Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

@samsung70 Tu masz tą miejscówkę do farmienia barwników.

image.thumb.png.53a696d9ac004d155a4cc332ca70077a.png

Crimson Desert 15.04.2026 20_24_50.png

dziękuję Ci bardzo, rzucę okiem ale najpewniej już jutro, 

swoją drogą przysiadłem wieczorem - mialem robić oblężenie, ale na szybko mówię zrobię bossa Antumbry co lata tam z tym kluczem francuskim a tu zonk, ubija mnie na 3 hity :D a ja nie mam cierpliwości wyczekiwać na kontry. będę musiał jutro na spokojnie się z nim zaznajomić bo na dziś 10 wpierdoli przed snem to wystarczająca dawka na lepszy sen :) a z drugiej strony to podoba mi się to, że trzeba jednak trochę pomyśleć uspokoić nerwy i nieco taktycznie z nimi grać.. zara mi powiedzą, spece Dark SOuls, że przecież on na 2 minuty walki jest- no nie dla mnie :)
pozdrawiam graczy cieszących się mesjaszem <3 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak z ciekawości:

W Soulsy grałeś coś więcej?

W sensie też są momenty dla mnie bardziej wymagające ale jednak to, że możesz przygotować się do walki. Nagotować kilkadziesiąt tych mikstur to wiele zmienia. ;)

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

@samsung70On jest bardzo prosty, tylko musisz mieć trochę cierpliwości. L3+R3 tworzysz tę kulę zwalniająca czas, odnawiasz energię ducha, i dzięki temu jesteś w stanie zniwelować wszystkie jego ataki, komicznie łatwo ich unikać, blokować, parować. Do tego po udanym bloku możesz go skarcić ręką mocy. Dwie, trzy takie serie i zapełniasz mu pasek staggeru.

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
6 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Tak z ciekawości:

W Soulsy grałeś coś więcej?

W sensie też są momenty dla mnie bardziej wymagające ale jednak to, że możesz przygotować się do walki. Nagotować kilkadziesiąt tych mikstur to wiele zmienia. ;)

hej, nigdy nie grałem w DARK SOULS, ani inne tego typu gry, raz spróbowałem czegoś podobnego ... ale nie to była mordęga- nie pamiętam tyułu, ale właśnie coś jak DS. 

4 minuty temu, DITMD napisał(a):

On jest bardzo prosty, tylko musisz mieć trochę cierpliwości. Łatwo go pokonać z tym skillem L3+R3 zwalniającym czas, łatwo wtedy wszystkiego unikać, blokować, parować. Do tego możesz go skarcić ręką mocy. Dwie, trzy takie serie i zapełniasz mu pasek staggeru.

tak, pod koniec dziesiątego starcia już miałem więcej cierpliwości, ale stwierdziłem, że to już bitka na kolejny dzień :)

a co do samej gry to teraz podoba mi się właśnie taki schemat, idę ubić bossa, czuję, że jednak czegoś mi brakuje wiec myślę- no cóż lecę nabić trochę punktów skilla a co za tym idzie kolejne 10 aktywności które się w międzyczasie pojawią, a podczas tego szybka akcja złoto, wizyta u Elowen, później spanko i tak sobie te godziny lecą 

uwielbiam tego mesjasza <3 

dobranoc siwogłowi 

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, samsung70 napisał(a):

no cóż lecę nabić trochę punktów skilla a co za tym idzie kolejne 10 aktywności które się w międzyczasie pojawią, a podczas tego szybka akcja złoto, wizyta u Elowen, później spanko i tak sobie te godziny lecą 

uwielbiam tego mesjasza <3 

dobranoc siwogłowi 

Ja chwilami się zastanawiam czy On sobie z nas wszystkich jaja robi? Czy to taki ''ziomek'' po prostu jest. XD 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, j4z napisał(a):

Mi już się zaczyna nudzić, a nawet jeszcze smoka nie widziałem. 😔 Ba, nawet słonia nie... 😔

Zaczynam powoli mieć podobne odczucia po 140h. Też sporo przed pustynią jestem. Złapię chyba oddech przy pragmacie aby później stęskniony wrócić. ;)

Jestem w 8 rozdziale.

Edytowane przez userKAMIL
  • Haha 1
Opublikowano

A ja zacząłem używać Otchłani jako sposobu na szybką podróż. Mam tam już trochę poodkrywanych teleportów i z tym kopnięciem Wrony, które dodali w ostatniej aktualizacji lata się komfortowa na duże odległości. Jak człowiek dobrze przymierzy to i na czubku wieży można wylądować.

YlAhTUn.jpeg

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Ja chwilami się zastanawiam czy On sobie z nas wszystkich jaja robi? Czy to taki ''ziomek'' po prostu jest. XD 

uznam to za komplement  ;D

a co do Twojej wypowiedzi to chodzi o to jak pisze, czy o to jak "gram" , anyway jak już wcześniej wspomniałem pewnie moje neurodivergency czasami wjeźdza mocniej niż w inne dni, z kogoś instrukcji powyżej właśnie skojarzyłem że mogę używać tej kuli/kopuły mocy :D. Generalnie chyba będe musiał odświeżyć liste ruchów aby poruszać się jak ten "Azjatycki mortal combat" z video kilka postów wyżej 

i nie robię sobie z nikogo jaj.. 

pozdrawiam siwuszki od samego rana. 

4 godziny temu, Ryszawy napisał(a):

A ja zacząłem używać Otchłani jako sposobu na szybką podróż. Mam tam już trochę poodkrywanych teleportów i z tym kopnięciem Wrony, które dodali w ostatniej aktualizacji lata się komfortowa na duże odległości. Jak człowiek dobrze przymierzy to i na czubku wieży można wylądować.

YlAhTUn.jpeg

domyślam się, że po 100h grania- w moim przypadku będę mógł jakimś skillem podbic liczbę wyskoków z 3 do więcej, a i sama długośc lotu oraz szybkość się wydluży, dla mnie taka forma komunikacji miejskiej w tej grze jest najlepsza. Swojego konia używam tylko jak musze fabularnie. 

pozdro 

Edytowane przez samsung70
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

To kiedy ten smok, dżungla i inne fajerwerki? Bo ja wlazłem do 8 rozdziału i z tych obiecanych podróży to dotarłem tylko do Pauline, nie licząc paru wypadów do tego miłego, ościennego kraju, w którym wszyscy magicznie mnie znają i rzucają się hurtowo, żeby mnie oklepać.

Wpadłem też na Kościanego Rycerza, chłodne przyjęcie, ale co to za boss, którego nie można pokonać bo w połowie walki znika, a miałem dwa spotkania i za każdym razem to samo....

Na razie zostawiam tę lokację jako niezłe miejsce do farmienia, chyba z 200 srebrników za jedno kółeczko.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano (edytowane)

Niech zgadnę, a potem gra się kończy....

Czyli, zwiedzisz świat, zobaczysz. Widzisz tę górę na horyzoncie, możesz na nią wejść, tylko najpierw zalicz 8 rozdziałów tutorialka.... :D

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
29 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nie no są misje smokiem i wtedy koniec:hihot:

więc to co mówisz to albo złośliwość albo... nie wiem co, powiadasz po co ulepszać zdolnośc naszego latanie- bo przecież mamy smoka, ale nie wspomniałeś, że smoka mamy zaledwie na chwilę... więc ulepszanie tych zdolności ma duzo sensu, 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Jak Wiedźmin 😉

Edytowane przez azgan
  • Upvote 1
Opublikowano
48 minut temu, samsung70 napisał(a):

więc to co mówisz to albo złośliwość albo... nie wiem co, powiadasz po co ulepszać zdolnośc naszego latanie- bo przecież mamy smoka, ale nie wspomniałeś, że smoka mamy zaledwie na chwilę... więc ulepszanie tych zdolności ma duzo sensu, 

To jeszcze nie zlikwidowali tego głupiego limitu?

Opublikowano
9 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Złapię chyba oddech przy pragmacie aby później stęskniony wrócić. ;)

Ja jak zrobię przerwę, już pewnie nie wrócę. 

Kurcze mi to ta walka nie daje satysfakcji. Podczas dużych bitew już zacząłem grać jak w diablo. Nie patrzyłem na ekran tylko na minimapę i trzymałem guzik, kiedy przeciwnicy byli blisko. A walki z bossami to już w ogóle mi nie leżą. Kiedy się kończą, czuję ulgę, nie satysfakcję... 

Eksploracja, świat są super.