Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jutro o 15 jest premiera, więc zobaczymy jak to będzie działać na moim złomie. Ty zaś sprawdzisz to szybciej, bo u Ciebie na wyspach jest o 14. Klucz będzie zapewne po 15.

Czyli powiedziałbym że jest kiepskawo, eh no cóż trzeba się będzie przemęczyć albo odstawić grę na inny termin. na przykład za rok.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Jutro o 15 jest premiera, więc zobaczymy jak to będzie działać na moim złomie. Ty zaś sprawdzisz to szybciej, bo u Ciebie na wyspach jest o 14. Klucz będzie zapewne po 15.

Czyli powiedziałbym że jest kiepskawo, eh no cóż trzeba się będzie przemęczyć albo odstawić grę na inny termin. na przykład za rok.

14 na wyspach to u nas 15...

• Haha 1
Opublikowano

Dla mnie to rybka o której jest premiera, bo muszę najpierw ograć i przejść pierwszą część :bandyta: I to samo powtórzyć z Kingdome Come: Deliverance. Ale przynajmniej 4 gry wypadną mi z backloga :yuppie:

Opublikowano (edytowane)

https://www.ppe.pl/recenzje/361776/final-fantasy-vii-rebirth-recenzja-gry-port-bliski-idealu.html

Jutro gramy Panowie! 

40 minut temu, azgan napisał(a):

"Stuttering przewijający się przez grę (choć z czasem staje się mało uciążliwy)"

Dzien po premierze bedzie fix na Nexusie, oni uzywaja tego samego tricku do wszystkich portow :D 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Czekam na premierę, ale niestety trzeba będzie ścinać detale bo 8gb vram to za mało dla gierki, ale uruchomię na maks może da radę pograć w 30fps :magik:

Ej, no spójrz kolego na film u góry! :mad:

Skoro na 3060, 1440p, High, DLSS 66% koleś ma średnio 66 klatek, to Ty na 3060Ti z DLSS Q bez problemu będziesz miał 60 fps! 

image.png.b66d3c0f1ffb08e63a806c27b1530dc3.png

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Tak co z tego, jak trzeba zbijać detale, bo tekstury trzeba dać na medium, i inne suwaczki tak samo, inaczej nie ma szans utrzymać 8gb vram w ryzach. FPS nie jest jako takim problemem, ale vram, dlatego chciałem nową grafę.

Dodatkowo background character na wysokie, a można dać ultra :P Tak samo 5 i 8, a maks jest 10.

Widać, że ma 7.7gb vramu, to jest natywne 1440p dlatego taki fps. Screen z filmiku wyżej. To jest open world, więc tu się dzieje nie co więcej niż w zamkniętych lokacjach.

obraz.png.c4110bc9bdef9239879ca4e06de2b075.png

Dodam, że z dlss jakość- 66% vram w takich ustawieniach spada do ok 7.6GB.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
14 minut temu, Reddzik napisał(a):

Tak co z tego, jak trzeba zbijać detale, bo tekstury trzeba dać na medium, i inne suwaczki tak samo, inaczej nie ma szans utrzymać 8gb vram w ryzach. FPS nie jest jako takim problemem, ale vram, dlatego chciałem nową grafę.

Kolego, ja na 4070 muszę nieraz bawić się suwakami, a Ty na to narzekasz mając 3060Ti? Widziałeś filmiki porównawcze? Bardzo niewielkie różnice, jeśli chodzi o tekstury, to i tak będzie wyglądało o niebo lepiej niż mydło na PS5 w 60fps czy ostrzejsza wersja w 30fps. 

Opublikowano
14 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Kolego, ja na 4070 muszę nieraz bawić się suwakami, a Ty na to narzekasz mając 3060Ti? Widziałeś filmiki porównawcze? Bardzo niewielkie różnice, jeśli chodzi o tekstury, to i tak będzie wyglądało o niebo lepiej niż mydło na PS5 w 60fps czy ostrzejsza wersja w 30fps. 

Akurat wersja Quality na podstawowym PS5 prawie nie różni się od wersji PS5 Pro. I też nie będzie aż takiej dużej różnicy z PC.

Opublikowano
6 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Dodatkowo background character na wysokie, a można dać ultra :P Tak samo 5 i 8, a maks jest 10.

Widać, że ma 7.7gb vramu, to jest natywne 1440p dlatego taki fps. Screen z filmiku wyżej. To jest open world, więc tu się dzieje nie co więcej niż w zamkniętych lokacjach.

Dodam, że z dlss jakość- 66% vram w takich ustawieniach spada do ok 7.6GB.

Mogłeś kupić na Steamie a nie w kluczykowni to byś mógł zwrócić gdyjay coś nie halo.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

to byś mógł zwrócić gdyjay coś nie halo.

Po 1 to nie jest kluczykownia, tylko normalny legitny sklep-official retailer greenmangaming.com. 
Po 2 miałem mieć dużo lepszą kartę do tej gry- chciałem zagrać w pełnej jakości, ale AMD zrobiło mnie w konia albo inaczej sam się zrobiłem-zbyt optymistycznie podeszłem, lepiej trzeba było być pesymistą jak zawsze to robię, i albo poczekam kilka miesięcy albo będę grać na tym co mam. Dlatego napisałem, że dobrze że nie brałem Kingdom Come 2 bo bez nowej grafy ani rusz, i też bym zrobił się w bambuko. Niestety taka sytuacja, tak to jest jak się ma złom i nie można ulepszyć. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
12 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Tylko, że gra żre 9.5GB VRAM. :E 

A kiedyś Titan miał 12GB a teraz to ledwo na styku 😅

shopping.webp

17 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

14 na wyspach to u nas 15...

O 15 będzie można grać czy ściągać dopiero 🤔?

17 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Jutro gramy Panowie! 

Dzien po premierze bedzie fix na Nexusie, oni uzywaja tego samego tricku do wszystkich portow :D 

Podlinkuj jak już będzie 😊😉

12 godzin temu, Roman_PCMR napisał(a):

Ja poczekam na mody :E

Wtedy moze odpale

Jedną ręką ciężko będzie grać 🤭

Opublikowano
17 godzin temu, DITMD napisał(a):

Dla mnie to rybka o której jest premiera, bo muszę najpierw ograć i przejść pierwszą część :bandyta: I to samo powtórzyć z Kingdome Come: Deliverance. Ale przynajmniej 4 gry wypadną mi z backloga :yuppie:

Pora przygotować DualSense :yuppie:

na PC podobno jest pełne wsparcie po kablu 

• Like 1
Opublikowano

Ale fajna przygoda czeka tych co jeszcze nie grali :) Wiadomo, pisaliśmy już o tym na labie w temacie gry na PS5, gra bywa nużąca, są pewne aktywności z mapy, które wkurzają już po kilku-kilkunastu godzinach, ale przygoda fajna, super relacje między bohaterami, muzyka, humor. Bawcie się dobrze :) 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1