Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To będzie uczta jeśli chodzi o granie. Kojima wyjął już dawno wnioski po pierwszej części co trzeba dopracować a co zmienić w kontynuacji. 

Dodatkowo mamy tutaj do czynienia z silnikiem Decima od Guerilla Games (Horizon Forbidden West), który jest obecnie (według mnie) nr.1 na rynku gier pod względem stosunku optymalizacji do jakości grafiki.

Zapowiada się naprawdę konkretnie na PROsiaku.

• Upvote 1
Opublikowano

A jest sporo do poprawy, jak się obedrze grę z kultu Kojimy. Z drugiej strony takich motywów jakie serwuje w swoich grach, próżno szukać gdzie indziej. Jakoś specjalnie tej gry nie wyglądam, ale choćby z ww. powodów, ciężko ją skreślać.

• Upvote 1
Opublikowano

Nie było nic w tym nudnego, szczególnie, że mamy wiele możliwości na roznoszenie paczek, w tym przeciwników, którzy nam uprzykrzają życie. Ja czekam na DS2, jedynka była jedną z najlepszych gier jakie zagrałem.:puchar:

• Upvote 1
Opublikowano

Dla Ciebie nie było dla mnie było 😉. Ogrywałem z przerwami bo dłuższe sesje gdyby nie świetna muzyka i interesująca fabuła usypiały :E. Mam nadzieję że DS2 będzie lepsze pod każdym względem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe jak wysoko Kojima ustawi poprzeczkę jesli chodzi o oprawę graficzną w Death Stranding 2. 

Myślę, że szczytowym osiągnięciem dla silnika Decima będzie i tak Horizon 3, który wyjdzie pod koniec tej generacji. Gra będzie już tylko na PS5/PRO a nie na PS4, więc Guerilla Games wyciągnie wszystko co się da:)) 

Opublikowano (edytowane)

Ten film to tyko zbiór scen z poprzednich filmów, ale niech będzie. :P 
Jestem ciekaw co ciekawego zrobi z tą grą. Pierwszy DS był robiony "szybko" i na nowych narzędziach. Horizona 3 nawet nie jestem ciekaw, bo to denne to co zawsze, ze skopiowanymi mechanikami z "najlepszych" serii... Jak ja nienawidzę wspinania z Uncharted / Assasyn wrzucanego wszędzie oraz wielkiej mapy z checklistą, która mogłaby być w każdej inne grze. Kojima bywa "cringowy" z postaciami, szczególnie pobocznymi, ale przynajmniej ma to jakiś smak, a nie niczym ta papka z matrixa, która zawiera wszystko potrzebne do życia człowiekowi. 

image.png.efe24c6992a1d357353c254a3c68bc40.png

Edytowane przez musichunter1x