Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Nie trzeba wczytywać gry, u mnie mając wazę na plecach i bijąc się z bossem, to potem przelogowało mi lokację na "zdobytą" i waza wróciła do miejsca w którym stała. Teleport też powinien zadziałać, bo resetuje lokację.

Ponoć to słaba gra bez fabuły:hmm:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

to wspaniała gra, trzeba jej tylko dać czas. 

a teraz sobie wyobraźcie co może powstać, jesli zrobią coś takiego, a dodana do tego zostałaby fabula rodem z wiedzmina, 

być może za 10 lat powstanie Crimson 2 - ale dla mnie bez róźnicy bo z moim tempem to będe w go grał do kolejnej gry studia Pearl Abyss. 

Mesjaszu <3 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, samsung70 napisał(a):

za rok już tej jakości nie będzie, ludzię piszą że się optym,alizacja poprawia. a żeby działało na ziemniaku z serii GTX beda ciąć te wszystkie poligony i jakość. a powinno być odwrotnie zapychac te marne 16GB w kartach pokroju 5070/80 :/ 

Zobaczymy, coś tam optymalizują, ale raczej jakość RT. W systemy cząstek to potrafią, woda 250 tysięcy cząstek, do tego właściwie wszędzie tych systemów cząsteczkowych pełno. Fajny ten ich silnik.

No i słuchają graczy. Tempo wydawania poprawek jest oszołamiające. Było narzekanie na ten ich system wypukłości, SSDM, to dali możliwość dopasowania jego intensywności albo wyłączenia. Od czasu premiery usunęli większość graficznych baboli i poprawili wydajność.

W sumie to cieszę się, że CD okazało się sukcesem, bo widać, że Pearl Abbyss zależy. I mam cichą nadzieję, że gra trochę namieszała w tym zachodnim światku growej deweloperki, co kiedyś, w przyszłości (o ile przetrwamy "rewolucję" AI) zaowocuje lepszymi grami od tych fioletowo-włosych leni z zachodnich studiów.

Ale żeby nie było tak różowo, to rozwinięcie obozu do trzeciego poziomu, wymaga złożenia ofiary z kozy, więc i Koreańczyków dosięgły macki współczesnych "satanistycznych elit" :hihot:

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, samsung70 napisał(a):

miło dla odmiany czytać przychylną opinię gracza z ITH na temat tej gry. 

Ryszawy- Siwogrzywy pasuje idelanie. 

nie wiem tylko o co kaman z tym system wypukłości :D

Opinia przychylna, bo gra wciągnęła mnie jak Bagno Smutku, Artaxa (ale wszystkie wady dostrzegam :cool:). Wlazłem wczoraj do wieży, chyba to Wieża Mądrości, pomyślałem że tylko zobaczę co jest w lokacji. zagadka obok wieży, zagadki w wieży, wrota otchłani, zagadki w otchłani... i ani się spostrzegłem pykło kilka godzin.

Tu masz trochę o technikaliach:

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Ale żeby nie było tak różowo, to rozwinięcie obozu do trzeciego poziomu, wymaga złożenia ofiary z kozy, więc i Koreańczyków dosięgły macki współczesnych "satanistycznych elit"

Przedstawiasz to jakby tam jakiś rytuał się robiło a to zwykła misja o hodowli i uboju zwierząt. ;)

Opublikowano
5 godzin temu, samsung70 napisał(a):

screenshot lokacji z farbami poproszę ;)

i jak używać :D

Tam gdzie ten niebieski „malarz” jest to obok sa małe domki. Szukasz tam npc „farbiarz” zazwyczaj jest trzech i dajesz 10 sztuk grillowanego miesa jako prezent. W zamian dostajesz losowy barwnik. Można tak farmic po teleporcie. Po pracy podeślę na mapie dokładnie lokalizacje. Sam mam chyba z 50 różnych kolorów/odcieni. 

Opublikowano
55 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Tam gdzie ten niebieski „malarz” jest to obok sa małe domki. Szukasz tam npc „farbiarz” zazwyczaj jest trzech i dajesz 10 sztuk grillowanego miesa jako prezent. W zamian dostajesz losowy barwnik. Można tak farmic po teleporcie. Po pracy podeślę na mapie dokładnie lokalizacje. Sam mam chyba z 50 różnych kolorów/odcieni. 

czekam, bo ten czerowny i jakiś marny żółty już mi się przejadły. 

swoją drogą, wczoraj po kilku dniach poszukiwń zbroi wróciłem do tego co miałem od samego początku czyli wszystkie płtowe zborje Canty, tylko z otwartymi slotami i powkładanymi do nich gemami z innych zbroi :/ trochę tego nie ogarniam - ale zapewne tutaj też coś robię źle :D póki co zwykli enemy padają na hita czy tam dwa. nie mam czasu żeby temu poświecić całe dni po pracy, więc moje granie jest bardzo chaotyczne więc połowę rzeczy gdzieś pomijam lub nie robię wystarczająco , ale najważniejsze jest, że fun jest nadal!!!

Opublikowano

Ja powiem tak, nie chodzi a marudzenie ale jak na Sandboxa to temechaniki troche mijajaj sie z celem. Sandboxa traktuje jak Skyrim, czyi wpadam do niego pograc kolejne questy i quesciki co jakis czas, nie trzeba pamietac skomplikowanego sterowania, wchodzisz po 3 miechch i mlucisz. A tu tak jest nawalone, ze jak sie bedzie gralo w cos innego i tu wroci to znow yrzeba bedzie AI zeby tlumaczyla butonologie... i to jest slabe jak dla mnie. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Ja powiem tak, nie chodzi a marudzenie ale jak na Sandboxa to temechaniki troche mijajaj sie z celem. Sandboxa traktuje jak Skyrim, czyi wpadam do niego pograc kolejne questy i quesciki co jakis czas, nie trzeba pamietac skomplikowanego sterowania, wchodzisz po 3 miechch i mlucisz. A tu tak jest nawalone, ze jak sie bedzie gralo w cos innego i tu wroci to znow yrzeba bedzie AI zeby tlumaczyla butonologie... i to jest slabe jak dla mnie. 

ja po dwoch dniach przerwy mialem faze jak walczyć z Wroną :D musiałem poświęcić chwile na butonolgie, więc masz trochę racji :D

3 minuty temu, Ig0r napisał(a):

Jak działa system dawania giftów dla NPC? Jest jakiś limit oraz  kategorię co należy danej osobie dać i co w zamian się dostaje? 

co do mabijania 100 przy wiedzmach lub sprzedawcach wczoraj zauwazylem ,ze darując im prezent nabiłem od razy od 20 do 100 czyli maska, nie wiem czy to glitch czy coś, ale udało się to zrobić dwa razy pod rzad, nie wiem co dobrego to dla mnie zrobi ale wierzę, że pojawią się jakieś nowe super gifty u nich dla nas. 

Mowiąc nabijajać. mam na myśli, że przyjeli chyba z 10 pod rząd i udało się wbić setkę na raz 

Edytowane przez samsung70
Opublikowano

Co do giftów dla npc:
Niektórzy dają swoje produkty do naszego npc w obozie, trzeba po 100% rep kupić od niego certyfikat. Ja ostatnio u Wiedźmy zrobiłem 100%, dostałem złote jabłko i sprzedaje kolejne receptury, które normalnie nie sprzedawała. 
Na przykład Wiedźma przyjmuje woreczki z kasą, Kowal przyjmuje książki, które dodawały nowy asortyment u kowala po ich przeczytaniu, daje to 10% reputacji. Mieszki z kasą to 5%. 

Z tymi npcami różnie bywa. Zależy od jego asortymentu, ale wbicie u niego 100% nie jest przesadnie drogie, a nawet darmowe jak będziemy tylko go zagadywać- teleport, wracamy itd. kwestia czasu i znużenia takim zajęciem.

Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Co do giftów dla npc:
Niektórzy dają swoje produkty do naszego npc w obozie, trzeba po 100% rep kupić od niego certyfikat. Ja ostatnio u Wiedźmy zrobiłem 100%, dostałem złote jabłko i sprzedaje kolejne receptury, które normalnie nie sprzedawała. 
Na przykład Wiedźma przyjmuje woreczki z kasą, Kowal przyjmuje książki, które dodawały nowy asortyment u kowala po ich przeczytaniu, daje to 10% reputacji. Mieszki z kasą to 5%. 

Z tymi npcami różnie bywa. Zależy od jego asortymentu, ale wbicie u niego 100% nie jest przesadnie drogie, a nawet darmowe jak będziemy tylko go zagadywać- teleport, wracamy itd. kwestia czasu i znużenia takim zajęciem.

u gościa od sprzętu do walki wczoraj kupiłem jakiś list za 17 srebra, ktory chyba ma coś wspolnego z tym o czym ty mówisz, ale tam tłu,aczenie chyba nie do końca mi mowiło o co chodzi :D

Opublikowano (edytowane)

Certyfikat trzeba użyć po zakupie.

Jakby kto chciał powiększyć swoją kolekcję obrazów, nie wiem czy meblujecie ten swój domek, to w Iglicy Mądrości wisi kilkanaście sztuk, w tym tak zwane Wielki Działa.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tam kiedyś widziałem ss chyba Twojego z czerwonym kolorem, w tej grze masz całą paletę barw? od łososiowego po karminową czerwień?

Tak cala paleta czerwony, złoty i niebieski. Reszte też praktycznie mam ale musze tych  malarzy odpowiednich znaleźć. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Zapewne ten certyfikat, potem u naszego npca w obozie powinny pojawił się rzeczy które on sprzedaje, idzie to rozpoznać.

aha, rozumiem,

ja po 75h niewiele w tym całym obozie nie zrobiłem, nie potrafię tego ogarnąć, mam chyba 3 osoby w nim z paki Siwych, usiluję kogoś ode mnie wyslac do odbudowy czegoś tam, to tylko pojawia się info, że nie i chuj , a dlaczego to już nie, zauważyłem że każdy nasz człowiek ma jakąs tam swoją specjalność, to budowlanca daje do budowy czegoś, ale nadal nie spełniam warunków, wiec olałem temat bo nie jest mi ta baza do niczego potrzbne pod moj obecny gameplay, domyślam się jednak, że pewnie ma to jakieś swoje perki czy mega-bonusy, więc pewnie coś tracę olewając ten temat, no ale jak mowię jak dla mnie to trochę dużo tego wszystkiego, być może do premiery GTA6 uda mi się ukończyć fabułe. 

pozdro 

Opublikowano
21 minut temu, Reddzik napisał(a):

a nawet darmowe jak będziemy tylko go zagadywać- teleport, wracamy itd. kwestia czasu i znużenia takim zajęciem.

Nie musisz teleportu używać. Wystarczy wejść na mape i kliknąć dowolna jaskinie czy wioskę trójkąt i wracasz do sprzedawcy. 

• Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Nie musisz teleportu używać. Wystarczy wejść na mape i kliknąć dowolna jaskinie czy wioskę trójkąt i wracasz do sprzedawcy. 

mówię, że wczoraj nic nie musiałem robić, dałem im chyba pod rząd OD RAZU będać w ekwiunku 10 itemów i nabiło od razu 100, wyszedłem z eq i jeszcze screen przez chwile pokazywał +5 +5 +5 +5 +5 :D 

Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Dlatego się kończy daną grę a potem następna.