@MUZ 109 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 38 minut temu, caleb59 napisał(a): @MUZ co prawda nie 4K a 1080p ale detale na maxa + DLAA. Poza tym zwróć uwagę na koniec mojej wypowiedzi i jaka tam widnieje ikonka. Po drugie zanim zaczniesz pisać, że z grą jest coś nie tak sprawdź jak działa na ustawieniach fabrycznych/domyślnych swojego PC - bez OC/UV itp. Zdarzały się tutaj przypadki u chłopów, że mieli na 101% stabilne UV a taki TLOU 1 czy Stalker 2 weryfikował tę "stabilność" już na początkowym etapie kompilacji shaderów. Jeśli tylko ta gra mi wywala co jakiś czas, a inne nie, to oznacza, że gra i mój setup gdzieś się nie lubią i deweloper musi paczami to poprawić.
caleb59 1 628 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Rozumiem i nie mam zamiaru iść ząb za ząb bo mnie też swego czasu posądzano o niestabilności PC. 1
Kabor 460 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 15 minut temu, @MUZ napisał(a): Jeśli tylko ta gra mi wywala co jakiś czas, a inne nie, to oznacza, że gra i mój setup gdzieś się nie lubią i deweloper musi paczami to poprawić. Jeżeli nawet tylko ta gra Tobie się wywala na OC/UV a na ustawieniach fabrycznych się nie wywala to nie masz 100% stabilnych ustawień. 3
@MUZ 109 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) Są stabilne dla wszystkich gier i 3d marka, ale nie dla Part 2, które w pacz notes pisze, że paczuje krasze - sorry, ale to wina gry. Poza tym już wcześniej pisałem, że bez oc też kraszowała i że dzięki ostatniemu paczowi i fixowi krasze są rzadsze. Co więcej, nie mamy pewności czy te krasze to wina oc/uv czy na przykład z powodu włączonego rebaru czy innego mambo jumbo. Znajdą się gracze, którzy mają uv/oc i gra im nie będzie kraszować. Za dużo jest składowych, aby jednoznacznie stwierdzić, że to wina uv/oc. Edytowane 15 Kwietnia przez @MUZ 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia A czasami może to być jakaś bardzo indywidualna i minimalna skaza / usterka ramu, mobo, cepa, gpu - niewychwytywalna w niczym innym tylko sofcie / grze X. 1
@MUZ 109 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Jeśli sprzęt działa z 9 różnymi programami, ale z 10 nie działa to jest to wina tego programu a nie sprzętu, tym bardziej, że deweloper programu sam jest świadomy, że jego program powoduje krasze na sprzętach o różnych specyfikacjach i ustawieniach.
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 30 minut temu, @MUZ napisał(a): Jeśli sprzęt działa z 9 różnymi programami, ale z 10 nie działa to jest to wina tego programu a nie sprzętu, To logika, ale nie pewnik. 1
maras2574 891 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, caleb59 napisał(a): bo mnie też swego czasu posądzano o niestabilności PC. I to wielokrotnie Co do crashy, 17 godz. w grze za mną i póki co zero problemów Krótkie jak i dłuższe sesje. Dziś w nocy np. ponad 3 godz. Ale rozdziałka 3440x1440, wszystko max + DLAA, lock fps na 100 Edytowane 15 Kwietnia przez maras2574 1
aureumchaos 440 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Doszedlem w Abyy.. Jakbym grał wikingiem.. Chce do Ellie (ale wersji z gry nie serialu)... 6 1
zoomehsak 49 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Sekwencje z Abby były bardzo fajne. Ogólnie mega pozytywna postać ;- ) 1
jameshook93 62 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) Po przełączeniu bohaterek, z Elly na Abby byłem wzburzony, zniechęcony i zniesmaczony. Im dalej w las tym kobieta zaczęła mnie kręcić... Warkocz Abby jest spoko, no i w kobiecinie zaczęło się tlić jakieś współczucie do tych dzieciaków + Owen ją wziął w obroty Na dziś odkładam padziora, bo chyba ze mną coś nie tak... Myśli że Abby mogła by mi dać klapsa ... 21h nabite chociaż steam pokazuje 29h. Koniec na dziś pany. Edytowane 15 Kwietnia przez jameshook93 4 1 1
Vulc 2 191 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Tak, definitywnie pora iść spać. Strzel sobie jakieś 12h dla pewności. 5 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia 6 godzin temu, jameshook93 napisał(a): Po przełączeniu bohaterek, z Elly na Abby byłem wzburzony, zniechęcony i zniesmaczony. Im dalej w las tym kobieta zaczęła mnie kręcić... Warkocz Abby jest spoko, no i w kobiecinie zaczęło się tlić jakieś współczucie do tych dzieciaków + Owen ją wziął w obroty Na dziś odkładam padziora, bo chyba ze mną coś nie tak... Myśli że Abby mogła by mi dać klapsa ... 21h nabite chociaż steam pokazuje 29h. Koniec na dziś pany. Pite było? 1
Crew 900 1 000 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Jaki fetyszysta xd pewnie kręci go męska muskulatura 1 1
jameshook93 62 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Bez przesady, Abby jest po prostu interesująca jako postać. KToś wcześniej pisał że się marszczy do Abby... no to już mocna przesada.
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Czyli kto? Bo jedyny, który podjął temat "fajnej" Abby, to... Ty
Kadajo 7 414 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia To że ona przypomina faceta to nie przypadek To miało tylko podkręcić kontrowersje i jeszcze bardziej obrzydzić postać. Drunkman to chory gość
Reddzik 2 776 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) Mnie Abby nie porwała, a dodatkowo jest jedna scena to lepiej zamknąć oczy. A tak na serio, to po jedynce uważałem, myślałem że pójdzie to w innym kierunku, a okazało się, że zamienili Ellie na Abby, Ellie w tej części wygląda jakby była jakimś wyrzutkiem, całym złem z którym nawet w pewnym momencie walczysz i robisz wszystko byle to Abby nie wygrała. Sam dawałem jej wygrać, a co... ale to tylko marna próba załatania tej bzdurnej narracji jaką mamy w dwójce, czyli Ellie to zła, a Abby to dobra, którą na siłę musisz polubić, bo niestety ma lepszy gameplay i dosyć sporo z nią musimy się zmagać czy tego chcemy czy nie, a jeszcze nie dawno, czyli na początku gry zrobiła coś za co urwał bym jej "jaja" ale niestety tak się nie stanie i wyjdzie z tego zwycięsko, a Ellie Spoiler straci palce i całą godność, za to że ośmieliła się na nią polować za zabicie Joela. I tak się kończy ta cała historyjka w TLOU Part 2, która powinna mieć podtytuł albo zmieniony tytuł, bo nie ma nic wspólnego z tym co było w jedynce. Edytowane 16 Kwietnia przez Reddzik 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia @Kadajo Bardziej to było zachęcenie nowej grupy odbiorców do sięgnięcia po produkcje a tym samym zmaxymalizowanie zysków 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia 23 minuty temu, Reddzik napisał(a): Mnie Abby nie porwała, a dodatkowo jest jedna scena to lepiej zamknąć oczy. A tak na serio, to po jedynce uważałem, myślałem że pójdzie to w innym kierunku, a okazało się, że zamienili Ellie na Abby, Ellie w tej części wygląda jakby była jakimś wyrzutkiem, całym złem z którym nawet w pewnym momencie walczysz i robisz wszystko byle to Abby nie wygrała. Sam dawałem jej wygrać, a co... ale to tylko marna próba załatania tej bzdurnej narracji jaką mamy w dwójce, czyli Ellie to zła, a Abby to dobra, którą na siłę musisz polubić, bo niestety ma lepszy gameplay i dosyć sporo z nią musimy się zmagać czy tego chcemy czy nie, a jeszcze nie dawno, czyli na początku gry zrobiła coś za co urwał bym jej "jaja" ale niestety tak się nie stanie i wyjdzie z tego zwycięsko, a Ellie Mi ten zabieg w sumie całkiem się podobał, bo chodzi o generowanie dylematów i pokazanie "głupiemu" graczowi, że każda postać ma jakieś pobudki i każdą powoduje coś. I że całkiem czytelny, zły, znienawidzony, przeciwnik, postać, itd. tak naprawdę zły jest na tyle, na ile się go nam przedstawi, a bardzo często nie wiemy o nim kompletnie nic, poza jego "czernią charakteru". A często on też ma "białe strony", powody, itd. i nagle... nie jest tak czarny, jak to zwykle nam się go prezentuje. Dlatego zła, brzydka, przekokszona Abby też jest człowiekiem, też czuje, też miała powody - i to chyba nie słabsze niż Allie. Mi to siadło. Za to kompletnie mi nie siadło... Spoiler ... że tak ortodoksyjna i oddana sprawie zawodniczka nagle ześwirowala i cały swój dotychczasowy świat zlała i postanowiła do niego strzelać, kładąc dziesiątki swoich ziomków, bo... związała się z gówniakiem od blizn. To dla mnie największy fakap tej gry.
Rekomendowane odpowiedzi