Element Wojny 4 780 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Nikt nie gra? wieczorem
Jaycob 1 934 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 19 minut temu, ODIN85 napisał(a): Nikt nie gra? Dawno temu ograne na PS5.;) Przepuszczam, że większość tak właśnie zrobiła. 17 minut temu, zoomehsak napisał(a): Można gdzieś kupić taniej ? Tylko w keyshopach.
Gość Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Na Ryśku 5600X i GeForce 3060Ti gra na ultra śmiga, ale opadu szczeny nie ma. Podepnę jeszcze pod telewizor, żeby porównać z wersją z PS5.
azgan 1 132 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 32 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Bo musi być Oled to wtedy jest No a jak? Oczywiście z HDR 😁😉
Reddzik 2 778 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Na ultra nie ma szans, Tekstury muszą być na średnich detalach, bo cały czas zużycie vramu ponad 7GB i to już w początkowej lokacji. Ustawienie Background model detail z High na Ultra zjada 11fps. Ustawiłem DLSS 66%- jakość, VRR bo domyślnie miałem lock na 60fps i vsync i bez dlss. A tak mam 120fps i zależnie od miejsca 70+, ale to początek jak dojdę do tamtej mapy "open world" to będzie inaczej, zapewne gorzej. Wygląda dużo lepiej niż na PS5 w trybie 60fps, te światło, ta ostrość, tu widać co jest na ekranie, na PS5 takie mydło/blur, że szkoda gadać, jutro można wystawić gierkę na olx, bo tego nie przejdę na PS5, ale jeszcze raz odpalę dla beki dla porównania, ale to będzie jak przejście z 720p na 1440p Welcome Edytowane 23 Stycznia przez Reddzik 1
azgan 1 132 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Nikt nie gra? U mnie dopiero się ściąga 🙃 Godzinę temu, Jaycob napisał(a): Dawno temu ograne na PS5.;) Przepuszczam, że większość tak właśnie zrobiła. Zrobiła ale chętnie ogram 2x na PC z ciekawości żeby zobaczyć czy warto było tyle czekać 😉 zresztą to jeden z lepszych tytułów w jakie grałem, umili czas do premiery KCD2 43 minuty temu, Winter napisał(a): Na Ryśku 5600X i GeForce 3060Ti gra na ultra śmiga, ale opadu szczeny nie ma. Podepnę jeszcze pod telewizor, żeby porównać z wersją z PS5. Na PS5 PRO podobno różnica jeszcze mniejsza
Element Wojny 4 780 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 9 minut temu, Reddzik napisał(a): Wygląda dużo lepiej niż na PS5 w trybie 60fps, te światło, ta ostrość, tu widać co jest na ekranie, A co mówiłem? PC to PC, tutaj bawimy się w żyletę a nie w mydełko FA. Edytowane 23 Stycznia przez Element Wojny 1
Reddzik 2 778 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Nowe dlss które wziąłem z Cyberpunka, niestety ale jest beznadziejne, z 74fps spada mi na 68 więc wróciłem do 3.8.1- gra domyślnie ma 3.7.1. DLSS ma mi dać fps przy tak słabej karcie, a nie jeszcze tracić fps na takiej podmianie. 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, Reddzik napisał(a): Nowe dlss które wziąłem z Cyberpunka, niestety ale jest beznadziejne, z 74fps spada mi na 68 One nie jest beznadziejne, jest zajebiste, ale traci się ok. 10 klatek. Coś za coś. Pewnie obliczyli sobie, że każdy kto będzie tego używał, będzie to włączał w połączeniu z FG. Ale opcje jakieś takie dziwne z tym DLSS w Rebirth, niejasne w cholerę. I gdzie jest FG? Edytowane 23 Stycznia przez Element Wojny
AndrzejTrg 2 756 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Dziwne to, takie same sprzęty i jednemu działa na ultra, a drugiemu nie
Reddzik 2 778 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Nie ma FG, ma tylko DLSS Takie mam ustawienia w 1440p, jak widać ile już zajęte w pamięci a to początek, na necie piszą, że początek jest w miarę ok, dopiero wejście w "open world" daje w kość Edytowane 23 Stycznia przez Reddzik 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Jedno zauważyłem, gra grzeje procka jak powalona, w samym menu temperatura mi leci na 55 stopni. I te cholerne shadery, już widzę posty że gra się ludziom sypie tym samym komunikatem, co mi się Veilguard ostro sypał. Oby nie było powtórki z rozrywki...
azgan 1 132 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 28 minut temu, Element Wojny napisał(a): A co mówiłem? PC to PC, tutaj bawimy się w żyletę a nie w mydełko FA. Chyba tylko jak ktoś grał na zwykłym PS5 w trybie wydajności bo w Quality Mode i na PS5 PRO też była żyleta obraz jeśli chodzi o ostrość
Reddzik 2 778 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Tyle mam na Ultra wszystko maks: A tyle na w.w ustawieniach 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Jezu człowieku skończ już z tym PS5, mieliście swój czas na konsolach, teraz my mamy swój. @Reddzik No bardzo ładnie, a takie obawy miałeś. Ja wrzucę swoje screeny i wydajność wieczorem. Edytowane 23 Stycznia przez Element Wojny
caleb59 1 635 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Śmierdzące 1440p go wykańcza, tak samo ma większe zużycie VRAM. Jakby siedział na 1080p mając 3060Ti miałby o wiele lepsze wrażenia i wyniki. 1
azgan 1 132 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Jasne ale nie ma co zaklinać rzeczywistości, sam się cieszę z portalu na PC i że będę mógł pograć znowu w Rebirth 😉 4 godziny temu, Reddzik napisał(a): Nowe dlss które wziąłem z Cyberpunka, niestety ale jest beznadziejne, z 74fps spada mi na 68 więc wróciłem do 3.8.1- gra domyślnie ma 3.7.1. DLSS ma mi dać fps przy tak słabej karcie, a nie jeszcze tracić fps na takiej podmianie. Nawet nie wiadomo czy tutaj ten DLSS 4 poprawnie działa bo w Cyberpunk 2077 trzeba dodatkowo wł. jeszcze w ustawieniach specjalny tryb. Lepiej zostać przy natywnej implementacji i optymalizacji. Nie bez powodu do DLSS 4 NVIDIA chce dodać wsparcie z poziomu ich appki dla gier które tego nie wspierają. Edytowane 23 Stycznia przez azgan
Reddzik 2 778 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Ten dlss ponoć działa domyślnie jako Transformers, tryb J, zostało to pokazane, nawet na forum Seba jak dobrze pamiętam wrzucił to info bo samemu to sprawdził. W cyberpunku też mi żre fps, tak samo jak w innych gra, 6-7fps mi zjada. 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, Reddzik napisał(a): Ten dlss ponoć działa domyślnie jako Transformers, tryb J, zostało to pokazane, nawet na forum Seba jak dobrze pamiętam wrzucił to info bo samemu to sprawdził. W cyberpunku też mi żre fps, tak samo jak w innych gra, 6-7fps mi zjada. Biorąc pod uwagę co masz w obudowie, nie masz co narzekać. Z tej karty już nic nie wyciśniesz, pora na wymianę.
Reddzik 2 778 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Uniemożliwiono mi wymianę karty, więc mam co mam, muszę na tym siedzieć jeszcze jakiś czas, nie wiem ile, czy do końca roku czy nie, ale trzeba wytrzymać.
azgan 1 132 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, Reddzik napisał(a): Ten dlss ponoć działa domyślnie jako Transformers, tryb J, zostało to pokazane, nawet na forum Seba jak dobrze pamiętam wrzucił to info bo samemu to sprawdził. W cyberpunku też mi żre fps, tak samo jak w innych gra, 6-7fps mi zjada. Nie warte zachodu i lepiej mieć te 6-7k/s
Gość Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 39 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Dziwne to, takie same sprzęty i jednemu działa na ultra, a drugiemu nie Ja gram w 1080p, on w 1440p.
azgan 1 132 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 22 minuty temu, caleb59 napisał(a): Śmierdzące 1440p go wykańcza, tak samo ma większe zużycie VRAM. Jakby siedział na 1080p mając 3060Ti miałby o wiele lepsze wrażenia i wyniki. Może VRAM Cię ogranicza 🤔?
AndrzejTrg 2 756 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, Winter napisał(a): Ja gram w 1080p, on w 1440p. No to problem solved
Rekomendowane odpowiedzi