Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tsushima sprzedala okolo 2.4mln sztuk w przeciagu pierwszych 3 dni. Faktycznie, poczatkowa sprzedaz wyglada srednio jak na sequel gry, ktora uchodzi za jedna z najlepszych produkcji czasow PS4. Spiderman 2 sprzedal 2.5M w przeciagu 24h, gdy konsol PS5 bylo o wiele mniej niz dzisiaj.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie jest bardzo dobrze. Po 5h gry nawet nie tknąłem zadań głównych :) 

Bedzie tu dość sporo zabawy dla mnie. :thumbup:

1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Tsushima sprzedala okolo 2.4mln sztuk w przeciagu pierwszych 3 dni. Faktycznie, poczatkowa sprzedaz wyglada srednio jak na sequel gry, ktora uchodzi za jedna z najlepszych produkcji czasow PS4. Spiderman 2 sprzedal 2.5M w przeciagu 24h, gdy konsol PS5 bylo o wiele mniej niz dzisiaj.

Srednio? 1.7 miliona kopii w 24h? 

przy około 5 razy mniejszym budżecie? (300 mln vs 60 mln)

to jest bardzo dobra sprzedaż, która już ~ zwróciła koszty produkcji :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Gram w trybie Pro RT. Gra utrzymuje stabilne 60fps przy w pelni akceptowalnej ostrosci tesktur, a samo oswietlenie, ktore mimo, ze nie jest pelnym RT jest bardzo dobre.

Natomiast design lokacji to dla mnie najwyzsza polka (sa slabsze momenty, zeby nie bylo). Czesto zatrzymuje sie, zeby popodziwiać widoczki. Bardzo fajnie im sie udal ten gorski klimat (jako fan gorskich wycieczek doceniam to podwojnie).

Gameplay i walka to juz wisienka na torcie. Walki sa miesiste i kolejne starcia to nie jest na zasadzie "znowu" tylko "chce wiecej". Gram na poziomie trudnym. 

BTW: kupilem Pro, zeby nie miec bolu tylka, no i to dziala w moim przypadku. 30fps@RT na zwyklej PS5 to bylby dla mnie bol tylka, tak samo jak granie w 60fps bez RT. Dalej czekam na RT w DL:TB, ale na razie mam w co grac.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Phoenix.Poczytaj opinie graczy, wielu uwaza Tsushime za jedna z najlepszych gier PS4.

Na meta critic nie ma jej nawet w top100. 

a user score jest mocno przegięty tam, bo to nie jest aż tak dobra gra. 
A co do oceny sprzedaży- to bardzo się pomyliłeś :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Polecam wyrazanie opini za siebie, a nie pisaniu bzdur o rzekomej opini innych i odsylanie "do poczytania w interecie" kogos tam, kto twierdzi, ze to jedna z najlepszych gier ps4 ;) 

Po drugie nie twierdze, ze to slabe ip ale nie popadam tez w takie skrajnosci jak Ty.

11 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Ragnarok 8.2 ktory sprzedal bardzo szybko w 5MLN sztuk.

A to jakies zaskoczenie czy co  dla ciebie ?? BO GOW to raz, ze wieksza marka to w dodatku duzo bardziej rozpoznawalna wiec wieksza sprzedaz to nie zadne odkrycie ameryki i wielkie zdziwienie ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@GordonLamemanNo tak, idac ta logika to chmara indykow wyprzedza Tsushime w tym rankingu. Niech bedzie ze to moja opinia :) Przepraszam za komentarz pod tytulem ze 1 milion to nie jest imponujacy wynik dla sequela Tsushimy, gry ktora wedlug mnie jest jedna z najlepszych gier czasow PS4. :skrzypce:

Opublikowano
1 minutę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@GordonLamemanNo tak, idac ta logika to chmara indykow wyprzedza Tsushime w tym rankingu. Niech bedzie ze to moja opinia :) Przepraszam za komentarz pod tytulem ze 1 milion to nie jest imponujacy wynik dla sequela Tsushimy. :skrzypce:

Jakby mieli wielki budżet na marketing to mogliby to pobić mocno. Ale nie mieli.

dodatkowo - to jest 1.7 miliona, a nie 1 milion.

serio, to smutne że proste rzeczy trzeba dorosłym chłopom tłumaczyć.

Opublikowano
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Na meta critic nie ma jej nawet w top100. 

a user score jest mocno przegięty tam, bo to nie jest aż tak dobra gra. 

Czyli według ciebie istotna jest ocena prasy a nie realnych graczy? xD

Opublikowano (edytowane)

@GordonLamemanExpedition 33 nie mialo zadnego marketingu, ani nie lecieli na plecach poprzedniej czesci, sprzedali 1 milion w 3 dni. Mimo tego, ze gra byla w game passie. Jedne zrodla mowia o 1m, inne o 1.3m, a jeszcze inne o 1.7m. Nie bede sie tutaj z wami spierac, nie sadzilem ze moj komentarz spowoduje takie zamieszanie, sorry :) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Expedition 33 nie mialo zadnego marketingu, ani nie lecieli na plecach poprzedniej czesci, sprzedali 1 milion w 3 dni.

Gre multipaltformowa porownywac do exa na jedna konsole. :hahaha:

10 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

nie sadzilem ze moj komentarz spowoduje takie zamieszanie, sorry

No takie argumenty jakie podajesz to zawsze robia zamieszanie, trzeba prostowac glupoty ;) Zreszta to Ty zaczales pisac te banialuki, a nie my.

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@GordonLamemanExpedition 33 nie mialo zadnego marketingu, ani nie lecieli na plecach poprzedniej czesci, sprzedali 1 milion w 3 dni. Mimo tego, ze gra byla w game passie. Jedne zrodla mowia o 1m, inne o 1.3m, a jeszcze inne o 1.7m. Nie bede sie tutaj z wami spierac, nie sadzilem ze moj komentarz spowoduje takie zamieszanie, sorry :) 

:rotfl2:

A czy Ghost of Yotei jest na PC i Xboxie? 

do połowy lipca Clair Obscur sprzedał na PS5 1.3 miliona kopii. 

Twoje porównania są koślawe okrutnie. Zdajesz się nie mieć zielonego pojęcia i czym piszesz ;)