Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fabuła skończona, zajęło mi to z włoczeniem się odrobinę jakieś 32h. Level po końcu fabuły miałem 74. Faktycznie byłem OP.

Teraz rozwaliłem jeszcze trochę chromatycznych nevronów i tego węża. 30 minut go biłem, bo nie miałem PA i bardzo długo zbierałem na ataki gradientowe :E 

Opublikowano
10 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Mogłeś użyć Ostatniej Szansy Maelle i rozwalić go jednym strzałem ze Standhall, albo skorzystać ze Sciel, która daje PA swoim skillem, albo użyć przedmiotu z fiolką na PA.

Nie gram sciel :E 

Standhall? To skill jakiś? 

Opublikowano (edytowane)

W tej walce raczej tak - skoro smok zabiera PA, to Szybkim krokiem nie wskoczysz w postawę wirtuoza. Poza tym cel i tak musi być najpierw podpalony.
Atakiem gradientowym jak najbardziej, ale to też wymaga określonego czasu na załadowanie (chyba, że masz buildy przyspieszające to). 
Ostatnia szansa uzupełnia wszystkie PA do maksimum.
Ze Stendahlem i bezbronnością trochę ryzyko, ale jak wejdzie krytyk, to boss pada na miejscu, e.w poprawisz na drugi raz.;) Nie przejmowałbym się za bardzo.
Dobrze mieć pikto Oszust/Cheater, a wtedy: Ostatnia szansa > Stendahl i heya, po zawodach. :E  

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

oszusta mam, Drugą Szansę mam. 

Jeśli ten Stendahl jest taki OP to moja walka w Bezkresnej wieży będzie dużo krótsza :E 

Doszedłem do etapu 6, ale byłem trochę OP na wcześniejszych etapach i cały 4 etap i 5 przeszedłem bez DMG. Tylko troche trwało bicie tych jełopów. 

Opublikowano (edytowane)

Masz takie bajery, a ich nie wykorzystujesz. :P   Sciel do zespołu to także może być game changer - z jej:
Zrzut-ekranu-11.png

Zrzut-ekranu-12.png

fajnie można się bawić. 

Double damage! 

Tak, jest OP - a wcześniej to już w ogóle był przegięty. Przed nerfem zrobiłem całą wieżę za pierwszym razem, nawet ostatni bossowie nie sprawili żadnych problemów. Padli na strzał. :) 
Skill najlepiej wrzucać na pojedynczych twardszych przeciwników, a na mobki świetnie wchodzi Phantom Strike.
No i wiadomo, najpierw dobrze ogarnąć jakąś synergię pod krytyki np. pikto z +25% kryta na podpalonych robi robotę.

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)

Co to za skill jest :E 

Boss na 7 etapie Bezkresnej wieży idzie na dwa hity. :E 

Pikto sobie poustawiałem pod siebie. Muszę jeszcze ze stopami Monoco podziałać, bo teraz zauważyłem, że te skille mają tylko średnie obrażenia poza jednym atakujacym wszystkich (chyba skill ostatecznego sakapate). Powoli wydaje mi się, że Luna jest nie potrzebna, ale już zainwestowałem sporo w jej luminę xD 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Haha, no to wyobraź sobie, co się działo przed nerfem. :E  Teraz też da się kogoś zdjąć na strzała, ale jak pisałem wyżej - dobrze ładować w krytyki, żeby zwiększyć szansę na one-shota.

A co do Lune, to też może zostać - może wtedy fajnie zadziałać z podpalaniem wszystkich (większe obrażenia i ataki krytyczne, łatwiej wejść w postawę Wirtuozy), przeciwników + Sciel do buffowania całej ekipy + podwójne obrażenia (tak, team z samych bab. :E) 
Lune też można bardzo ładnie kosić, uderzając w milionach, jak się ją odpowiednio ustawi.

Opublikowano (edytowane)

Jestem juz na etapie jak sie wyjasnilo wszystko i mam na nowo otwarty swiat. Z glownych misji walka w Lumier. Czy jest sens zwiedzac te wszystkie inne krainy i lokacje ktore sie otworzyly? Chodzi mi o sens ze strony fabularnej?

Bo jak juz pisalem wczesniej sama walka jest dla mnie nudna mordega. 

Czy po prostu moge juz leciec zalatwic koncowke?

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano
6 minut temu, Sheenek napisał(a):

Jestem juz na etapie jak sie wyjasnilo wszystko i mam na nowo otwarty swiat. Z glownych misji walka w Lumier. Czy jest sens zwiedzac te wszystkie inne krainy i lokacje ktore sie otworzyly? Chodzi mi o sens ze strony fabularnej?

Bo jak juz pisalem wczesniej sama walka jest dla mnie nudna mordega. 

Jestem na etapie że mapa już cała widoczna, ale jeszcze nie skończyłem 2 aktu... Latam po wszystkich tych lokacjach co się pokazały od paru godzin i w zasadzie tylko walka, walka i jeszcze raz walka, poza tym nie znalazłem nic ciekawego. 

Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Jestem na etapie że mapa już cała widoczna, ale jeszcze nie skończyłem 2 aktu... Latam po wszystkich tych lokacjach co się pokazały od paru godzin i w zasadzie tylko walka, walka i jeszcze raz walka, poza tym nie znalazłem nic ciekawego. 

Skończ 2 akt i dopiero od 3ciego będzie warto latać po świecie ;)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ogarniesz w końcu o co chodzi. A eksploracja jest opcjonalna, ale daje możliwości, są fajne miejscówki bronie, pikto itd. Smaczki do znalezienia.

Mnie podobnie jak kolegę powyżej ten cały system walki zwyczajnie nuży; jeśli są jakieś fajne elementy fabularne, to pobawię się w eksplorację; ale jeśli tylko ładne miejscówki bronie smaczki (odziane pierdyliardem walk) to seryjnie już wolę iść prosto do finału.

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Zdecydujesz jak skończysz 2 akt :E Na razie graj, kończ go i nie marudź bo warto.

A mi co polecisz, ja juz wlasnie w 3cim jestem, moge leciec na ta wielka walke w poczatkowym miescie albo eksplorowac, tylko pytanie czy dla fabuly warto?

Opublikowano

Mi chyba jeszcze sporo zostało, bo dopiero jednego Axona ubiłem. Zresztą ten to był łatwy, niedaleko gościa na jakiejś wysepce trafiłem bossa, którego realnie bym ubił, bo kontra wchodziła jak nigdy, tyle że po 15 minutach walki zabrałem mu może 3% życia... 

Opublikowano

I po co się męczyć, nie lepiej pod pakować postać, ruszyć fabułę i wrócić. 

Ci niektórzy napakowani bosowie są dostępni od wcześniejszych etapów gry, nie trzeba ich na siłę rozwalać jak się jest jeszcze wypierdkiem i męczyć przez 30 minut, ale gra daję taką opcję gdy ktoś się uprze :E 

5 minut temu, Sheenek napisał(a):

A mi co polecisz, ja juz wlasnie w 3cim jestem, moge leciec na ta wielka walke w poczatkowym miescie albo eksplorowac, tylko pytanie czy dla fabuly warto?

Dla fabuły pewnie nie, ale różne smaczki znajdziesz powiązane z fabułą i światem gry, lepsze bronie, nowi bosowie, picto, nowe fajnie artystycznie stworzone miejscówki.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Sheenek napisał(a):

tylko pytanie czy dla fabuly warto?

Dla głównej fabuły nie trzeba się tym przejmować, ale jeśli chcesz bardziej wgryźć się w lore, to notatki, dialogi i wizje w lokacjach fajnie rozbudowują świat i pomagają lepiej zrozumieć całą historię.

Opublikowano

Prze finałową walką warto zrobić trochę eksploracji, tylko trzeba mieć świadomość, że raczej na pewno skończy się to grubym overlevelem. Mi to akurat nie przeszkadzało, finał to i tak formalność, zamknięcie historii. Jak ktoś chce wyzwanie to Endless Tower oferuje walki o sensownie rosnącym poziomie trudności. Świetne miejsce do eksperymentów z pikto.

• Upvote 1
Opublikowano

Nie grałem cały tydzień dopiero wczoraj wróciłem dzisiaj skończyłem akt 1 a przynajmniej prawie... Miałem cutscenke po bossie i chwile po walce z "białowłosym" i fatal error...A save'a po bossie nie zrobiło a troche sie namęczyłem z tym bossem w jaskini. Chyba se save'a po prostu ogarne bo sie wkurwi*** :kwasny:

A już taki zaciesz miałem że tego latarnika pokonałem...