Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ogóle ta FM7 jakaś kiepska się wydaje. Ostatnia, w którą grałem (oprócz 8, i wczoraj 7) jest 3. No kurcze, lata temu to było, więc na pewno nie będę się z nikim wykłócać, ale wydaje mi się, że model jazdy w 7 jakiś uwsteczniony (gorszy) jest, w porównaniu do 3. 🤔

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
26 minut temu, galakty napisał(a):

Ktoś wgl jeszcze w to gra? Myślałem czy sobie na padzie nie popykać (mam przesyt simracingiem na kierownicy). Akurat promka -50% jest.

Grałem ponad miesiąc temu, ludzi na online nie brakowało, a na padzie gra się świetnie, trzeba trochę poćwiczyć żeby być kompetetywnym i wyłączyć swoje ego, bo z helpami osiąga się szybsze czasy - tak jeżdżą też inni. Arcade, trzeba to zaakceptować. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Grałem ponad miesiąc temu, ludzi na online nie brakowało, a na padzie gra się świetnie, trzeba trochę poćwiczyć żeby być kompetetywnym i wyłączyć swoje ego, bo z helpami osiąga się szybsze czasy - tak jeżdżą też inni. Arcade, trzeba to zaakceptować. 

Szukam czegoś na 1-2 rundki szybkie co da radę na padzie ograć. 

Po simcracingu i spoceńcach co wywalają się na T1 i masz DNF mam dość, a ostatnio ogrywam na Legionie i nawet jak nie pójdzie to streaming z PC może zrobię. 

Opublikowano

@MaxxGroo ale mi nie chodzi o zajmowanie pierwszego miejsca, już wyjaśniam na przykładzie LMU. Zresztą w iRacing tak samo jest. 

Czekasz 1h na wyścig, dołączasz, kwafilikacje, super. Wyścig się zaczyna, uważasz, jedziesz delikatnie. T1-T2 i ktoś wjeżdża z impetem w Twój tył, jesteś rozwalony i wyścig nie ma sensu. Albo tak podkręcili uszkodzenia że lekkie stuknięcie i już aero do wymiany. Na ostatnie 3 wyścigi 2 miałem DNF i to nie z mojej winy. Odechciewa się totalnie. 

To że ktoś ogarnia i jest szybszy akceptuję. 

Opublikowano (edytowane)

@galakty

W FM są zabezpieczenia jak w F1 i GT, 

Auta mają wyłączone kolizje między sobą , gdy jest różnica prędkości między nimi, gdy mają niebieska flagę, gdy stoją na trawie, lub z niej wyjeżdżają. 

Nie ma zniszczeń mechanicznych, nie da się ich włączyć na online. 

Edytowane przez MaxxGroo
  • Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Z tym, że ten "Fiat" wcale nie musi generować częstych awarii. Ponadto - padnie coś w "Fiacie" - mechanik dzwoni do hurtowni i za kilka godzin, max na drugi dzień ma części do naprawy. Przy "wynalazku" -  rozebranie, diagnoza - potem zmarnowany czas na oddzwonienie dystrybutorów, gdzie wszędzie odbije się od ściany  - pozostaje ASO: tam telefonicznie nie zamówisz:  musi jechać, zamówić, wplacić zaliczkę  a potem czekanie - np dwa tygodnie. Wlaściciel samochodu ma uziemiony pojazd, mechanik wk..ny bo mu zajmuje rupieć grat, jeżdżenie po części (ASO też mu nie przywiezie) - więc w rachunku ten czas też będzie uwzględniony. Ta Honda wyjdzie taniej tylko do pierwszej ciekawszej awarii.  
    • Dzisiejsze Hondy to nie te same Hondy co kiedyś, zresztą czy one takie bezawaryjne były... Chcesz spokój to Toyota albo Mazda, tylko w tej drugiej zostaje wolnossąca benzyna co w dużym SUV jest średnie.    Bierz Koreańca w dieslu i tyle  
    • Hehehe   Dokłądnie tak. Najgorsze jest jak te ichnie superboty (GPT, Grok) kłamią, że właśnie zweryfikowały, sprawdziły i teraz przepraszają za wcześniejsze złe info, ale teraz dają już prawdziwe, sprawdzone linki: - link PAGE NOT FOUND - następny link ERROR, NOT FOUND - następny link zupełnie kij wie do czego, nie ma nawet związku z tematem - następny link, ma jakiś związek z tematem, ale zupełnie nie o to chodzi.   Po czym przeprosił i podał... znowu to samo. Ale znowu "zweryfikowałem, oto nowa lista linków, które sprawdziłem przed sekundą i działają". A idź pan w ...     edit: Poszedłem do innego chatbota. Tego pytam "dasz radę zmienić kolor tego auta, ale tylko kolor?" jasne, dawaj wrzucaj, zaraz zmienimy elegancko! Ale tu już nie uwierzyłem. Zapytałem czy potrafi zmienić część czy generuje wszystko od zera zawsze, więc nie może zmienić tylko części zostawiając wszystkie pozostałe piksele z oryginału. I tu nagle "masz rację, zawsze generuję wszystko od zera, więc nie mogę wykonać tego zadania"
    • Ostatnio zapytałem się GPT które z gier sony (exy) są aktualnie zapowiedziane na PC. Dał listę 6. Jak mu napisałem, że pierwsze 5 jest już dostępnych na PC to zaczął sprawdzać i wypisywać ta jest dostępna na stemie, epicu itp. To ja mu na to, że nie o to pytałem aby sprawdzał bo mu to przed chwilą podałem. To dał odpowiedź w stylu jak ostatnio odpowiedziałem i walnął jakąś datą przed 2 miesięcy a nie z przed 2 minut. Na końcu stwierdził, że mimo, że nie pomógł to zapamięta na przyszłość. Oczywiście zapytałem się, czy zapamięta tą rozmowę to już odpowiedział, że nie. Do tego jak zawsze za każdym razem przepraszał.    Drugi przypadek też GPT. Miałem rzut z projektu z pdfa. Kawałek budynku a w jednym pomieszczeniu stół z krzesłami który był ciemniejszy od pozostałej części. Wgrałem rysunek, poprosiłem aby rozjaśnił i ujednolicił kolory. Wypluł obrazek cały w jednolitym beżowym kolorze :-) Jak sam później to nazwał jednolitą beżową breją. Więc na nowo rozpisałem dokładniej o co mi chodziło to wyrzucił wygenerowany losowo rzut 3D ze stołem krzesłem i ścianami ;-). Jak mu kazałem zrobić to rozjaśnienie nie zmieniając rysunku bazowego to napisał OK ale znowu kazał wrzucić oryginalny rysunek. Problem taki, że już skończyła się mi ilość darmowych wrzutek ;-).  Napisałem aby użył już przesłanego wcześniej rysunku. Oczywiście się zgodził i dał linka do rysunku a nie go wyświetlił. To ja się pytam gdzie rysunek - odpowiedź tam gdzie oryginalny rysunek . Poprosiłem o dokładny link dał jakąś ścieżkę gdzieś do siebie ;-). Na tym skończyłem rozjaśnienie rysunku z GPT.   To samo zrobiłem z gemini na telefonie. Wgrałem rysunek, dokładnie rozpoznał, że to plan, że są stoły i krzesła. Poprosiłem o rozjaśnienie. Odpisał oczywiście, że zrobił ale nie wyświetlił rysunku. Na pytanie gdzie jest rysunek odpisał, że jako model językowy nie ma możliwości generowania i zmieniania rysunków. Tak dwa razy za trzecim już chyba ewoluował i nie był już tylko modelem językowym bo wygenerował rysunek (i to chciałem).   Efekt taki, że trzeba było od razu zainstalować GIMPA ;-). 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...