Skocz do zawartości

Rower jest wielce OK

Vulc

Recommended Posts

1 godzinę temu, Umpero napisał:

Jest tu ktoś kto jeździ po pokoju?

Ktoś startuje w Zwift Racing League w tym sezonie?

ZRL to za wysokie progi jak na moje nogi (dosłownie :E). Robię za to regularnie E-Puchar Polski i mniejsze wyścigi typu Tour de Zwift czy jakieś eventy ZTPL.

11 minut temu, Vulc napisał:

ZRL to za wysokie progi jak na moje nogi (dosłownie :E). Robię za to regularnie E-Puchar Polski i mniejsze wyścigi typu Tour de Zwift czy jakieś eventy ZTPL.

A w której kategorii jeździsz? Jak w C to spokojnie znajdziesz team, który wystawia w tej kategorii ekipy.

W kategorii C, jak zrobię kilka krótszych eventów to potrafi mnie wrzucić w B. Ale wiem jak to wygląda w takich zawodach, zajechałbym się na śmierć. Dodatkowo kwestia czasu, godziny zawodów średnio mi odpowiadają ze względu na pracę.

1 godzinę temu, Umpero napisał:

Jest tu ktoś kto jeździ po pokoju?

Ktoś startuje w Zwift Racing League w tym sezonie?

Od kilku lat katuję się na trenażerze, ale od paru miesięcy nie na Zwifcie - mam na niego konsumenckiego focha po sporej podwyżce ceny abonamentu. Wrócę chyba jednak na zimę...

4 minuty temu, jagular napisał:

Od kilku lat katuję się na trenażerze, ale od paru miesięcy nie na Zwifcie - mam na niego konsumenckiego focha po sporej podwyżce ceny abonamentu. Wrócę chyba jednak na zimę...

Kurde. Ostatnio wszyscy narzekają na podwyżkę, ale u mnie dalej w przeliczeniu z jenów na złotówki wychodzi około 64 zeta.
Generalnie sam bym porzucił tego Zwifta, ale trzyma mnie przy nim duża społeczność. Gdyby tylko eventy typu wyścigi były tak samo liczne i mocno obstawione na MyWhoosh to bym się bez zastanowienia przesiadł.

5 minut temu, Umpero napisał:

Kurde. Ostatnio wszyscy narzekają na podwyżkę, ale u mnie dalej w przeliczeniu z jenów na złotówki wychodzi około 64 zeta.
Generalnie sam bym porzucił tego Zwifta, ale trzyma mnie przy nim duża społeczność. Gdyby tylko eventy typu wyścigi były tak samo liczne i mocno obstawione na MyWhoosh to bym się bez zastanowienia przesiadł.

Całe ZTPL chyba stołuje się w Japonii. :E Tak, Zwift ma niewątpliwie najlepsze community i całą otoczkę esportową. MyWhoosh ciśnie jednak ostro, jest za darmo, przejął mistrzostwa świata w esporcie. Na razie się od tej platformy odbijam jak piłeczka tenisowa od betonowej ściany, ale za parę lat - kto wie.

29 minut temu, Umpero napisał:

Tak, społeczność zwiftowa, ligi itd to potęga i nic nie będzie w stanie tu wprowadzić zagrożenia. Dlatego pewnie zwift zrobił się na tyle bezczelny z tą podwyżką...

MyWhoosh jest nieco drewniany, ale na razie mi starcza. Na razie jednak chomikuję jedynie w trybie free ride, więc za dużo wymagań nie mam. 

Nawet nie wiedziałem że w Zwifcie przechodzi jakiś trick ze zmianą lokalizacji przy płaceniu :> 

@Bono_UG no wreszcie się pojawiłeś :P 

1 minutę temu, jagular napisał:

Nawet nie wiedziałem że w Zwifcie przechodzi jakiś trick ze zmianą lokalizacji przy płaceniu :>

Ja tam tylko walutę ustawiłem na jeny. Wcześniej płaciłem w dolarach kanadyjskich, ale w japońskiej walucie wychodzi jeszcze taniej.
No i do tego jeszcze revolut.

Hmm, no to muszę spróbować :) 

A co do ligi to ja jestem teraz raczej za cienka parówa, zaś zwift (w domyśle: zwift power - to dalej osobna "usluga", czy się zintegrowali z "właściwym" Zwiftem?) ma dziwne, albo kiedyś miał dziwne podejście:

kiedyś tam udawało mi się na wyścigach w kategorii B, więc nawet jak przerwałem ostre chomikowanie, to niby mi kategoria spadała, ale nie spadała, bo Zwift jednak pamiętał i oczekiwał że już nigdy nie zejdę w dół z kategorią. Więc jak po długiej przerwie zrobiłem wyścig w C to mało co nie dostałem mokrym ręcznikiem po twarzy, taki to był skandal i oszustwo według ZP.

Więc teraz nie wiem jakby to było: jakbym wrócił na poziomie B to bym został raczej przemielony na pasztet. Jakbym wrócił na C to może by było ok, a może dalej oszustwo straszliwe.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...