Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

14 h za mną. Fenomenalna gra. Absolutnie wszystko w tej grze jest zrobione lepiej niż w Tsushimie. Tak się powinno projektować open world tego typu. 

Recenzje zaniżone imo, bo to jest lekko gra 9/10, a są zaniżone bo 'dziennikarzyny' są zmęczone assassinem od Ubisoftu, co jest nie fair, bo Yotei robi dosłownie wszystko o niebo lepiej, a na pewno główne elementy czyli walkę, fabułę, eksplorację i projekt świata/misji. 

Jeśli gra dowiezie do końca to co mi serwuje obecnie to będzie to moja topka ever. 

• Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Załamujecie mnie z tym dubbingiem. Granie z polskim głosem w tej grze musi być obrzydliwe.

Ja tam brzydzę się japońskim i rosyjskim. Zawsze wybieram w pierwszej kolejności te gry które mają polski dubbing.

• Like 1
Opublikowano

Ja gram z japońskimi voiceoverem i jest bardzo dobry oraz robi klimat. 

199b812a6dd14-screenshotUrl.jpg

199b812a6dd56-screenshotUrl.jpg

199b812a6dd26-screenshotUrl.jpg

199b812a6dd92-screenshotUrl.jpg

1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Swoja droga gram na srednim poziomie i przeciwnicy nie sa tak latwi jak w cuszimie :D 

Ja się zdecydowałem na lethal i kurde bywa ciężko chwilami. Czekam aż dostanę gadżety to będzie nieco łatwiej 😉 Lubię wyzwania.

• Upvote 1
Opublikowano

W Tsushimę grałem z polskim nawet ujdzie, te gry Sony mają spoko dubbing, ale zaś jak odpaliłem AC Shadows na PC to po chwili zmieniłem na japoński bo jednak ten angielski mi nie pasował, nie wiem czemu. 

Zaś Tsushima japoński, polski i angielski bardziej mi pod pasowało i miałem dylemat na czym zostawić. Wszystko było ok, ale Polski nie jest zły, zapewne w Yotei trzeba będzie też przetestować co lepsze. 

Opublikowano

Już wiem co im zajęło większość tych 5 lat - projektowanie świata i misji, aby wszystko było tak naturalne jak tylko możliwe. Ta gra po prostu płynie - wszystko jest naturalne, niewymuszone i różnorodne. Tak się powinno robić open world. Ostatni raz miałem taki feeling przy obu RDR.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, @MUZ napisał(a):

Tak się powinno robić open world. 

A co jest wyjatkowego w tym open worldzie? Design czy ogolnie? Dobry open world powinienen byc przede wszystkim wypelniony roznorodna zawartoscia i dawac mozliwosc interakcji z otoczeniem. Questy podobczne powinny niesc ze soba dodatkowe historie...

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

A co jest wyjatkowego w tym open worldzie? Design czy ogolnie? Dobry open world, moim zdaniem, powinienen byc przede wszystkim wypelniony roznorodna zawartoscia i dawac mozliwosc interakcji z otoczeniem. Questy podobczne powinny niesc ze soba dodatkowa historie...

zagraj, aby się przekonać..jest duży skok pod tym względem w stosunku do Tsushimy, mam vibe obu RDR jeśli chodzi o sposób projektu świata i zadań

36 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Up edytowałem.

No są też typu same gadanie:E

a co ma być innego niż gadanie i walka? w RDR 2 co miałeś? gadanie i walka 

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano
11 minut temu, @MUZ napisał(a):

zagraj, aby się przekonać..jest duży skok pod tym względem w stosunku do Tsushimy, mam vibe obu RDR jeśli chodzi o sposób projektu świata i zadań

współczuję ludziom, którzy nie widzą różnicy między serią Ghost a serią AC :lol2: 

a co ma być innego niż gadanie i walka? w RDR 2 co miałeś? gadanie i walka 

No właśnie i co w tym wybitnego?

Na tą chwilę historia Yasuke była lepiej poprowadzna i dużo ciekawsza. Nie mówię o całej grze tylko konkretnie jego losy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj rano zacząłem grać (gnije na L4) i póki co jest średnio. Czuć nie za wysoki budżet, historia póki co jest płaska jak żelazko, upgrade wizualny względem got jest mizerny biorąc pod uwagę, że gra wyszła 5 lat później na nową konsolę. Zadania poboczne jeszcze mnie nie znudziły, ale krótko gram. Wg mnie to wygląda póki co jak kolejna ubi gierka. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@ODIN85Ale kto mówi, że jest coś wybitnego? w przeciwieństwie do niektórych z was nikt nie oczekuje rewolucji - eksplorujesz świat naturalnie i natrafiasz na questy naturalnie i te questy tematycznie są dość różnorodne gdzie w Tsushimie były dość powtarzalne, w Yotei każdy ma jakąś historię, w Yotei to wszystko płynie i czuć że świat żyje, każda postać poboczna ma swoje story..ale jak ty tego nie widzisz to ja ci nie pomogę

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano

Ale jaja, już nie wolno mieć swoich oczekiwań i swoich odczuć, bo zaraz fanboje się zlatują i tłumaczą, że źle myślisz. 

Nie oczekiwałem niczego wybitnego, ale dostałem mniej niż oczekiwałem. Ta gra przynudza, historia jest słaba, do tego nie mogę nacieszyć oczu grafiką. Tsushima wyszla 5 lat temu na PS4 a grafika jest na podobnym poziomie. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
  • Upvote 1