4 gwiazdki na bunkier. Chciałbym skończyć DS2 przed 19 kwietnia bo wychodzi Cthulhu. A nie chciałbym gonić szybko fabuly. Szkoda, że tyle gier na raz jest... 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano

Dopiero teraz zajarzyłem, że można tutaj zmieniać kąt nachylenia tyrolki - nie było tego w jedynce. To świetne usprawnienie. :D Nie trzeba już kombinować, czy wejść wyżej, czy podejść z innej strony. 
Jak tak patrzę na innych, to chyba też o tym nie wiedzą, bo łączą wszystko tylko po linii prostej.

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Dokładnie, gra dla casuali. Mi w Meksyku zostało pół gwiazdki dla Libre i jedna gwiazdka dla tego na samej górze... Ale do niego mam plan zebrać zamówienia od tych na dole i na dwa wózki i plecy pójść i skończyć Meksyk 8:E

Ale nie jestem już pewien czy wszystkie w Australii wymaksuje... Plan dalej, że minimum 4 gwiazdki na bunkier. Chciałbym skończyć DS2 przed 19 kwietnia bo wychodzi Cthulhu. A nie chciałbym gonić szybko fabuly. Szkoda, że tyle gier na raz jest... 

Gra jest na mniej niż 30h więc spokojnie dasz radę.

Opublikowano

Jezu jaka to jest dobra gra mam 25h nagrane gdzie buduje sobie drogi xD Mam zamiar skończyć w ten weekend zaraz siadam. Jak uważałem, że DS1 była w pytę tak DS2 to jest to samo dokokszone o same skwarki :D Szkoda tylko, że generator klatek jest skopany i powoduje dropy fps z dupska a odbicia RT wyglądają chyba grzej niż ustawienia wysokie bez rt :E No i nie wiem co w tej gierce tak gwałci proca 5800x puszczony na sztywno na 4.7 potrafi się zapchać w porywach na 80% O_O Kojima tam w tle pewnie prowadzi jakiś psyops gdzie oceniają nas fuchę kurierów po 3 wojnie światowej :rotfl2: Żarty, żartami ale nie spodziewałem się, że aktualnie kojima da radę i zrobi gierkę lepszą pod każdym względem od poprzednika. 9.9/10 would buy again 

12 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

anshry.jpg.76f4d1b16691ab037b02ba29f1ad31aa.jpg

Nie używanie w death stranding tyrolek jest jak pójście do kebaba i wyjście z lokalu z falaflem.  

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

DS2 jest znerfiona I za łatwa. Ja na nogach cała grę chce zrobić jak i 2 razy pierwsza część. 

Gra jest masywna, nastawiałem dla porterow autostrad i monorail i nagle pyklo 45h a ja dopiero lasce data science dostawę robię xD W tym tępię to do października będę grał 8:E

Ale Meksyk cały na 5 już jest... Ale resztę to nie wiem czy sam radę przed 19 kw. 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano

O to ty sfazowałeś z budowaniem mocniej niż ja a w fabule jestem jakieś 2h od ciebie. Ja mam dobudowaną drogę do labu Heartmana i ewentualnie jak mi się nawiną jakieś surowce jak śmigam pickupem to podrzucę do terminala na drogę a tak zacząłem lecieć z fabułą aby nie przedobrzyć, bo mi sam co jakiś czas mówi "już wystarczy" xD No i nie wiem czy się nie przerzucę na bagażniki, bo tyrolki są wszędzie a jak są dobrze postawione, to podróż nimi jest ekspresowa