Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie. To już było widoczne w jedynce i tutaj się nic nie zmieniło. A wystarczyło wymyślić jakieś "strefy", gdzie pojazdy nie działają i trzeba pocisnąć z buta - po trudnym, skalistym terenie. Na razie jedyne co widać to rozległe równiny i wzgórza, które tylko z daleka wyglądają na trudne do pokonania. W rzeczywistości wszędzie jest wygodna ścieżka dla pojazdu.

Opublikowano (edytowane)

Dziś pogram, wczoraj nie grałem, jak jest taki upał to nie da rady grać, ten 3 akt wydaje się być tak samo długi jak w jedynce. Powolutku i się przejdzie. Na razie ja nie widzę większych problemów z grą, a ganiam z przesyłkami standardowymi, buduję autostradę. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Jednak wróciłem! XD

I tak sezon ogórkowy wjechał na pełnej…

Dotarłem do Australii. Moment przejścia i ta pacynka w animacji poklatkowej gdzie reszta tła jest płynna. Kapitalne doświadczenie imersyjne! Jadę już do końca jednak na konsoli. ;)
P.S. Przerywniki to są poza jakąkolwiek skalą oceniania. Absolutny TOP!

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem w 6 rozdziale, aktualnie jakieś 33 godziny na liczniku. 

Chciałem się zapytać, co to kurna, RDNA4?

Jak to wyglądało na żywo i działało, a to tylko zwykła PS5, na Pro pewnie lepiej to wygląda ale na PC będzie sztos.:metal:

DEATHSTRANDING2_ONTHEBEACH_20250708222441.thumb.jpg.372a2303ee2ae55b579ce4c671961da3.jpg

Boss

Spoiler

DEATHSTRANDING2_ONTHEBEACH_20250708223658.thumb.jpg.adba1f9cd86a056edffab1c887fef9a8.jpg

197eea7a0e113-screenshotUrl.jpg

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Jestem po powyższym bossie - naprawdę świetna, klimatyczna miejscówka, z absurdalnie dobrą oprawą jak na standardy konsolowe. Gdyby tylko cała gra trzymała taki poziom. Niestety nie trzyma. To bardzo bezpieczny sequel, tak uważałem jeszcze kilkanaście godzin temu. A raczej nadal tak uważam, dodając jednak, że to sequel na wielu płaszczyznach zwyczajnie leniwy. Recykling pomysłów jest mocno widoczny i choć pojawiają się nowe, fajne postaci i mechaniki, ciężko mówić o powiewie świeżości.

Spoiler

Choćby powyższe cameo Solid Snejka z MGS to taka discount wersja Ungera z jedynki. Natomiast szczytem okazało się ponowne ładowanie Higgsa jako głównego antagonisty. To jest ta słynna, wizjonerska kreatywność?

Gra ma na pewno lepszy pacing niż jedynka. Szybszy dostęp do pojazdów i bardziej dynamiczny początek, sprawiają że łatwiej będzie się zatopić nowym graczom w tej produkcji. Jest trochę fajnych rozwiązań jak kopalnie, trzęsienia ziemi, pożary, powodzie i pewne jeszcze trochę rzeczy, których nie widziałem, ale część z nich wydaje się bez impaktu na cokolwiek. Fabularnie nadal czekam na jakieś większe "wow", na razie całość sprawia wrażenie robionego trochę po linii najmniejszego oporu. Co nie znaczy, że nie potrafi wciągnąć, choć nie jestem w stanie mówiąc szczerze zrobić sesji dłuższej niż 2-3h. 

• Upvote 1
Opublikowano

https://www.ppe.pl/news/374680/death-stranding-2-z-mizerna-sprzedaza-pierwsze-doniesienia-nie-sa-obiecujace-dla-playstation.html

Na drugim miejscu w zestawieniu znalazło się Death Stranding 2, długo oczekiwana kontynuacja gry Hideo Kojimy. Mimo bardzo pozytywnego przyjęcia przez krytyków, gra sprzedała 687 tysięcy egzemplarzy w pierwszym tygodniu, a warto wspomnieć też o tym, że sporo graczy porzuca produkcję już w pierwszych rozdziałach zabawy (pokazują to procent zdobytych trofeów wśród użytkowników PS5). Tytuł wygenerował co prawda najwyższe przychody spośród wszystkich gier premium na PlayStation w czerwcu, ale jego sprzedaż - jak zauważa Alinea - jest poniżej poziomu innych produkcji PlayStation Studios.

• Like 1
Opublikowano

Czego się dziwić, jak wszyscy straszą, że to nudna gra:E 

Ja nie marudzę, mam 40 godzin i jestem w 6 rozdziale, zrobione wszystkie zlecenia standardowe i zostały mi 2 prośby o pomoc, ale wpierw polecę po główną misję uratować jakiegoś kolesia z rąk jakiś szubrawców. 

Rozbudowałem sieć tyrolki, autostrady. :wariat:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, voltq napisał(a):

Jak oceńcie grę w porównaniu do 1 części? , planuje zakup ale w jedynce robiłem w większości tylko fabułę bo poboczne mnie nudziły 

Coś się zmieniło na lepsze ?

Idzie zakapować o co chodzi bez czytania wyjaśnienia fabuły:E

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
42 minuty temu, slafec napisał(a):

DS2 to bezpieczny sequel, dostajesz więcej tego samego w nieco ulepszonej formie i z niewielkimi dodatkami.

Pytanie - jak bardzo podobał Ci się gameplay w DS1?

jedyna mi się podobała ale tylko fabuła , poboczne nie bardzo